Πεσμένο στήθος. Αυξητική, ανόρθωση ή και τα δύο μαζί;

Είμαι σχεδόν 22 ετών και έχω παρατηρήσει ότι τα στήθη μου κρέμονται άσχημα. Από τότε που ξεκίνησα την πρώτη εφηβεία και άρχισα να φοράω σουτιέν, έγιναν ακόμα πιο πεσμένα.

Έχω χάσει βάρος κατά τη διάρκεια των ετών, θα μπορούσε αυτό να είναι ένας παράγοντας; Ποια είναι η καλύτερη λύση για να διορθώσω αυτό το πρόβλημα;

Υπάρχουν δύο πράγματα για τα οποία οι γυναίκες παραπονιούνται όταν λένε ότι τα στήθη τους έχουν κρεμάσει.

Το ένα είναι ότι υπάρχει μια χαλάρωση στον άνω πόλο του στήθους από την απώλεια του ιστού.

Αυτό πιθανώς συνέβη όταν έχασε βάρος. Μια τοποθέτηση ενθέματος θα μπορούσε να σας δώσει την σφριγηλότητα που χάσατε από το στήθος σας.

Το δεύτερο για το οποίο οι γυναίκες παραπονιούνται συχνά είναι ότι, οι θηλές τους δείχνουν το πάτωμα. Αυτό απαιτεί μια ανόρθωση για να διορθωθεί. Πρέπει να έχετε μια συνάντηση με ένα πιστοποιημένο πλαστικό χειρουργό για μια φυσική εξέταση για να αξιολογήσετε αν είναι ένα ή δύο από αυτά τα πράγματα.

Daniel C. Mills, II, M.D., FACS 
Laguna Beach, CA


Εάν η θέση της θηλής είναι κάτω από τη γραμμή του στήθους, που είναι και η πιο κοινή μορφή στα πεσμένα στήθη, τότε η μόνη εναλλακτική λύση σας είναι η ανόρθωση του μαστού.

Ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμείτε, θα μπορούσε να είναι μια ανόρθωση του μαστού με ή χωρίς ένθεμα.

 
Samir F.Shureih, M.D.  M.D.
Baltimore, MD


Τα δύο ζητήματα που συνήθως εκφράζονται ως θέματα σχετικά με την ελκυστικότητα του μαστού από τις γυναίκες είναι, το μέγεθος του στήθους τους και η θέση της θηλής.

Μια θέση της θηλής που είναι χαμηλή αναφέρεται συνήθως ως μια χαλάρωση του μαστού. Η διόρθωση είναι συνήθως μια διαδικασία, που ονομάζεται ανόρθωση του στήθους.

Προβλέπετε μια μείωση του μεγέθους από 1/2 έως 1 cup με μια ανόρθωση του μαστού, αν κρίνεται απαραίτητο.

Το μέγεθος του στήθους των γυναικών μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα με αυξητική του στήθους. Ναι, μια αύξηση του μαστού και μια ανόρθωση μπορούν να γίνουν την ίδια στιγμή, αλλά, ζητήστε τα με έναν εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό, όπως, τα μέλη της ASAPS.

Gary R. Culbertson, MD, FACS 
Sumter, SC
 

Ένας απλοποιημένος κανόνας είναι ότι, εάν η θηλή είναι κάτω από την πτυχή κάτω από το στήθος ανόρθωση του στήθους είναι απαραίτητη. Εάν η θηλή είναι πάνω από την πτυχή, τότε τυπικά ένα ένθεμα θα είναι αρκετό. Μερικές φορές μια ανόρθωση με ενθέματα ενδείκνυται για να δείχνουν τα στήθη όχι μόνο πιο όρθια, αλλά και πιο γεμάτα. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο και επικυρωμένο πλαστικό χειρουργό μέλος της ASAPS, για να σας αξιολογήσει και να συζητήσει μαζί σας τους στόχους και τις επιλογές σας.

Todd Case, M.D.
Tucson, AZ


Εάν το στήθος πραγματικά «κρέμεται», που σημαίνει ότι η θηλή φαίνεται να είναι κάτω από την γραμμή του στήθους, η καλύτερη διαθέσιμη λύση είναι μια ανόρθωση του μαστού.

Ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών θα απαιτεί και την τοποθέτηση ενός ενθέματος, προκειμένου να ληφθεί η βέλτιστη αισθητική εμφάνιση του μαστού.

Μια συζήτηση με έναν πιστοποιημένο και επικυρωμένο πλαστικό χειρουργό είναι απαραίτητη, για να καθοριστεί ποια είναι η καλύτερη επιλογή για το συγκεκριμένο πρόβλημα σας.

Arturo K. Guiloff, M.D., FACS  
Palm Beach Gardens, FL

  

 

Διόρθωση της χαλάρωσης του στήθους - Η καλύτερη μέθοδος για να διορθώσετε το κρεμασμένο στήθος είναι ή ανόρθωση του μαστού για τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό με ή χωρίς ενθέματα, όμως αν θέλετε ένα μεγαλύτερο γέμισμα μαζί με την ανόρθωση, τότε πρέπει να προσθέσετε και ενθέματα στήθους.

Rod J.Rohrich M.D., FACS 
Dallas, TX

 

Η χαλάρωση του μαστού σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ασθενείς.

Για κάποιους, είναι η απώλεια του όγκου και της σταθερότητας, ενώ σε άλλους είναι μια σημαντική μεταβολή της θέσης της θηλής, και σε άλλους είναι και τα δύο.

Η απώλεια βάρους μπορεί να συμβάλει στη χαλάρωση, αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο, συμπεριλαμβανομένου και των γονιδίων.

Η καλύτερη διόρθωση εξαρτάται από την ανατομία σας, το επιθυμητό σας αποτέλεσμα και την κατανόηση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων της κάθε διαδικασίας. Εάν υπάρχει επαρκής όγκος και η θηλή είναι σε χαμηλή θέση, μια ανόρθωση του μαστού μπορεί να βελτιώσει το σχήμα και τη θέση της.

Αν υπάρχει λιγότερος όγκος από ό, τι θα θέλατε, ένα εμφύτευμα μόνο, ανάλογα με τη θέση της θηλής, ή σε συνδυασμό με μια ανόρθωση μπορεί να είναι η λύση.

Θα πρέπει να έχετε μια συνάντηση με έναν πλαστικό χειρουργό, ο οποίος έχει πιστοποιηθεί από την Αμερικανική Εταιρία της Πλαστικής Χειρουργικής και είναι μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.

Robert Singer, M.D., FACS 
La Jolla, CA

 

Διαβάστε περισσότερα για την πλαστική του στήθους (αύξηση-ανόρθωση) στο εξειδικευμένο μας site: www.breast-surgery.gr

 

Περισσότερα στο κεντρικό μας web site για την...