Πλαστική χειρουργική: Τι ζητούν οι άνδρες για το σώμα τους και οι χειρουργικές επεμβάσεις που τα διορθώνουν

Οι άνδρες δεν μιλάνε τόσο ανοικτά για το σώμα τους, όπως οι γυναίκες, αλλά δεν είναι μυστικό ότι έχουν ανασφάλειες σχετικά με τη φυσική τους εμφάνιση, ειδικά καθώς μπαίνουν στη μέση ηλικία.

Γι 'αυτό και οι πλαστικοί χειρουργοί έχουν παρατηρήσει αύξηση του αριθμού των ανδρών, που αναζητούν στην πλαστική χειρουργική τη θεραπεία των προβλημάτων του σώματός τους, κατά τη διάρκεια των ετών.

Εδώ είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα παράπονα των ανδρών σχετικά με την εικόνα του σώματος τους και οι χειρουργικές επεμβάσεις που συμβάλουν στη βελτίωση τους.

Το ανδρικό στήθος

Όσο οι άνδρες μεγαλώνουν, συνήθως γίνεται πιο δύσκολο για αυτούς να διατηρήσουν μια λυγερή σωματική διάπλαση, ακόμη και αν συνεχίζουν τη δίαιτα και την άσκηση.

Πολλοί άνδρες μπορούν να αναπτύξουν λίπος γύρω από το στήθος τους, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση στήθους στους άνδρες, ιατρικά γνωστή ως γυναικομαστία.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS), το 40-60 τοις εκατό των ανδρών υποφέρουν από αυτό το πρόβλημα, το οποίο μπορεί να εξηγήσει γιατί η ανδρική μείωση στήθους ήταν μία από τις πέντε κορυφαίες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής για τους άνδρες το 2011, σύμφωνα με έκθεση της ASAPS .

Αυτό το λίπος μπορεί να απομακρυνθεί μέσω λιποαναρρόφησης ή αφαιρώντας τον περίσσιο αδενικό ιστό. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει περίπου δύο ώρες και τυπικά εκτελείται σε μια βάση εξωτερικών ασθενών.

Οι λιγοστές ουλές γύρω από τη θηλή θα εξασθενίσουν με την πάροδο του χρόνου, καθώς και το οποιοδήποτε πρήξιμο που εμφανίζεται τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση.

Η ενοχλητική κοιλιά μπύρας

Ονομάζεται κοιλιά μπύρας, διότι μπορεί να προκληθεί από την πρόσληψη πάρα πολλών θερμίδων από το αλκοόλ. Παρόλα αυτά, ορισμένοι άνδρες συσσωρεύουν λίπος στην κοιλιά λόγω γονιδίων.

Οι άνδρες που πιστεύουν ότι η δίαιτα και η άσκηση δεν επαρκούν για να μειωθεί το μέγεθός της, ίσως θελήσουν να απευθυνθούν στη λιποαναρρόφηση για να απομακρύνουν το περίσσιο λίπος της.

Αυτή ήταν η πιο κοινή πλαστική χειρουργική επέμβαση για τους άνδρες το περασμένο έτος, σύμφωνα με έκθεση της ASAPS. Οι ασθενείς θα πρέπει να απευθυνθούν σε ένα επικυρωμένο και πιστοποιημένο πλαστικό χειρουργό, ο οποίος θα έχει εμπειρία με τους άνδρες ασθενείς, που αναζητούν την λιποαναρρόφηση.

Αυτή η χειρουργική επέμβαση συχνά συνδυάζεται με μια κοιλιοπλαστική για να αφαιρεθεί τυχόν περίσσιο, χαλαρωμένο δέρμα, που έχει μείνει μετά την αφαίρεση του λίπους.

Η γήρανση του προσώπου

Το πρόσωπο είναι ένας άλλος τομέας για τον οποίο ανησυχούν οι μεσήλικες άνδρες, αφού οι γραμμές και οι ρυτίδες είναι αδύνατον να κρυφτούν.

Για τους άνδρες, οι δύο πιο δημοφιλείς επιλογές για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος είναι ενέσεις Botox και το λίφτινγκ, σύμφωνα με την ASAPS.

Το Botox είναι μια μη επεμβατική θεραπεία, αλλά απαιτεί πολλαπλές ενέσεις κατά την πάροδο του χρόνου, καθώς τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα. Το λίφτινγκ, από την άλλη πλευρά, προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα αλλά είναι χειρουργική επέμβαση.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε πολλά παραδείγματα στο κεντρικό μας web site:
 www.kapositas.gr