Ερευνα για τις προτιμήσεις των τεχνικών των πλαστικών χειρουργών για την λιποαναρρόφηση

Είναι παραγματικότητα ότι πολλές νέες τεχνολογίες έχουν εισαχθεί στην λιποαναρρόφηση και άλλων μορφών αφαίρεσης λίπους αλλά ποιές απο αυτές προτιμούν οι πλαστικοί χειρουργοί στις Η.Π.Α και ποιές από αυτές είναι ασφαλείς?

Τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις δίνουν οι Αμερικανοί πλαστικοί χειρουργοί σε σχετική έρευνα της Αμερικάνικης Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής (A.S.A.P.S) όπου οι πλαστικοί χειρουργοί απαντούν για την εμπειρία τους απο την επέμβαση της λιποαναρρόφησης αλλά και των άλλων τεχνολογιών για την αφαίρεση λίπους αλλά και πώς αντιμετώπισαν τις επιπλοκές αυτών.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι η Tumescent λιποαναρρόφηση με αρνητική πίεση ( suction-assisted lipectomy (SAL), ή αλλιώς η παραδοσιακή τελευταίας γενιάς "traditional" liposuction, 'ηταν η προτιμότερη μέθοδος για την αφαίρεση του τοπικού λίπους και το ποσοστό των πλαστικών χειρουργών ήταν πάνω απο το 50% που εκτελούν την τεχνική. Επίσης η λιποαναρρόφηση με δυναμική κάνουλα και υπερήχους ήταν επίσης δημοφιλής.

Η Laser-assisted liposuction (LAL) και οι εξωτερικές συσκευές (υπέρηχοι-laser) ήταν οι λιγότερο δημοφιλείς. Τα πλήρη αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Aesthetic Surgery Journal.

“To πεδίο των νέων τεχνολογιών αλλάζει γρήγορα αλλά εμείς θα πρέπει σταθερά να τις ελέγχουμε για την ασφάλεια των ασθενών μας” λέει ο Jamil Ahmad M.D,επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.
Και συνεχίζει: ”τα μέλη μας εφαρμόζουν τις τεχνικές για αφαίρεση του λίπους που έχουν σταθερά καλά αποτελέσματα αλλά και πολλές μελέτες σχετικά με την ασφάλεια των ασθενών μας. Στο μέλλον και όταν τα δεδομένα και οι μελέτες μας δείξουν ότι αξίζουν να εφαρμοσθούν νέες τεχνικές για το καλύτερο των ασθενών τότε θα τις εφαρμόσουμε”.

Η έρευνα της Aesthetic Society συνίσταται σε 17 ερωτήσεις σχετικά με ποιά τεχνική λιποαναρρόφησης χρησιμοποιεί ο κάθε πλαστικός χειρουργός αλλά και πώς αντιμετωπίζει τις επιπλοκές που τυχόν είχε αλλά και την εμπειρία του καθένα απο τις νέες τεχνολογίες. Η έρευνα έγινε μέσω email σε 1.713 μέλη.