Γιατί το στήθος είναι σημείο έλξης για τους άνδρες; Οι συγγραφείς έχουν την απάντηση

Η γοητεία με το στήθος, πηγαίνει πολύ πίσω στην ιστορία, και ένα πρόσφατο άρθρο στο Huffington Post μπορεί να εξηγήσει το γιατί.

Οι συγγραφείς Δρ Larry Young και Brian Alexander μελέτησαν το ζήτημα ενώ συζητούσαν για το επερχόμενο βιβλίο τους “Η Χημεία μεταξύ μας”: Αγάπη, Σεξ και η Επιστήμη της Έλξης.

Το ζευγάρι επισημαίνει ότι η εμμονή με το στήθος, είναι ένα μοναδικό ανθρώπινο γνώρισμα.

Τα ανθρώπινα αρσενικά (και μερικές γυναίκες) είναι τα μόνα θηλαστικά που βλέπουν το στήθος με ένα σεξουαλικό τρόπο, και τα ανθρώπινα θηλυκά είναι τα μόνα θηλαστικά των οποίων τα στήθη μεγαλώνουν κατά την εφηβεία, ακόμα και αν δεν είναι σε ενδιαφέρουσα.

Οι άνθρωποι είναι, επίσης, τα μόνα θηλαστικά που χαϊδεύουν και ενσωματώνουν το στήθος κατά τη διάρκεια των σεξουαλικών ερωτικών παιχνιδιών.

Η ανδρική εμμονή με το στήθος δεν είναι ένα χαρακτηριστικό που μαθαίνεται, λένε οι συγγραφείς, αλλά, κάτι που είναι βιολογικά ριζωμένο.

Γι’ αυτό πολλές γυναίκες αναφέρουν την απόλαυση και τη διέγερση από την προσοχή που παίρνει το στήθος τους.

Έτσι τι είναι αυτό για το στήθος που το παίρνει ο καθένας τόσο ζεστά και ασχολείται; Υπάρχουν επί του παρόντος δύο θεωρίες σκέψης σχετικά με το θέμα, που όμως οι συγγραφείς πιστεύουν ότι είναι ψευδείς.

Η πρώτη είναι ότι το στήθος, το οποίο αποτελείται από αποθηκευμένο λίπος, δείχνει ότι μια γυναίκα έχει καλή υγεία, και ως εκ τούτου είναι ένας άξιος σύντροφος.

Άλλος λέει ότι, το στήθος θυμίζει στους άνδρες τα οπίσθια των γυναικών, τα οποία είναι επίσης γνωστά ότι διεγείρουν σεξουαλικά τους άνδρες. Ο Young και ο Alexander ισχυρίζονται ότι η αγάπη του στήθους έχει ίσως να κάνει περισσότερο με την νοσηλευτική, και με μια χημική ουσία γνωστή ως η οξυτοκίνη.

Όταν ένα νεογέννητο θηλάζει, διεγείρει την απελευθέρωση αυτής της χημικής ουσίας, η οποία όχι μόνο προτρέπει τους μυς της μητέρας του για να απελευθερώσει το γάλα, αλλά και να εστιάσει την προσοχή της αποκλειστικά στο παιδί της.

Μαζί με την ντοπαμίνη, η ωκυτοκίνη προωθεί ένα δεσμό μεταξύ μητέρας και βρέφους. Λέγεται ότι, όταν ένας άνθρωπος διεγείρει το στήθος μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, απελευθερώνει τις ίδιες χημικές ουσίες που παράγει και ο νοσηλευτικός τομέας.

Οι γυναίκες επικεντρώνονται στον σύντροφό τους, στο πρόσωπό του, στη μυρωδιά και στη φωνή, που συνδέουν τη διέγερση του στήθους με ευχάριστα συναισθήματα προς τον εραστή τους, γράφουν οι συγγραφείς.

Ίσως αυτή η θεωρία εξηγεί γιατί ορισμένες γυναίκες επιλέγουν να υποβληθούν σε αυξητική ή σε ανόρθωση του μαστού. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, το 2011, έγιναν 316.948 επεμβάσεις αύξησης στήθους.

Ωστόσο, οι γυναίκες που αποφασίζουν να πάνε κάτω από το νυστέρι για να βελτιώσουν την εμφάνιση του στήθους τους θα πρέπει να είναι σίγουρες ότι το κάνουν για τον εαυτό τους, και όχι για να κάνουν τους άλλους ευτυχισμένους.

Θα πρέπει επίσης να συζητήσουν τις προσδοκίες τους με έναν επικυρωμένο και πιστοποιημένο πλαστικό χειρουργό, και να ζητήσουν να δουν φωτογραφίες του πριν και του μετά για να πάρουν μια καλύτερη εικόνα, σχετικά με το τι είδους αποτελέσματα είναι πιθανά.

Δείτε περιπτώσεις του Νώντα Καποσίτα: