Ομορφιά που γερνάει: γνωρίστε τι να περιμένετε καθώς αλλάζει το πρόσωπό σας

Η διαδικασία της γήρανσης μπορεί να είναι βίαιη, και μερικές φορές η καταπολέμηση των ρυτίδων και των άλλων αλλαγών στο πρόσωπο ενός ατόμου μπορεί να φανεί σαν μια δύσκολη μάχη.

Το να προσπαθείτε όμως, να κάνετε τον εαυτό σας να φαίνεται όσο το δυνατόν καλύτερος γίνεται, είναι ένας τρόπος για να κατευνάσετε ορισμένες από τις ανησυχίες που έρχονται μαζί με τα γηρατειά.

Το τέχνασμα, σύμφωνα με ένα γιατρό που γράφει για το Inforum.com, είναι να γνωρίζετε το πώς αλλάζει το πρόσωπο σας σε διάφορες ηλικίες και το τι μπορείτε να κάνετε για τα αντιμετωπίσετε.

Για τις νεότερες ηλικίες

Η εφηβεία είναι μια δύσκολη περίοδος για πολλούς, όχι μόνο λόγω των προβλημάτων του δέρματος, παρόλο που η ακμή δεν κάνει τα πράγματα και πολύ εύκολα.

Αλλά για πολλούς ανθρώπους, η δεύτερη δεκαετία της ζωής είναι ότι καλύτερο για ένα υγιές δέρμα. Ακόμα και στα 20 σας όμως, το περιστασιακό σπυράκι δεν είναι ανήκουστο.

Οι γιατροί συνιστούν προϊόντα του δέρματος που βασίζονται στη βιταμίνη Α, όπως η ρετινόλη. Τα γυαλιά ηλίου και το αντηλιακό είναι επίσης απαραίτητα για όλες τις ηλικίες, αλλά ξεκινώντας από νωρίς περιορίζετε αργότερα τις ρυτίδες στην κάτω γραμμή.

Όταν είστε στη δεκαετία των '30 σας

Δέκα χρόνια αργότερα, πολλοί άνθρωποι θα αρχίσουν να βλέπουν τα πρώτα σημάδια της γήρανσης. Λεπτές γραμμές υπάρχουν γύρω από τα μάτια και το δέρμα κάτω από το κάτω βλέφαρο σας μπορεί να δείχνει πρησμένο, ιδιαίτερα το πρωί.

Για την καταπολέμηση αυτών των σημαδιών γήρανσης, οι γιατροί συστήνουν να ενισχύσετε το πρόσωπο σας με μια θεραπευτική αγωγή καθαρισμού, προσθέτοντας μια κρέμα ματιών και μια πλούσια ενυδατική κρέμα τη νύχτα.

Διαβάστε τον κατάλογο των συστατικών και αναζητείστε αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C και το πράσινο τσάι.

Αυτή είναι και η εποχή που μερικοί άνθρωποι αρχίζουν να καταφεύγουν σε αισθητικές παρεμβάσεις, όπως το Botox, για να καταπολεμήσουν έτσι τα σημάδια γήρανσης. Αυτές οι ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες είναι αρκετά δημοφιλείς, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.

Η ομάδα διαπίστωσε ότι για όλες τις γυναίκες μεταξύ των ηλικιών 50 και 60, το Botox ήταν η νούμερο ένα αισθητική παρέμβαση το 2011.

Οι δεκαετίες του '40 και του '50

Κατά τη διάρκεια της μέσης ηλικίας, οι λεπτές γραμμές θα εμβαθύνουν περαιτέρω, ιδιαίτερα γύρω από το στόμα και τα μάτια, για να γίνουν τελικά πτυχώσεις του δέρματος.

Τα άτομα που χάνουν βάρος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορεί να διαπιστώσουν ότι το δέρμα δεν ανακάμπτει, αφού χάνει την ελαστικότητά του, όπως αναφέρει ο γιατρός γράφει στο Inforum.

Μια κοιλιοπλαστική μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της χαλάρωσης του δέρματος, που έχει απομείνει από το αδυνάτισμα.

Η μείωση του όγκου των οστών και των μυών κατά τη διάρκεια αυτών των δεκαετιών, μπορεί συχνά να οδηγήσει σε ένα κουρασμένο αποτέλεσμα, που ίσως να είναι οδυνηρό για κάποιους. Υπάρχουν και άλλες αισθητικές επεμβάσεις, που είναι διαθέσιμες για να σας βοηθήσουν με αυτό το θέμα, όπως ένα λίφτινγκ προσώπου ή φρυδιού.

Διαβάστε για τις δυνατότητες της πλαστικής χειρουργικής στο κεντρικό μας web site:
 www.kapositas.gr