Υπάρχουν περισσότεροι από έναν τρόποι για να ανορθώσετε το λαιμό σας. Γνωρίστε τους.

Ένας λαιμός γεμάτος ρυτίδες και λακκούβες, είναι μια από τις μεγαλύτερες ταπεινώσεις, που προκαλεί η γήρανση.

Όταν η αείμνηστη Νόρα Έφρον έγραψε, "Νιώθω άσχημα για τον λαιμό μου", ο τίτλος και μόνο ήταν αρκετός για να τραβήξει την προσοχή μας, αφού για πολλούς η χαλάρωση του λαιμού σηματοδοτεί την γήρανση.

Μια χαλάρωση του λαιμού είναι δύσκολο να καμουφλαριστεί με το μακιγιάζ και είναι αδύνατο να βελτιωθεί με τη διατροφή και την άσκηση. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε, ότι το δέρμα του λαιμού φαίνεται να γερνάει πιο γρήγορα από ότι το δέρμα του προσώπου.

Το Philly.com πήρε συνέντευξη τόσο από πλαστικούς χειρουργούς όσο και από τους ασθενείς, σχετικά με τις διαφορετικές προσεγγίσεις για τη βελτίωση της χαλάρωσης του λαιμού.

Ο εξήντα τεσσάρων ετών Walter Dowgiallo κατέχει μια εταιρεία, που δημιουργεί τις ετικέτες και τις συσκευασίες για εταιρείες όπως η Victoria Secret, η Liz Claiborne και η Bath & Body Works. Ο Dowgiallo, ανησυχεί πολύ για την εικόνα του λόγω της επιχείρησής του και ενοχλείται από αυτό το μικρό πράγμα κάτω από το πηγούνι του.

Πριν από έξι χρόνια, ένας πλαστικός χειρουργός από το Cambridge της Μασαχουσέτης ανόρθωσε το λαιμό του και από τότε αισθάνεται υπέροχος. Υπήρξε μια εποχή που, αν κάποιος ήθελε ένα σφιχτό λαιμό έπρεπε να υποβληθεί σε πλήρη λίφτινγκ.

Πριν από είκοσι χρόνια, ο χειρουργός από το Cambridge που χειρούργησε τον Dowgiallo δημοσίευσε τα αποτελέσματα της δουλειάς του με τίτλο "corset platysmaplasty,".

Αυτή είναι μια διαδικασία κατά την οποία, μέσω μιας μικρής τομής κάτω από το πηγούνι, ο χειρούργος σφίγγει τους μυς του λαιμού και αναμορφώνει το σχήμα του σαγονιού.

Σήμερα, όλο και περισσότεροι χειρουργοί χρησιμοποιούν την εν λόγω διαδικασία ή κάποια παραλλαγή της για να βελτιώσουν τον αυχένα. Αυτό συμβαίνει διότι υπάρχουν ασθενείς, οι οποίοι διστάζουν να υποβληθούν σε ένα λίφτινγκ, ακόμη και αν είναι δυσαρεστημένοι με τον λαιμό τους εδώ και χρόνια.

Μια ασθενής του που έλπιζε σε μια μη χειρουργική σύσφιξη του δέρματος της είπε ότι δεν θα είναι ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα και θα ήταν καλύτερο να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας χειρουργικής επέμβασης, λέει ένας πλαστικός χειρούργος από την Φιλαδέλφεια.

Μετά την χειρουργική επέμβασή της στο λαιμό και στα βλέφαρα, η 14 χρονών εγγονή της δήλωσε, ότι έχει μια έφηβη για γιαγιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS), η οποία εκδίδει τις ετήσιες στατιστικές σχετικά με την δημοτικότητα των επεμβάσεων της πλαστική χειρουργικής, δεν έχει καμία τρέχουσα κατηγορία για την ανόρθωση του λαιμού.

Αυτό συμβαίνει διότι, μια ανόρθωση λαιμού ήταν πάντοτε ένα αναπόσπαστο κομμάτι ενός λίφτινγκ προσώπου, και ορισμένοι πλαστικοί χειρουργοί πιστεύουν ότι θα πρέπει να παραμείνει έτσι.

Σύμφωνα με ένα πλαστικό χειρουργό από την Φιλαδέλφεια, οι μύες του λαιμού συνδέονται με τους μυς του προσώπου, οπότε αν προσπαθήσετε να τεντώσετε μόνο τους μυς του λαιμού, το πιθανότερο είναι να μην μείνετε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα.

Ακόμα κι αν το κύριο πρόβλημα σας είναι ο λαιμό σας, θα έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα με ένα λίφτινγκ προσώπου.

Ένας διάσημος χειρουργός από τη Νέα Υόρκη θεωρεί ότι ελαστικότητα του δέρματος θα πρέπει να είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή της επέμβασης σας. Μία επέμβαση δεν ταιριάζει σε όλους και όλοι οι επαγγελματίες θα συμφωνούσαν, ότι η καλύτερη επέμβαση για σας μπορεί να προσδιοριστεί μόνο από έναν πιστοποιημένο πλαστικό χειρουργό.

 

Περισσότερα για το λίφτινγκ προσώπου και λαιμού στο κεντρικό μας website:

www.kapositas.gr