Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν την κοιλιοπλαστική σας

Αυτό που όλοι μας γνωρίζουμε και είναι αυτονόητο, είναι ότι η επιλογή ενός επικυρωμένου πλαστικού χειρούργου, είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της ασφάλειας σας και φυσικά του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος, όσο αφορά τις χειρουργικές και μη αισθητικές επεμβάσεις.

Η προετοιμασία για μια επιτυχημένη κοιλιοπλαστική, περιλαμβάνει επίσης και το να είστε σωματικά ικανοί και όσο το δυνατόν υγιέστεροι πριν υποβληθείτε σε αυτήν. Οι καλύτεροι υποψήφιοι για μια κοιλιοπλαστική είναι αυτοί που έχουν απόκλιση περίπου 15 % από το ιδανικό τους βάρος ,όπως αναφέρει η ιστοσελίδα DocShop.com .

Η κοιλιοπλαστική μπορεί να βελτιώσει δραματικά την εμφάνιση των ανθρώπων με ένα επίμονο και μικρό ποσοστό λίπους, όπως και με την χαλάρωση του δέρματος γύρω από την περιοχή της κοιλιάς. Δεν είναι όμως απαραίτητα και η καλύτερη επιλογή, για σοβαρά υπέρβαρους ασθενείς.

Μια υγιεινή διατροφή πριν από τη χειρουργική επέμβαση μπορεί να συμβάλει στην ταχύτερη ανάρρωση, διότι βοηθά να το ανοσοποιητικό σύστημα να παραμείνει ισχυρό.

Επίσης ενώ η λήψη βιταμινών μπορεί να ενισχύσει τον οργανισμό σας, είναι απαραίτητο να συζητήσετε με τον γιατρό σας τι είδους βιταμίνες, φυτικά συμπληρώματα ή και άλλα φάρμακα λαμβάνετε, καθώς ορισμένες ουσίες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την επούλωση σας.

Η βιταμίνη Ε, η ασπιρίνη και ορισμένα μη-στεροειδή αντί-φλεγμονώδη φάρμακα μπορούν να παρέμβουν όσο αφορά την πήξη του αίματος σας, προκαλώντας αυξημένη αιμορραγία κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, δηλώνει το DocShop.com.

Ακόμα η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών, η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης και ορισμένα φάρμακα κατά του καρκίνου μπορούν επίσης να αυξήσουν τον κίνδυνο επιπλοκών κατά τη διάρκεια της επέμβασης ή και μετά. Επιπλέον, οι ασθενείς θα πρέπει να σταματήσουν το κάπνισμα πριν από τη χειρουργική τους επέμβαση, διότι καθυστερεί την επούλωση τους.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS), επειδή η χειρουργική επέμβαση σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται σε εξωτερική βάση, είναι σημαντικό γι’ αυτούς να έχουν κάποιον να τους οδηγήσει στο σπίτι και να μείνει μαζί τους λίγες ημέρες μετά την επέμβαση.

Επιπλέον οι ασθενείς θα πρέπει να προγραμματίζουν σύντομους περιπάτους, ώστε να προωθήσουν την κυκλοφορία τους.

Η κοιλιοπλαστική είναι μια καλή επιλογή για τα άτομα που έχουν περίσσιο ή χαλαρό δέρμα στην κοιλιακή τους χώρα, το οποίο δεν μπορούν να απομακρύνουν με την άσκηση και τη διατροφή. Η επέμβαση αυτή απομακρύνει το περίσσιο λίπος και δέρμα και παράλληλα συσφίγγει τους μύες του στομάχου.

Η ASAPS αναφέρει ότι η κοιλιοπλαστική ήταν μια από τις πιο κοινές πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις, που εκτελέστηκαν από τους γιατρούς της το 2011. Συνολικά, περισσότερα από 149.000 άτομα υποβλήθηκαν σε αυτή την επέμβαση. Η ASAPS αναφέρει, ότι το μέσο κόστος για την κοιλιοπλαστική το 2011 ήταν 5.278 δολάρια, ενώ το RealSelf.com αναφέρει, ότι το 95% των ατόμων που έχουν υποβληθεί σε αυτήν λένε ότι αξίζει τον κόπο.

Πρόσθετες πληροφορίες:

Νομικά κάθε γιατρός του επιτρέπεται να κάνει οποιαδήποτε επέμβαση. Για παράδειγμα, ένας ψυχίατρος θα μπορούσε να κάνει μια αύξηση του μαστού. Ένας πλαστικός χειρουργός, που έχει ολοκληρώσει τρία έως πέντε έτη εκπαίδευσης στη γενική χειρουργική και τουλάχιστον δύο έως τρία έτη εκπαίδευσης στη πλαστική χειρουργική, συν το ότι έχει δώσει γραπτές και προφορικές εξετάσεις, μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστος.

Σε γενικές γραμμές:

Περισσότερα για την κοιλιοπλαστική στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr

 

και στο εξειδικευμένο: www.tummy-tuck.gr