Μήπως οι ρυτίδες σας εμποδίζουν να δείξετε τα συναισθήματα σας;

Οι περισσότεροι άνθρωποι ανησυχούν για την ανάπτυξη των ρυτίδων και θέλουν να τις καθυστερήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ωστόσο, μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο πειραματικής κοινωνικής ψυχολογίας μπορεί να αποδείξει ότι υπάρχουν περισσότερα μειονεκτήματα για τις ρυτίδες, και όχι μόνο αισθητικά.

Το NBC News αναφέρει ότι οι άνθρωποι με ρυτίδες μπορεί να δυσκολευτούν να μεταφέρουν τα συναισθήματα τους σε σχέση με τους νεότερους συναδέλφους τους. Οι ερευνητές ζήτησαν από τρεις γυναίκες μεταξύ των ηλικιών 19 και 21 και από τρεις γυναίκες μεταξύ των ηλικιών 76 – 93, να εμφανίσουν μια ποικιλία συναισθημάτων: Ουδέτερες, χαρούμενες, λυπημένες και θυμωμένες.

Στη συνέχεια, μαθητές κολεγίου κλήθηκαν να αξιολογήσουν τις συναισθηματικές εκφράσεις για όλα τα πρόσωπα σε μια κλίμακα από το ένα ως το επτά, το ένα είναι το καθόλου έντονο και το επτά το πολύ έντονο, σύμφωνα με την πηγή των ειδήσεων.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι ήταν πιο δύσκολο να ξεχωρίσουν κάποια από τα συναισθήματα, από την ομάδα των ηλικιωμένων με τις ρυτίδες.

Οι φοιτητές είχαν μια καλύτερη βαθμολογία, όσο αφορά την ένταση των νεότερων προσώπων. "Στην περίπτωση των ηλικιωμένων, ο θυμός θεωρείται να αναμιγνύεται με άλλα συναισθήματα," εξηγεί ο Δρ Ursula Hess, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε η πηγή ειδήσεων.

Είναι σαφές ότι θα κάνει διαφορά αν νομίζετε ότι κάποιος είναι θυμωμένος ή απλά ότι κάποιος είναι θυμωμένος και λυπημένος. Οι γραμμές ανάμεσα στα φρύδια σας και όχι μόνο μπορούν συχνά να κάνουν ένα πρόσωπο να δείχνει αναστατωμένο, δυσαρεστημένο ή και εχθρικό, κάτι που είναι εντελώς λάθος.

Το να μεταφέρουμε σωστά τα συναισθήματα ενός ατόμου είναι πολύ σημαντικό, και θα μπορούσε να γίνει ένας ακόμη λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι προσπαθούν να απαλλαγούν από τις ρυτίδες.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής για το 2011, δαπανήθηκαν περισσότερα από $ 1,7 δισεκατομμύρια για ενέσιμες επεμβάσεις και $ 1,6 δισεκατομμύρια για την αναζωογόνηση του δέρματος.

Σε συνδυασμό με χειρουργικές επεμβάσεις όπως το λίφτινγκ προσώπου, την βλεφαροπλαστική και την χειρουργική ανόρθωση μετώπου, οι αριθμοί δείχνουν ότι ο αγώνας ενάντια στις ρυτίδες συνεχίζεται.

Περισσότερα για τις ενέσιμες θεραπείες στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr