Μπορεί ένας πλαστικός χειρουργός να αφαιρέσει ουλές από μια καισαρική τομή;

Σύμφωνα με το WomensHealth.gov, η πιο κοινή χειρουργική επέμβαση που υποβάλλονται οι γυναίκες στις ΗΠΑ είναι ο τοκετός με καισαρική τομή.

Πολλές από αυτές τις χειρουργικές επεμβάσεις αφήνουν εμφανή, οριζόντια ή και κάθετα αποχρωματισμένα, επώδυνα σημάδια, τα οποία κάνουν την εμφάνισή τους κάτω από το εσώρουχο. Τα καλά νέα για τις γυναίκες, που έχουν ανώμαλες ουλές από μια καισαρική τομή είναι, ότι μπορούν να καταστούν λιγότερο αισθητές με τη βοήθεια ενός πλαστικού χειρουργού.

"Στα χέρια ενός επιδέξιου χειρουργού οι επώδυνες, παχιές ή εξέχουσες ουλές μπορούν να αποκτήσουν μια πιο λεπτή εμφάνιση," έγραψε πρόσφατα στην εφημερίδα La Jolla Light ένας πλαστικός χειρουργός, που εκτελεί τέτοιου είδους χειρουργικές επεμβάσεις.

Οι γιατροί μπορούν να χρησιμοποιήσουν πολλές διαφορετικές μεθόδους για τη μείωση του μεγέθους και την βελτίωση των ουλών.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας MedlinePlus, αυτό μπορεί να συνεπάγεται με το άνοιγμα και το προσεκτικό κλείσιμο μιας ουλής, καθώς και τη χρήση αισθητικών χειρουργικών τεχνικών, όπως η δερμοαπόξεση.

Άλλοι προτείνουν στις γυναίκες που πάσχουν από αυτές τις αντιαισθητικές ουλές να συνδυάζουν την αναθεώρηση τους με άλλες διαδικασίες, όπως με μια κοιλιοπλαστική ή με το λεγόμενο mommy makeover, το οποίο περιλαμβάνει έναν συνδυασμό αισθητικών χειρουργικών διαδικασιών, όπως η ανόρθωση του μαστού μαζί με μια λιποαναρρόφηση.

Τα άτομα που εξετάζουν οποιαδήποτε πλαστική χειρουργική διαδικασία, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με έναν επικυρωμένο πλαστικό χειρούργο, ώστε να συζητήσουν μαζί του τις επιλογές τους.

Για περισσότερα για τις πλαστικές επεμβάσεις στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr