Πως οι ενέσιμες θεραπείες δεν θα σας προκαλούν μώλωπες

Εάν έχετε επενδύσει σε Juvederm ή Restylane για να τονώσετε το δέρμα σας ή σε Botox και Dysport για να χαλαρώσετε τις γραμμές σας, είναι φυσικό να θελήσετε να φαίνεστε καλύτεροι το συντομότερο δυνατό και να αποφύγετε όσο το δυνατό γίνεται τους μώλωπες, οι οποίοι είναι μια φυσιολογική παρενέργεια αυτών των θεραπειών.

Οι μώλωπες εμφανίζονται όταν οι ενέσιμες θεραπείες τραυματίσουν τα τριχοειδή αγγεία σας, προκαλώντας αιμορραγία στις γύρω περιοχές.

Το Miami Herald δημοσίευσε ένα άρθρο μιας εξέχουσας πλαστικής χειρουργού από το Μαϊάμι, με συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε πριν και μετά από την ενέσιμη θεραπεία σας, ώστε να αποφύγετε τους μώλωπες.

Υπάρχουν φάρμακα και συμπληρώματα , τα οποία μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες απόκτησης κάποιου μώλωπα. Δέκα ημέρες πριν από το ραντεβού σας, αποφύγετε την ασπιρίνη, το Advil, το Aleve, το Motrin και την ιβουπροφαίνη.

Αυτά τα παυσίπονα μπορούν να επηρεάσουν την πηκτικότητα του αίματος σας. Εάν έχετε για παράδειγμα έναν πονοκέφαλο, μπορείτε να πάρετε το depon ή Lonarid-N. Τα συμπληρώματα μπορούν επίσης να σας προκαλέσουν μώλωπες κατά την θεραπεία σας. Μην πάρετε gingko biloba, ginseng, ωμέγα-3, βαλσαμόχορτο και βιταμίνη Ε πριν από την συνάντηση με τον γιατρό σας.

Το πράσινο τσάι αυξάνει επίσης την πιθανότητα μωλώπων, έτσι καλό θα ήταν να επιλέξετε κάποιο άλλο ρόφημα 10 ημέρες πριν από τη θεραπεία σας. Και, 24 ώρες πριν από τη θεραπεία, δεν θα πρέπει να καταναλώσετε καθόλου αλκοόλ. Μερικά συμπληρώματα βοηθούν στην πρόληψη των μωλώπων, όπως ο άρνικας και η βρομελίνη.

Πάρτε ένα χάπι άρνικα το πρωί του ραντεβού σας και κάθε έξι ώρες μετά από τις ενέσεις σας μέχρι να είστε χωρίς μώλωπες. Η βρομελίνη, η οποία έχει ως βάση τον ανανά, βοηθά επίσης. Μπορείτε να λάβετε 500 mg τρεις φορές την ημέρα για τρεις ημέρες μετά την θεραπεία σας.

Το Realself.com ρώτησε και την γνώμη των γιατρών σχετικά με την ενέσιμη θεραπεία και τους μώλωπες που προκαλεί. Αυτοί μας συμβουλεύουν να επιλέξουμε ένα αξιόπιστο και έμπειρο υλικό έγχυσης, να αποφύγουμε εκτός από τα παραπάνω φάρμακα και τα συνταγογραφούμενα, όπως το Coumadin, την ηπαρίνη και την Persantine και να ανυψώσουμε το κεφάλι μας όταν κοιμόμαστε μετά από ενέσεις.

Τέλος η χρήση πάγου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από αυτήν μπορεί να σας φανεί πολύτιμη, όπως και το να οργανώσετε το χρονοδιάγραμμα των ενέσεων σας τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από κάποιο σημαντικό γεγονός.

Περισσότερα για τις ενέσιμες θεραπείες στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr