Το λίφτινγκ προσώπου και του λαιμού

Στα πλαίσια της επετείου των 40 χρόνων από την ίδρυση της, η American Society for Aesthetic Plastic Surgery διοργάνωσε ένα πάνελ στο Javits Convention Center στην Νέα Υόρκη με θέμα Σύγχρονες τεχνικές αναζωογόνησης του δέρματος του προσώπου. Το πάνελ συντονίσθηκε από τον Robert Singer και ομιλητές ήταν ο Sherrell Aston,ο Thomas Baker,ο Fritz Barton και ο Bruce Connell. H αναζωογόνηση του προσώπου περιλαμβάνει τόσο χειρουργικές τεχνικές όπως το λίφτινγκ προσώπου του λαιμού και του μετώπου όσο και μη χειρουργικές τεχνικές όπως ενέσιμα υλικά. Η αναζωογόνηση του προσώπου στηρίζεται στην ανάλυση των ανατομικών στοιχείων και στην κατάλληλη επιλογή των τεχνικών.

“Εργαζόμαστε για το νέο αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι νεότερο δεν σημαίνει και καλύτερο” λέει ο Dr Singer. Υπάρχουν πολλά νέα δεδομένα στην πλαστική χειρουργική. “Ωστόσο κάποιες επεμβάσεις έχουν διαχρονική αξία και έχουν τα ίδια καλά αποτελέσματα που είχαν χρόνια πριν”. “Πολλές από τις τεχνικές του λίφτινγκ προσώπου και του λαιμού έχουν τα ίδια καλά αποτελέσματα σήμερα με αυτά 20 χρόνια πριν αλλά έχουμε και νέες τεχνικές με καλά αποτελέσματα που βοηθούν νεώτερα άτομα με διπλοσάγωνο” λέει ο Bruce Connell.

“Σε συνδυασμό με το λίφτινγκ προσώπου μπορούμε να κάνουμε επικουρικά μη χειρουργικές παρεμβάσεις όπως ενέσιμα υλικά, laser, peeling που θα μας αναδείξουν ακόμα περισσότερο το λίφτινγκ” Όπως τόνισε ο Thomas Baker και συμπληρώνει “ότι λίφτινγκ δεν είναι μόνο το τέντωμα του δέρματος αλλά και οι επικουρικές θεραπείες που τονίζουν το αποτέλεσμα του face lift γιατί φαντασθείτε να κατασκευάσουμε ένα σπίτι αλλά και να ξεχάσουμε να το βάψουμε”.

Σύμφωνα με τις στατιστικές της ASAPS έγιναν το 2006 138,245 λίφτινγκ στις ΗΠΑ και 9.5 εκατομμύρια μη χειρουργικές θεραπείες με ενέσιμα υλικά με το βοτοχ να κατέχει τις πρώτες θέσεις με 3.181.592 θεραπείες και ακολουθεί το υαλουρονικό με 1.593.554 θεραπείες.

“Είμαστε σε θέση να επιλέγουμε τις τεχνικές που θα βοηθήσουν ένα άτομο βάσει της ανατομίας του” συμπληρώνει ο Sherrell Aston.

O Dr Barton καταλήγει “έχουμε τροποποιήσει πολλές από τις παλιές τεχνικές αλλά οι βασικές αρχές παραμένουν”.