Απομυθοποιώντας μύθους σχετικά με την λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση είναι μια χειρουργική επέμβαση υψηλής ζήτησης, και απευθύνεται σε αυτούς που δεν μπορούν να αποβάλουν το λίπος από μέρη του σώματός τους, με την άσκηση και με την υγιεινή διατροφή.

Η αισθητική επέμβαση αφήνει αόρατες ουλές , όσο είναι η μισή ίντσα σε μήκος ή και λιγότερο. Ωστόσο, οι γιατροί λένε ότι υπάρχει ακόμη μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με τη χειρουργική επέμβαση.

Πρώτον, οι ασθενείς θα πρέπει να σιγουρευτούν ότι έχουν μια αντίληψη για το τι ακριβώς περιλαμβάνει η χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS), η διαδικασία περιλαμβάνει την αφαίρεση του ανθεκτικού λίπους από διάφορα μέρη του σώματος μέσω ενός κοίλου μεταλλικού σωλήνα, ο οποίος εισάγεται με μια μικρή τομή.

Τα πιο κοινά σημεία στα οποία γίνεται η λιποαναρρόφηση περιλαμβάνουν το στομάχι, τους γλουτούς, τους γοφούς, τους μηρούς, τις γάμπες, τους αστραγάλους, το στήθος, την πλάτη, τα χέρια και το λαιμό.

Ένας από τους κοινούς μύθους σχετικά με τη χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με το AboutPlasticSurgery.com, είναι ότι δεν είναι μια «πραγματική» χειρουργική επέμβαση.

Ενώ οι τομές είναι μικρές, η γενική αναισθησία δεν είναι πάντα απαραίτητη και μπορεί να εκτελεστεί σε έξω-νοσοκομειακή βάση όπως σε μια αναγνωρισμένη κλινική η λιποαναρρόφηση είναι μια επέμβαση και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται έτσι.

"Η ‘πρησμένη’ λιποαναρρόφηση (tumescent),που είναι και ο πιο κοινός τύπος λιποαναρρόφησης, περιλαμβάνει την έγχυση μεγάλων ποσοτήτων υγρών στο σώμα, που μπορεί να έχουν απροσδόκητες συνέπειες. Η διαδικασία έκχυσης και αναρρόφησης λίπους απαιτεί σημαντική διατάραξη του συνδετικού ιστού.

Το σώμα μπορεί να έχει ανεπιθύμητες παρενέργειες (πολύ σπάνια) κατά τη διάρκεια της επούλωσης.

Αυτή είναι μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται, "αναφέρει η ιστοσελίδα.

Πολλοί πιστεύουν ότι η λιποαναρρόφηση είναι μια διαδικασία απώλειας βάρους, αυτό όμως δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Ενώ απομακρύνει την περίσσεια ποσότητα λίπους και βελτιώνει το περίγραμμα του σώματος, δεν επηρεάζει σημαντικά το βάρος σας, διότι το ποσοστό λίπους που μπορεί να αφαιρεθεί από το σώμα σας είναι ελάχιστο.

Η λιποαναρρόφηση και δεν θα εξαλείψει την κυτταρίτιδα, σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις πολλών ανθρώπων. Μερικές φορές η αφαίρεση του λίπους και η εξομάλυνση της περιοχής, μειώνουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας , αλλά δυστυχώς αυτό δεν ισχύει πάντα.

Επιπλέον το AboutPlasticSurgery.com αναφέρει ότι, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μόλις το λίπος αφαιρεθεί δεν μπορεί να ξανά-εμφανιστεί , αυτό όμως είναι μόνο εν μέρει αλήθεια. Η λιποαναρρόφηση μειώνει τον αριθμό των λιποκυττάρων, αλλά αφήνει ανέπαφα κάποια άλλα.

Εκείνα που θα παραμείνουν μετά τη χειρουργική επέμβαση μπορεί να μεγαλώσουν, αν ο ασθενής πάρει αρκετό βάρος, το οποίο θα επηρεάσει τη μακροπρόθεσμη έκβαση.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις της ASAPS, η λιποαναρρόφηση ήταν η πιο συχνή χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιήθηκε από τα μέλη της το 2011, με περισσότερους από 325.000 ασθενείς.

Ενώ οι επιπλοκές από την λιποαναρρόφηση είναι σπάνιες, είναι σημαντικό για εκείνους που την εξετάζουν να διασφαλίσουν ότι ο γιατρός τους είναι επικυρωμένος πλαστικός χειρούργος και έχει εμπειρία στην επέμβαση, ενώ αυτοί που υποβλήθηκαν πρέπει να συζητήσουν την ανάρρωση τους με το γιατρό τους, για να εξασφαλίσουν ένα ασφαλές και ευνοϊκό αποτέλεσμα.

Περισσότερα για την λιποαναρρόφηση στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr

 

Περισσότερα για τις δυνατότητες της λιποαναρρόφησης στο εξειδικευμένο web site μας
http://www.liposuction.gr/