Η άσκηση μπορεί να αποτρέψει τον σχηματισμό νέου λίπους μετά από μια λιποαναρρόφηση

Μια νέα μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία της άσκησης μετά από μια επέμβαση λιποαναρρόφησης, ώστε να διατηρηθεί ένα επίπεδο στομάχι.

Σύμφωνα με το Reuters, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο μελέτησαν 36 γυναίκες, που είχαν υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση για να αφαιρέσουν μια μικρή ποσότητα του επιφανειακού κοιλιακού λίπους.

Όλες οι συμμετέχοντες στη μελέτη δεν έχουν εισάγει την άσκηση στην ζωή τους πριν από τη χειρουργική επέμβαση, αλλά οι μισοί είχαν ενημερωθεί για να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα άσκησης μετά τη διαδικασία. Αυτές που ήθελαν να ασκηθούν, ξεκίνησαν δύο μήνες μετά την επέμβαση της λιποαναρρόφησης τους και γυμνάζονταν τρεις φορές την εβδομάδα.

Μετά από τέσσερις μήνες, οι ερευνητές λένε ότι όλοι οι συμμετέχοντες στη μελέτη είχαν ακόμα μια κολακευτική κοιλιά.

Ωστόσο, όσοι δεν ασκήθηκαν είχαν μια αύξηση του σπλαχνικού λίπους, το οποίο είναι κοιλιακό λίπος. Εκείνοι όμως που είχαν ξεκινήσει ένα πρόγραμμα άσκησης, δεν το ανέπτυξαν.

Σύμφωνα με το HealthBulletin.org, το σπλαγχνικό λίπος αναφέρεται στο λίπος που περιβάλλει τα εσωτερικά όργανα, ειδικά το συκώτι.

Η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ αναφέρει ότι σε αντίθεση με το υποδόριο λίπος, το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί, το σπλαχνικό λίπος υπάρχει βαθιά μέσα στην κοιλιακή κοιλότητα.

Αυτό έχει συνδεθεί με τις μεταβολικές διαταραχές και τον αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο και διαβήτη τύπου 2.

Στις γυναίκες, συνδέεται επίσης με τον καρκίνο του μαστού και την ανάγκη για την χειρουργική επέμβαση της χοληδόχου κύστης.

Οι βραζιλιάνοι ερευνητές, με επικεφαλής την Fabiana Benatti, λένε ότι δεν είναι σίγουροι γιατί το σπλαχνικό λίπος μπορεί να αυξηθεί μετά από μια χειρουργική επέμβαση λιποαναρρόφησης, αλλά αν κάποιος επιλέξει να υποβληθεί σε μια λιποαναρρόφηση, είναι πολύ σημαντικό να εισάγει την άσκηση μετά από αυτήν.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, είναι μια μικρή εκπροσώπηση των αποτελεσμάτων των ασθενών, αλλά οι ειδικοί λένε ότι ενισχύει το ότι η λιποαναρρόφηση δεν αποτελεί υποκατάστατο για έναν τρόπο ζωής, που περιλαμβάνει μια υγιεινή διατροφή και τακτική άσκηση.

Η Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS) αναφέρει ότι η λιποαναρρόφηση είναι μια επέμβαση διόρθωσης του περιγράμματος του σώματος, που μπορεί να στοχεύσει σε περιοχές που είναι ανθεκτικές στην άσκηση και στη δίαιτα.

Οι περισσότεροι ασθενείς ενθαρρύνονται να έχουν ένα υγιές βάρος πριν το χειρουργείο και να διατηρήσουν αυτόν τον υγιή τρόπο ζωής και μετά τη λιποαναρρόφηση.

Περισσότερα για την λιποαναρρόφηση στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr

 

Περισσότερα για τις δυνατότητες της λιποαναρρόφησης στο εξειδικευμένο web site μας
http://www.liposuction.gr/