Άσκηση μετά από χειρουργική επέμβαση κοιλιοπλαστικής

Σύμφωνα με το RealSelf.com, το 95 % των ατόμων που έχουν υποβληθεί σε κοιλιοπλαστική λένε ότι άξιζε τον κόπο.

Όμως, πολλά άτομα που εξετάζουν αυτή την αισθητική επέμβαση συχνά αναρωτιούνται πότε μπορούν ξανά να ενσωματώσουν την άσκηση στην ζωή τους.

Επειδή κάθε άτομο είναι διαφορετικό, οι ασθενείς θα πρέπει να ακολουθούν τις συστάσεις του γιατρού τους.

Ωστόσο, οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να σηκωθούν και να αρχίσουν το περπάτημα μέσα στο σπίτι τους μια ημέρα μετά την επέμβαση, για να συμβάλουν στην βελτίωση της κυκλοφορίας.

Επιπλέον, οι γιατροί που γράφουν στο RealSelf.com λένε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να αρχίσουν ή να επαναλάβουν μια μορφή άσκησης 6 εβδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση. Έξι εβδομάδες μετά την κοιλιοπλαστική είναι ένας επαρκής χρόνος για να αρχίσετε πολλές ασκήσεις καρδιαγγειακού τύπου.

Το τρέξιμο, το περπάτημα, το ελλειπτικό , ο διάδρομος και η ταχύτητα είναι όλες εξαιρετικές μορφές αερόβιας άσκησης.

Η άρση βαρών μπορεί να επιβαρύνει τις τομές και τις ραφές, γι’ αυτό είναι σοφό να την αρχίσετε σιγά-σιγά.

Έξι εβδομάδες είναι μια καλή στιγμή για να ξεκινήσετε, αλλά με μέτρο. Κάντε λιγότερες επαναλήψεις και σηκώστε λιγότερο βάρος από ότι είχατε συνηθίσει να κάνετε.

Είναι πολύ σημαντικό να αφήσετε το σώμα σας να σας καθοδηγήσει, συμβουλεύει ένας από τους γιατρούς στο χώρο.

Η κοιλιοπλαστική είναι μια καλή χειρουργική επιλογή για τα άτομα που έχουν περίσσιο ή δέρμα που κρέμεται στην κοιλιακή χώρα, το οποίο δεν μπορεί να εξαλειφθεί με την άσκηση και τη διατροφή.

Η διαδικασία αυτή απομακρύνει το περίσσιο λίπος και δέρμα και συσφίγγει τους μύες του στομάχου. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS), η κοιλιοπλαστική ήταν μια από τις πιο συχνές αισθητικές επεμβάσεις, που εκτελέστηκαν από ειδικούς πλαστικούς χειρουργούς το 2011.

Συνολικά, περισσότερα από 149.000 άτομα υποβλήθηκαν σε αυτή τη διαδικασία. Η ASAPS αναφέρει ότι, το μέσο κόστος γι’ αυτή τη χειρουργική επέμβαση το 2011 ήταν 5.278 δολάρια.

Εκείνοι που εξετάζουν την επέμβαση ενθαρρύνονται να συμβουλεύονται έναν πιστοποιημένο πλαστικό χειρουργό ειδικό στην κοιλιοπλαστική για να εξασφαλίσουν την ασφάλειά τους και φυσικά ένα θετικό αποτέλεσμα.

Επιπλέον, οι ασθενείς ενθαρρύνονται να κάνουν πολλές ερωτήσεις εκ των προτέρων και να ζητάνε να δούνε φωτογραφίες πριν και μετά από προηγούμενους ασθενείς κοιλιοπλαστικής του γιατρού τους.

Περισσότερα για την κοιλιοπλαστική είτε στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr

 είτε στο εξειδικευμένο μας web site: http://www.tummy-tuck.gr/