Ενδογαστρικό μπαλόνι: Νέα επέμβαση απώλειας βάρους, επιδιώκει την έγκριση της FDA

Ενώ πολλοί άνθρωποι στρέφονται σε επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής, όπως η λιποαναρρόφηση, η βελτίωση του περιγράμματος του σώματος, η μείωση μαστού, κ.α για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους, άλλοι αναζητούν χειρουργικές επεμβάσεις που θα τους βοηθήσουν να απαλλαγούν από τα ανεπιθύμητα κιλά.

Μια νέα επέμβαση που δεν έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ προκαλεί τους Αμερικανούς να περάσουν τα σύνορα τους, ενώ την ίδια στιγμή ορισμένοι γιατροί αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά της, σύμφωνα με τους New York Times.

Το ενδογαστρικό μπαλόνι είναι ένα  μπαλόνι γεμισμένο με υγρό, που εισάγεται στο στομάχι μέσω του οισοφάγου για ένα σύντομο χρονικό διάστημα (περίπου έξι μήνες) για να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Αυτή είναι μια βιώσιμη επιλογή για την απώλεια βάρους για τα ελαφρύτερα άτομα, που δεν μπορούν να είναι υποψήφια για άλλες μορφές της βαριατρικής χειρουργικής.

Παρόλο που η διαδικασία δεν γίνεται στις ΗΠΑ, είναι δημοφιλής στον Καναδά, στην Ευρώπη και στη Νότια Αμερική για όσους θέλουν να χάσουν λιγότερα από 25 κιλά.

Μπορεί τελικά να γίνει όμως διαθέσιμο , διότι οι δοκιμές με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων βρίσκονται στα αρχικά στάδια, όπως αναφέρουν οι Times στις εκθέσεις τους.

Ωστόσο, φαίνεται ότι  κάποιοι Αμερικάνοι δεν μπορούν να περιμένουν για την έγκριση της εν λόγω διαδικασίας. Μερικοί ασθενείς έχουν επιλέξει να στραφούν βόρεια, ώστε να κάνουν την επέμβαση από Καναδούς γιατρούς.

Οι Αμερικάνοι ασθενείς αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο των ατόμων ,που επιδιώκουν τα ενδογαστρικά μπαλόνια στον Καναδά. “Οι μελέτες του μπαλονιού αναφέρουν απώλεια βάρους, που κυμαίνεται  από 6 έως 15 κιλά κατά μέσο όρο, με εξαίρεση ορισμένων ατόμων που κατάφεραν να χάσουν έως και 80 κιλά ”όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Οι ασθενείς συχνά παίρνουν το βάρος και πάλι μετά την αφαίρεση της συσκευής, αν και κάτι τέτοιο δεν μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα, μιας και είναι περιορισμένες οι μακροπρόθεσμες μελέτες.

Τα άτομα που χάνουν βάρος λόγω του ενδογαστρικού μπαλονιού, πρέπει να κάνουν αλλαγές στον τρόπο ζωής τους αν επιθυμούν την διατήρηση των αποτελεσμάτων τους. Οι αλλαγές στη διατροφή και η ενσωμάτωση της άσκησης είναι ζωτικής σημασίας για όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος και να κρατήσουν μακριά τα περιττά κιλά, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του δικτυακού τόπου.

Ο ιατρικός τουρισμός της πλαστικής χειρουργικής στο εξωτερικό, καθιστά  δύσκολη αν όχι αδύνατη την παρακολούθηση του ασθενή. Όντας κοντά στον χειρουργό σας και κάνοντας τακτικές επισκέψεις, είναι σημαντικό για την επιτυχία της χειρουργικής σας επέμβασης καθώς και για την πρόληψη τυχόν επικίνδυνων επιπλοκών.

Περισσότερα για τις επέμβάσεις πλαστικής χειρουργικής μετά από μεγάλη απώλεια βάρους μπορείτε να διαβάσετε και να δείτε στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr

και στο εξειδικευμένο μας web site: www.meta-paxysarkia.gr