Η χειρουργική αυξητικής του στήθους γιορτάζει τα 50 της χρόνια!

Ενώ πολλοί άνθρωποι δίνουν τα εμφυτεύματα στήθους ως δώρο γενεθλίων, άλλοι επιβραβεύουν τον εαυτό τους με αυτή τη χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να βελτιώσουν τη φυσική τους εμφάνιση και την αυτοπεποίθηση τους.

Αλλά αυτό το έτος, εκείνα είναι που γιορτάζουν, αφού έχουν περάσει 50 χρόνια από την πρώτη επέμβαση αύξησης του μαστού, η οποία έγινε το 1962, οπότε το 2012 δεν θα μπορούσε να σηματοδοτεί τίποτα λιγότερο από την 50ή επέτειο της χειρουργικής αυτής επέμβασης!

Σήμερα, υπάρχουν δύο τύποι εμφυτευμάτων του μαστού, αυτά της σιλικόνης και αυτά του φυσιολογικού ορού. Τα εμφυτεύματα ορού γεμίζουν με αποστειρωμένο αλατούχο νερό. Σύμφωνα με την ASAPS, αυτά τα εμφυτεύματα μπορούν να πάρουν εκ των προτέρων το μέγεθος που επιθυμεί ο ασθενής , αλλά αυτό μπορεί να γίνει και κατά την ώρα της επέμβασης.

Το μέσο κόστος αυτών των εμφυτευμάτων το 2011 ήταν 3.308 δολάρια. Τα εμφυτεύματα στήθους γεμισμένα με γέλη σιλικόνης είναι ιατροτεχνολογικά προϊόντα, που εμφυτεύονται κάτω από τον ιστό του μαστού ή κάτω από το θωρακικό μυ. Αυτά τα εμφυτεύματα σιλικόνης έχουν κέλυφος γεμάτο με γέλη σιλικόνης.

Έρχονται σε διάφορα μεγέθη και έχουν είτε λεία υφή είτε τραχεία. Η ASAPS αναφέρει ,ότι το μέσο κόστος για αυτόν τον τύπο εμφυτευμάτων ήταν το 2011 3.694 δολάρια. “Οι χειρουργικές τεχνικές για την αύξηση του μαστού και τα εμφυτεύματα στήθους συνεχώς βελτιώνονται, αυξάνοντας έτσι την ασφάλεια και την αξιοπιστία της διαδικασίας”, αναφέρει η ASAPS.

Στην πραγματικότητα, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε πρόσφατα ένα νέο είδος εμφυτευμάτων στήθους από γέλη σιλικόνης, που κατασκευάζεται από τη Sientra. Τα εμφυτεύματα αυτά είναι διαθέσιμα είτε σε τραχεία υφή ή λεία είτε σε στρογγυλό σχήμα ή σε σχήμα δάκρυ, που ορισμένοι πιστεύουν ότι βοηθά να δημιουργηθεί μια πιο φυσική εμφάνιση μαστού.

Ένας επικυρωμένος πλαστικός χειρουργός μέλους της ASPAS ειδικός στην αυξητική στήθους μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς, να αποφασίσουν ποιος τύπος και ποιό μέγεθος εμφυτεύματος μαστού είναι το καλύτερο για το επιθυμητό τους αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS), περισσότερα από 316.000 άτομα υποβλήθηκαν σε αυτή την χειρουργική επέμβαση το 2011, καθιστώντας τη την δεύτερη πιο κοινή χειρουργική διαδικασία που γίνεται από μέλη της ASAPS.

Περισσότερα για την αυξητική στήθους στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr

είτε στο εξειδικευμένο μας: www.breast-surgery.gr