Τέχνη και πλαστική χειρουργική είναι άρρηκτα δεμένες με την πανεπιστημιακή διδακτέα ύλη

Οι πλαστικοί χειρουργοί έχουν περάσει χρόνια εκπαίδευσης για να καταλάβουν την ανατομία, την ιατρική και τις διαδικασίες σχετικά με την υγεία, αλλά περισσότερο από τους άλλους ιατρικούς τομείς, η πρακτική τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αισθητική.

Έτσι, δεν αποτελεί καμία έκπληξη, που μια ομάδα μελλοντικών πλαστικών χειρούργων στο Πανεπιστήμιο του Λίνκολν, συμπληρώνει τις ιατρικές τους γνώσεις με μαθήματα όπως το σχέδιο και η γλυπτική, σύμφωνα πάντα με το BBC. Το τμήμα με τον τίτλο ‘Η τέχνη της Ανασυγκρότησης’, χωρίζεται σε τρία μέρη αυτό της αυτοπροσωπογραφίας, του σχεδίου ζωής και της μοντελοποίησης με τη χρήση πηλού.

Τα μαθήματα αυτά είναι προσαρμοσμένα να εφαρμόζονται στην πλαστική χειρουργική, ιδίως στις διαδικασίες που ασχολούνται με το κεφάλι, το λαιμό και το στήθος. "Η δουλειά μου είναι να εισαγάγω τις βασικές αισθητικές αρχές , οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν την αντίληψη και τις δεξιότητες τους", είπε ο καθηγητής Michael Esson, που δημιούργησε και διδάσκει αυτή την τάξη.

"Η ιδέα είναι να μπορούν να εφαρμόσουν αυτές τις αρχές, στη χειρουργική πρακτική τους." Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, οι μαθητές θα πρέπει να μάθουν πώς να σχεδιάζουν το ανθρώπινο πρόσωπο με το διαχωρισμό του σε τέσσερις τομείς, και να είναι σε θέση να δημιουργήσουν ένα ρεαλιστικό ανθρώπινο μοντέλο μαστού από πηλό.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου μαθήματος, ο Esson ενθαρρύνει τους μαθητές του να αναζητήσουν και να  κατανοήσουν όλες τις μοναδικές προοπτικές του στήθους σαν να ήταν κάποιου ασθενή, που επιθυμεί ένα καλαίσθητο και συμμετρικό εμφύτευμα στήθους.

Οι φοιτητές λένε ότι, τους βοηθά να αντιμετωπίζουν το έργο τους ως καλλιτέχνες. "Χθες κάναμε μοντελοποίηση με πηλό και σκέφτηκα ότι είχα κάνει καλή δουλειά μέχρι που το γύρισα στο πλάι και τότε πρόσεξα ένα τεράστιο κενό," δήλωσε η φοιτήτρια Emma Caroline Fernandez στο BBC. Οι ασθενείς, που αναζητούν μια πλαστική χειρουργική επέμβαση, θέλουν να έχουν μια καλή προοπτική για το τι αποτελέσματα μπορούν να αναμένουν.

Οι φωτογραφίες του πριν και του μετά είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να μετρήσουν οι ασθενείς τα αποτελέσματα, αναφέρει η Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.

Δείτε πολλά παραδείγματα πλαστικής χειρουργικής από το πλούσιο φωτογραφικό μας αρχείο