7 χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά αισθητικών χειρουργικών επεμβάσεων

Η πλαστική χειρουργική βρίσκεται σε άνοδο φαινομενικά παντού. Ενώ οι ΗΠΑ είναι πασίγνωστη για την εμμονή της με την ομορφιά, η χώρα δεν λαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό πλαστικών επεμβάσεων στον κόσμο.

Αυτό το μετάλλιο πηγαίνει στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με στοιχεία του 2010, που δημοσιεύτηκαν από την Διεθνή Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής. " Η Διεθνής Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής έχει εργαστεί σκληρά για να διαδώσει τις καλύτερες τεχνικές", δήλωσε ο Δρ Julius Few, διευθυντής του Ινστιτούτου Few Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.

"Αυτή η εκπαιδευτική πρωτοβουλία, σε συνδυασμό με την ευρύτερη αποδοχή στο εξωτερικό, οδήγησε στην αποδοχή ορισμένων πολιτισμών από άλλους."

1 - Νότια Κορέα

Η πλαστική χειρουργική βιομηχανία, που έχει εισβάλει στην Ασία και τη Νότια Κορέα έχει το μεγαλύτερο πελατολόγιο της ηπείρου.

Οι οικονομολόγοι ανέφεραν πρώτοι, ότι μια έρευνα του 2009 από μια εταιρεία έρευνας αγοράς, η οποία είναι γνωστή ως Trend Monitor, διαπίστωσε ότι περίπου μία στις πέντε γυναίκες από τη Σεούλ έχουν υποστεί κάποιο είδος της πλαστικής χειρουργικής.

Σύμφωνα με την έκθεση, περισσότερες από 360.000 αισθητικές επεμβάσεις έγιναν το 2010, με τις πιο κοινές να είναι η λιποαναρρόφηση, η ρινοπλαστική και η βλεφαροπλαστική, ή η διπλή βλεφαροπλαστική.

Περισσότερές από 44.000 διπλές βλέφαροπλαστικές έγιναν το 2010. «Στην Ασία, είναι πολύ κοινό για τους ασθενείς να ζητάνε το σχήμα των Δυτικών ματιών. Αυτό δεν αποτελεί καμία έκπληξη εκεί.», είπε ο Δρ Malcolm Roth, πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής.

2 - Ελλάδα

"Η δεύτερη θέση, που καταλαμβάνει η Ελλάδα είναι μια απρόσμενη εξέλιξη", δήλωσε ο Roth. Με τη χαλεπή κατάσταση της οικονομίας, είναι πραγματική έκπληξη το ότι η χώρα ήρθε δεύτερη στις αισθητικές επεμβάσεις που εκτελούνται.

"Η οικονομία μιας χώρας και το διαθέσιμο εισόδημα, παίζει συνήθως καθοριστικό ρόλο στη ζήτησης της πλαστικής χειρουργικής, εκτός εάν η κυβέρνηση πληρώνει γι 'αυτό", δήλωσε ο Roth.

Ο Few είπε ότι φαίνεται ότι, η παγκοσμιοποίηση πλήττει την βιομηχανία της πλαστικής χειρουργικής σε απρόσμενους τομείς. " Υπάρχει ελάχιστος χώρος για να εγκατασταθούν και να ακμάσουν καινοτομίες, εγχώριες ή διεθνείς," δήλωσε ο Few.

Οι αυξητική του στήθους βρίσκεται στην κορυφή των αισθητικών χειρουργικών επεμβάσεων, που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα. Αξιοσημείωτο είναι ότι, 592 επεμβάσεις μεγένθυνσης πέους έγιναν το 2010 στην χώρα, δηλαδή δέκα φορές περισσότερες από το μέσο όρο των άλλων χωρών που βρίσκονται στη λίστα.

3 - Ιταλία

Η Μεσόγειος κατακτά δίκαια την τρίτη θέση, με συνολικά 815.745 επεμβάσεις να έχουν εκτελεστεί το 2010.

Οι ενέσεις αλλαντικής τοξίνης (Botox Dysport) ήταν η πιο δημοφιλής μη επεμβατική διαδικασία, που πραγματοποιήθηκε ενώ η λιποαναρρόφηση ήταν η πιο κοινή επεμβατική διαδικασία, με περισσότερες από 69.000 επεμβάσεις να έχουν αναφερθεί.

Οι ειδικοί έμειναν έκπληκτοι από την τοποθέτηση της Ιταλίας πάνω από τη Βραζιλία, και προειδοποίησε ότι τα δεδομένα θα πρέπει να λαμβάνονται με προσοχή. Η Διεθνής Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής έδωσε ερωτηματολόγια σε περίπου 20.000 πλαστικούς χειρουργούς σε όλο τον κόσμο, ζητώντας τον ακριβή αριθμό των χειρουργικών  επεμβάσεων και μη, που έχουν πραγματοποιηθεί το 2010.

Μόνο 698 ερωτηματολόγια επέστρεψαν ολοκληρωμένα στον καθορισμένο χρόνο. «Νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί με αυτά τα δεδομένα, αφού δεν ξέρουμε πόσο ακριβή είναι», είπε ο Roth.

4 - Βραζιλία

Βραζιλία: Χώρα, που όταν αναφέρεσαι σε αυτήν όλοι οι άνθρωποι, οι τοποθεσίες και τα πράγματα, που έχουν να κάνουν με την ομορφιά σου έρχονται στο μυαλό.

Η Βραζιλία πήρε την τέταρτη θέση στη λίστα και η λιποαναρρόφηση και τα εμφυτεύματα στήθους, ήταν οι πιο δημοφιλείς επεμβατικές χειρουργικές επεμβάσεις μεταξύ του πληθυσμού της. "Σε πολιτισμικό επίπεδο, οι Βραζιλιάνοι δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα με την πλαστική χειρουργική", δήλωσε ο Roth. "Αν μη τι άλλο, έχει θεωρηθεί ως ένα σύμβολο κοινωνικής θέσης."

Ο Few είπε ότι εξεπλάγη, που η Βραζιλία δεν βρισκόταν ψηλότερα στη λίστα, επειδή η κυβέρνηση έχει έναν μεγάλο αριθμό εκπτωτικών προγραμμάτων στήριξης εκλεκτικών πλαστικών χειρουργικών διαδικασιών."

Νωρίτερα φέτος, η κυβέρνηση προέτρεψε τις αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις, των οποίων τα έξοδα καλύφτηκαν από το φόρο εισοδήματος, καθώς και εκπτώσεις με αναδρομική ισχύ για χειρουργικές επεμβάσεις, που υπήρχαν ήδη από το 2004.

Η κυβέρνηση πιστεύει ότι η πλαστική χειρουργική έχει τόσο υψηλή ζήτηση, που το πρόσθετο εισόδημα της βιομηχανίας της πλαστικής χειρουργικής, θα αντισταθμίσει την απώλεια των εσόδων τους.

5 - Κολομβία

Η πατρίδα της Shakira έχει μια υψηλή ζήτηση για την αισθητική χειρουργική.

Η λιποαναρρόφηση ήταν η πιο δημοφιλής επέμβαση, τόσο μεταξύ των χειρουργικών  όσο και των μη χειρουργικών επεμβάσεων, με περίπου 90.000 επεμβάσεις να έχουν εκτελεστεί το 2010.

Η Κολομβία έχει γίνει ένα καυτό σημείο συνάντησης αισθητικού τουρισμού, όπου οι ξένοι ταξιδεύουν εκεί μόνο και μόνο για να κάνουν μια πλαστική επέμβαση. Ενώ υπάρχει σίγουρα μια πληθώρα ασφαλών επιλογών που περιλαμβάνονται σε αυτές τις χώρες, δήλωσε ο Roth είναι σημαντικό να θυμάστε το ρητό : "Αν είναι πάρα πολύ καλό για να είναι αληθινό, τότε πιθανώς να είναι."

\Ο αισθητικός τουρισμός έχει γίνει πολύ δημοφιλής και έχει υψηλότερη ζήτηση, αλλά ο Roth προειδοποίησε για τους κινδύνους που υπάρχουν, στο να υποβληθούν σε μια χειρουργική επέμβαση στο εξωτερικό. " Οι άνθρωποι πηγαίνουν σε άλλες χώρες επειδή είναι φτηνότερες, αλλά πρέπει πραγματικά να κάνετε ακόμα περισσότερη έρευνα, αν αποφασίσετε να πάτε στο εξωτερικό για μια πλαστική επέμβαση", δήλωσε ο Roth. 

"Υπάρχουν απολύτως ασφαλείς διαδικασίες σε άλλες χώρες, αλλά θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Αν κάτι πάει στραβά, πολλά πράγματα μπορούν να σας πάνε χειρότερα, όταν δεν είστε στη χώρα σας με τον θεράποντα ιατρό σας."

6 - ΗΠΑ

Η έκθεση έδειξε ότι πάνω από 3,3 εκατομμύρια επεμβατικές και μη επεμβατικές χειρουργικές επεμβάσεις εκτελέστηκαν το 2010, αλλά η ASPS αναφέρει περισσότερες από 13 εκατομμύρια επεμβάσεις, οι οποίες εκτελέστηκαν το ίδιο έτος.

Η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται καθώς η χώρα βρίσκειι σιγά-σιγά το δρόμο από την οικονομική δυσπραγία. Η λιποαναρρόφηση δείχνει να είναι η πιο δημοφιλής επέμβαση, με την αύξηση του μαστού να ακολουθεί.

"Επειδή οι άνθρωποι αρχίζουν να μιλούν ανοιχτά γι 'αυτήν, έχουμε δει τις τελευταίες δεκαετίες η ζήτηση για την πλαστική χειρουργική ανάμεσα στα ζευγάρια να αυξάνεται", δήλωσε ο Roth. "Οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι είναι πιο κοινή από ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται και ότι δεν στιγματίζονται πλέον."

7 - Ταϊβάν

Η Ταϊβάν οριστικοποίησε την έβδομη θέση της στη λίστα με συνολικά 221.116 επεμβάσεις να έχουν εκτελεστεί το 2010.  Μειώσεις ρυτίδων όπως το Botox, ήταν οι πιο δημοφιλής επέμβαση μεταξύ όλων των χειρουργικών επεμβάσεων που εκτελέστηκαν.

Όχι μόνο η οικονομία της Ταϊβάν πιθανόν να απαιτούσε μια χειρουργική επέμβαση, αλλά και οι τάσεις έπαιξαν ένα σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι της πλαστικής χειρουργικής, δήλωσε ο Δρ Garry Brody, καθηγητής της Πλαστικής Χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο USC. "Σε κάθε δεδομένη κοινωνία, η τοπική μόδα εξελίσσεται με διαφορετικούς τρόπους", δήλωσε ο Brody.

Περισσότερες πληροφορίες για τις πλαστικές επεμβάσεις στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr