Τα ενθέματα στήθους καταπολεμούν τον καρκίνο

Νέα έρευνα για την καταπολέμηση του καρκίνου μέσω των εμφυτευμάτων στήθους

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Brown και του Άκρον είναι πρωτοπόροι στην ανάπτυξη εμφυτευμάτων στήθους που αποτρέπουν ή ακόμη και ανιχνεύουν τα καρκινικά κύτταρα. Αυτές οι εξελίξεις θα μπορούσαν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στις γυναίκες, που είχαν περάσει καρκίνο του μαστού ή εκείνες με ιστορικό της νόσου στην οικογένειά τους.

Βιοϊατρικοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Brown έχουν δημοσιεύσει τα αποτελέσματα στο περιοδικό, Νανοτεχνολογία, τεκμηριώνοντας τη δημιουργία ενός εμφυτεύματος με ένα μικροσκοπικό " κρεβάτι από καρφιά", που εμποδίζει τα καρκινικά κύτταρα να κατοικήσουν και να ακμάσουν.

"Είναι μια επιφάνεια που είναι φιλόξενη για τα υγιή κύτταρα του μαστού και λιγότερο για τα καρκινικά κύτταρα του μαστού", δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής, Τόμας Γουέμπστερ. " Η επιφάνεια τους μοιάζει με ένα κρεβάτι από καρφιά."

Ο Webster και ο Lijuan Zhang, μεταπτυχιακοί φοιτητής χημείας, δοκίμασαν διάφορα είδη επιφάνειας εμφυτευμάτων και ανακάλυψαν ότι τα μικροσκοπικά «καρφάκια» μετρώντας 23 νανόμετρα το καθένα, ήταν πιο επιτυχημένα στο να βοηθήσουν τα υγιή κύτταρα να αναπτυχθούν.


Ως σημείο αναφοράς, ένα νανόμετρο είναι 1/50, 000th, όσο και το πλάτος μιας ανθρώπινης τρίχας. Μετά από μία μόλις ημέρα, η επιφάνεια αυτή απέδωσε 15% πιο υγιή ενδοθηλιακά κύτταρα του μαστού, σε σύγκριση με μια κανονική επιφάνεια.

Οι ερευνητές ελπίζουν, ότι οι δοκιμές σε ανθρώπους θα ξεκινήσουν σε πέντε έτη. Η επιστήμονας, Judit Ε. Puskas, και η ομάδα της στο Πανεπιστήμιο του Άκρον δουλεύουν πάνω σε ένα εμφύτευμα μαστού, που θα βοηθήσει στον εντοπισμό και την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων, μέσω μιας χορηγίας 100.000 δολαρίων της Healthymagination της GE ενάντια της πρόκλησης του καρκίνου.

Η έρευνα περιλαμβάνει πάνω από 500 ιδέες από τις 40 χώρες, και πάνω από 200 ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητές.

Ο νέος τύπος εμφυτεύματος στήθους θα έχει ενσωματωμένο φάρμακο σε πολυμερές υλικό του εμφυτεύματος, το οποίο θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της λοίμωξης, στη μείωση της φλεγμονής και ενδεχομένως ακόμη και να έχει την δυνατότητα να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα. Ο Δρ Puskas έχει συνεργαστεί για επτά χρόνια με τον Δρ Steven P. Schmidt, ο οποίος ερευνά την βιοσυμβατότητα και άλλες ιατρικές εφαρμογές του προϊόντος.

Λέει ότι η δυνατότητα του να στοχεύσει τοπικά το καρκινικό κύτταρο, μπορεί να βελτιώσει δραματικά την πορεία της θεραπείας για ασθενείς με καρκίνο του μαστού. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS), η αυξητική και η ανόρθωση του μαστού είναι δύο από τις πιο δημοφιλείς πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις, που εκτελέστηκαν τον τελευταίο χρόνιο, με σχεδόν 444.000 να έχουν πραγματοποιηθεί. Ενώ η καταπολέμιση του καρκίνου του μαστού μέσω εμφυτευμάτων βρίσκονται στον ορίζοντα, οι ασθενείς θα πρέπει να συμβουλεύονται πιστοποιημένους ογκολόγους και πλαστικούς χειρουργούς για να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Περισσότερα για την πλαστική του μαστού στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr
και στο εξειδικευμένο μας www.breast-surgery.gr