Συμβουλές συμπεριφοράς

Ας μιλήσουμε για την πλαστική χειρουργική

Τέσσερις γενιές συνυπάρχουν στο χώρο εργασίας του σήμερα, η καθεμιά έχει διαφορετική αντίληψη για τον κόσμο, τους συναδέλφους τους, την εργασία τους, και φυσικά τους ίδιους.

Γι’ αυτό τον λόγο, οι διαφορετικές τους ανάγκες και κίνητρα δεν μας προκαλούν καμία έκπληξη. Παρά τις διαφορές τους έχουν και κάποια κοινά χαρακτηριστικά: όλοι θέλουν να είναι οι καλύτεροι, να αισθάνονται καλά, να δείχνουν καλά, και να αποδίδουν καλά.

Η εφημερίδα Wall Street αναφέρει, ότι όλο και περισσότεροι υποκύπτουν σε μια αισθητική παρέμβαση. Μια πρόσφατη ιστορία αναφέρει, ότι οι σαρωτές εικόνας ψάχνουν τώρα για την αρχική εμφάνιση του ατόμου πριν από την αισθητική τους παρέμβαση, για την επικύρωση της ταυτότητας τους. Αυτή η τεχνολογία δεν θα έχει ποτέ ανακαλυφθεί, εάν δεν ήταν τόσο μεγάλος ο αριθμός των ατόμων, που έχουν αλλάξει την εμφάνισή τους.

Όταν αλλάζουμε την εμφάνισή μας, σχεδόν αυτόματα αλλάζει και ο τρόπος που οι άλλοι μας προσεγγίζουν. Αυτό φυσικά απαιτεί τον καθορισμό κάποιων παραμέτρων. "Η πλαστική χειρουργική μπορεί να ασκήσει την ίδια επιρροή με την θρησκεία ή την πολιτική. Οι άνθρωποι έχουν πολύ ισχυρές απόψεις γι’ αυτήν", σχολίασε ο Mary Lee Peters, ένας επικυρωμένος πλαστικός χειρουργός με έδρα το Σιάτλ.

"Δεν υπάρχει κανείς που να το αρνείται. Είναι ανόητο να ισχυριστούμε, ότι η άνεση ενός ατόμου για το σώμα του δεν έχει σημασία. Οι άνθρωποι που υποστηρίζουν το αντίθετο, νιώθουν ως επί το πλείστον άβολα με την εμφάνισή τους", συνέχισε ο Δρ Peters.

«Οι άνδρες είναι προθυμότεροι να έρθουν αντιμέτωποι με τους λόγους, για τους οποίους θέλουν να κάνουν μια αισθητική επέμβαση. Παρατηρώ, ότι οι άνδρες το κάνουν είτε για να διατηρήσουν την οικονομική τους κατάσταση, είτε διότι απειλείται η εξουσία τους ».

Ανεξάρτητα από το φύλο, η δυσαρέσκειά με την εμφάνισή μας επηρεάζει τις αντιλήψεις μας, σχετικά με την διατήρηση της εξουσίας και της οικονομικής κατάστασης.

Αν συναντήσετε κάποιον, του οποίου η εμφάνιση είναι πολύ διαφορετική και υποψιάζεστε μια αισθητική επέμβαση, εδώ είναι μερικές προτάσεις για το τι μπορείτε να κάνετε, για να μην βρεθείτε σε άβολη θέση.

1)Μην κάνετε υπερβολικά σχόλια.

Το πιθανότερο είναι, το πρόσωπο αυτό να νιώθει ευαίσθητο με την νέα του εμφάνιση, οπότε, αν θέλετε να το ζητήσετε, περιορίστε το σε μια απλή ερώτηση ενδιαφέροντος και αποφύγετε κάθε υπερβολική αντίδραση. Το πρόσωπο στο οποίο μιλάτε, μπορεί να μην θέλει να αναγνωρίσετε την πρόσφατη χειρουργική του επέμβαση. "Αν και είναι μια έντονα προσωπική και ιδιωτική απόφαση το πώς θα ανταποκριθείτε, αποφεύγοντας τις υπερβολές δίνετε την ευκαιρία στο άλλο πρόσωπο, να συζητήσει τη χειρουργική του επέμβαση για ενημερωτικούς σκοπούς", λέει ο Dr. Peters.

2)Μην ρωτάτε.

Είναι αγένεια να ρωτήσετε αν ένα άτομο είχε μια ρινοπλαστική ή μια βλεφαροπλαστική. Στην πραγματικότητα, αυτοί οι όροι θα πρέπει να αποφεύγονται εντελώς. Αν πρέπει να πείτε κάτι, δοκιμάστε το: " Φαίνεσαι υπέροχη ότι κι αν έχεις κάνει τον τελευταίο καιρό."

3) Μην επικρίνετε.

Εάν κάποιος σας πει ότι αυτό είναι αποτέλεσμα μιας πλαστικής επέμβασης, αντισταθείτε στον πειρασμό να το κριτικάρετε σαν μια "τρελή ιδέα" . Είναι εξίσου σημαντικό να μην κατακρίνετε το άτομο αυτό, και να σεβαστείτε την ικανότητα του να αποφασίσει για τον εαυτό του, και να τιμά τις επιλογές του.
 
4) Μην κρίνετε.

Εάν ένα πρόσωπο παραδεχτεί μια πλαστική επέμβαση, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ρωτήσετε αν είναι ικανοποιημένο με τα αποτελέσματα. Μην κρίνετε τα αποτελέσματα. Αυτό είναι ένα κλασικό λάθος, που θα σας φέρει σε άβολη θέση. Η πιο διπλωματική απάντηση, όταν μοιράζονται τις λεπτομέρειες της επέμβασης, είναι το, "καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά μόνο αφού μου το επισήμανες."

5) Μην κουτσομπολεύετε.

Μην αναφέρετε ποτέ τα ονόματα ατόμων, που ξέρετε ότι έχουν υποβληθεί σε μια πλαστική επέμβαση. Στην πραγματικότητα, κάθε κουτσομπολιό γι’ αυτό το θέμα ξεπερνάει τα όρια. Κάθε αισθητική χειρουργική επέμβαση, είναι στην πραγματικότητα μια ιατρική διαδικασία, και ως εκ τούτου σοβαρή υπόθεση.

6) Κάντε εύστοχα σχόλια.

Όταν οι άνθρωποι σας λένε ότι είχαν μια αισθητική επέμβαση, ρωτήστε το πώς αισθάνονται, θα χαρούν να σας απαντήσουν. Αν είστε εσείς αυτός, που είχε τη χειρουργική επέμβαση, μπορείτε να το κάνετε πιο εύκολο για τους γύρω σας με το να ανοίξετε εσείς την συζήτηση, σχετικά με αυτό το θέμα.

Περισσότερρα για την πλαστική χειρουργική στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr