Πλαστική χειρουργική στην Βραζιλία

Η πλαστική χειρουργική θεωρείται ωφέλιμη για την υγεία στη Βραζιλία

Ενώ η πλαστική χειρουργική θεωρείται πολυτέλεια στην Αμερική, στη Βραζιλία θεωρείται δικαίωμα.

Μια πρόσφατη έκθεση στην εφημερίδα Daily News, αποκάλυψε ότι χιλιάδες φτωχοί της  Βραζιλίας, έχουν υποβληθεί σε πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις, όπως οι ενέσεις Botox, το λέιζερ, και το χημικό peeling δωρεάν.

Σύμφωνα με το AP, περισσότερες από 220 κλινικές σε όλη τη χώρα, προσφέρουν δωρεάν ή με έκπτωση πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις, σε όσους δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Ο λόγος είναι ότι, οι διαδικασίες αυτές βοηθούν στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και επιτρέπουν στους ασθενείς να αισθάνονται πιο σίγουροι για τον εαυτό τους. "Τι είναι οι ρυτίδες;

Κάτι μικρές γραμμές με μικρή σημασία. Όταν όμως διορθώσουμε κάτι τόσο ασήμαντο, στην πραγματικότητα κάνουμε κάτι πολύ σημαντικό: επαναφέρουμε την αυτοεκτίμηση του ασθενή", είπε στο AP ένας πλαστικός χειρουργός, με βάση το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η Δρ Ivo Pitanguy , η «φιλόσοφος της πλαστικής χειρουργικής» στη Βραζιλία, ίδρυσε το πρώτο χειρουργικό κέντρο για την περίθαλψη των φτωχών, εστιάζοντας κυρίως σε ασθενείς με εγκαύματα και με δυσμορφίες, αλλά προσφέρει επίσης έκπτωση σε αισθητικές χειρουργικές διαδικασίες.

Τώρα, ο αυξανόμενος αριθμός των νοσοκομείων και των κλινικών, που προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες, έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλες ουρές και λίστες αναμονής. Μόλις μια χειρουργική επέμβαση εγκριθεί από έναν ιατρό, οι ασθενείς μπορεί να περιμένουν και χρόνια, για να υποβληθούν στην διαδικασία που επιθυμούν.

Αυτές οι αισθητικές επεμβάσεις δεν είναι μόνο ευεργετικές για εκείνους που υποβάλλονται σε αυτές, αλλά επιτρέπουν και στους νέους γιατρούς να αποκτήσουν εμπειρία.

Η Βραζιλία, είναι ένας κοινός προορισμός για τους τουρίστες, που αναζητούν ιατρική έκπτωση των διαδικασιών της πλαστικής χειρουργικής, γι’ αυτό το λόγο είναι η κορυφαία πάροχος στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής , με τις Ηνωμένες Πολιτείες να ακολουθούν στη δεύτερη θέση.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS), περισσότερες από 9,1 εκατομμύρια πλαστικές επεμβάσεις έγιναν στις ΗΠΑ το 2011.

Στις πιο συχνές χειρουργικές επεμβάσεις περιλαμβάνονται η λιποαναρρόφηση, η αυξητική μαστών, η κοιλιοπλαστική, η βλεφαροπλαστική και η ανόρθωση μαστών.

Ενώ στις πιο συχνές μη χειρουργικές διαδικασίες περιλαμβάνονται οι ενέσεις αλλαντικής τοξίνης τύπου Α, οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος, η αποτρίχωση με λέιζερ, το microdermabrasion και οι θεραπείες με λέιζερ.

Περισσότερα για τις οικονομικές επιλογές στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr