Πλαστική χειρουργική και παγκόσμια οικονομική κρίση

Η γραμμή ανάμεσα στην πλαστική χειρουργική και την οικονομία

Είναι τα σφιχτά στομάχια ή τα ανυψωμένα φρύδια σημάδια οικονομικής ανάκαμψης; Κάποιοι πλαστικοί χειρουργοί λένε ναι, και αναφέρουν μεγάλες αυξήσεις στην δουλειά τους το τελευταίο έτος.

Η Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, αναφέρει ότι 1,64 εκατομμύρια αισθητικές διαδικασίες έγιναν το 2011. Αυτή είναι μια μικρή αύξηση των προηγούμενων χρόνων, αλλά είναι ακόμα χαμηλή από ότι ήταν το 2005, όταν ο αριθμός των χειρουργικών επεμβάσεων έφτανε τα 2,13 εκατομμύρια. Παρόλα αυτά, οι πλαστικοί χειρουργοί είναι αισιόδοξοι από τη βελτίωση των αριθμών των επεμβάσεων.

 "Η πλειοψηφία των φίλων και των συναδέλφων μου έχουν δει την άνοδο στις επεμβάσεις" , δήλωσε ο Δρ Ντάνιελ Σαπίρο, ένας πλαστικός χειρουργός, ο οποίος είδε το ιατρείο του να πέφτει τα τελευταία χρόνια.

"Νομίζω ότι όλους τους χτύπησε πολύ σκληρά, αλλά τώρα βλέπουμε μια ταχύτερη αύξηση. Θα έλεγα ότι είναι έως και 20% από το περασμένο καλοκαίρι», είπε ο Shapiro.

"Νομίζω ότι οι άνθρωποι έχουν κουραστεί από την λιτότητα και από το να μην κάνουν πράγματα για τον εαυτό τους."

Η Bianca Wick, μια μητέρα, είναι από εκείνους τους ανθρώπους. Ο Wick λέει ότι  ενδιαφερόταν για μια πλαστική επέμβαση για χρόνια, αλλά την απέρριψε, όταν κατέρρευσε η οικονομία.

"Όταν ξεκίνησε η ύφεση, τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά από αυτά που ήταν. Έτσι είπε ότι δεν επείγει," είπε ο Wick.

Όμως, τον περασμένο χειμώνα με τα σημάδια της ύφεσης να υποχωρούν, αποφάσισε ότι ήταν έτοιμη να την κάνει. Η οικονομία ήταν καλύτερη και είπε πως ήρθε η ώρα. Ο Wick έβαλε εμφυτεύματα στήθους και χρησιμοποίησε και το hi-def VASER, ένα υψηλής τεχνολογίας είδος λιποαναρρόφησης.

Η λιποαναρρόφηση είναι η πιο δημοφιλής πλαστική χειρουργική επέμβαση για το 2011, ακολουθούμενη από την αυξητική του μαστού.

 

  

Περισσότερα για τις πλαστικές επεμβάσεις και τις οικονομικές επιλογές στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr