Πλαστική χειρουργική και καλύτερες δουλειές

Οι νεαρές γυναίκες στρέφονται στην πλαστική χειρουργική για να παραμείνουν ανταγωνιστικές

Είναι τουλάχιστον πολιτικά ορθό, να αναγνωρίσουμε ανοιχτά το ρόλο που παίζει η ομορφιά στον εργασιακό τομέα. Στη δεκαετία του '70, οι γυναίκες πάλεψαν για να σταματήσουν να λαμβάνουν υπόψη τους μόνο την εμφάνιση τους, αλλά και τα επιτεύγματά τους.

Αν και ο αριθμός των γυναικών στο εργατικό δυναμικό έχει αυξηθεί σημαντικά, το Forbes.com, επικαλούμενο την «Πεντάμορφη και αγορά εργασίας», μια μελέτη που διεξήχθη από τον Daniel Hamermesh και τον Jeff Biddle λέει, ότι στους ελκυστικούς εργάτες έκαναν λιγότερες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων, ενώ είναι πιο πιθανό να προωθηθούν και να κερδίσουν 10 % περισσότερο, από το μέσο όρο του μισθού τους ή από τους μη ελκυστικούς συναδέλφους τους.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Newsweek, πάνω από επτά στους δέκα διευθυντές προσλήψεων, το 72%  δηλαδή, παραδέχεται ότι η ομορφιά είναι ένα πλεονέκτημα για τις γυναίκες στο εργατικό δυναμικό.

Το Forbes.com παρατηρεί ότι οι γυναίκες της Χιλιετίας ,οι γυναίκες που γεννήθηκαν μεταξύ 1980 και 1999, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιήσουν τις επιφανειακές τους ιδιότητες, για να ανέβουν την εταιρική σκάλα.

Καθώς ως έφηβοι χρησιμοποιούν την εμφάνιση τους για να πάρουν καλύτερα φιλοδωρήματα (εργαζόμενοι σαν σερβιτόροι ) και ως ενήλικες φορούν τακούνια και μικρότερες φούστες να εκτοξεύσουν τους λογαριασμούς πωλήσεων, η Ιβάνκα Τραμπ, γράφοντας για το Cosmopolitan, συνιστά να εκπέμπουν sex-appeal στην εργασία.

Για παράδειγμα, μπορείτε να ισχυρίζεστε ότι έχετε "πάθος" για την εργασία σας. Αλλά υπάρχει ένα μειονέκτημα στο να γερνάς όμορφη, διότι τώρα οι πρώτες γυναίκες της Χιλιετίας, σήμερα περίπου 32 ετών, ανταγωνίζονται σε προσοχή με τις γυναίκες της δεκαετίας των 20. Ο Δρ Vivian Diller, θεραπευτής και συγγραφέας του βιβλίου “Face  It: What Women Really Feel as Their Looks Change,” λέει ότι αν η θέση σας εξαρτάται από την εμφάνισή σας, δεν μπορείτε να ανταγωνιστείτε με ένα άτομο 20 ετών.

Ποτέ δεν θα κερδίσετε. Ωστόσο, κρίνοντας από τις στατιστικές τις πλαστικής χειρουργικής , οι γυναίκες της Χιλιετίας δεν αποδέχονται αυτή τη λογική.

Αντ 'αυτού, ετοιμάζονται να ανταγωνιστούν, γι’ αυτό τον λόγο ένας μικρός αλλά αυξανόμενος αριθμός πολύ νεαρών γυναικών, στρέφονται σε αισθητικές επεμβάσεις. Οι γυναίκες ηλικίας κάτω των 34 αντιπροσωπεύουν πλέον το 20 % όλων των μικρο-επεμβάσεων Botox και χημικών peeling, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής. Επιπλέον, οι γυναίκες ηλικίας 18 έως 24, είναι πιο πιθανό να εξετάσουν μια πλαστική χειρουργική για τις ίδιες για τώρα ή μελλοντικά.

Εάν είστε μια νεαρή γυναίκα και σκέφτεστε μια πλαστική χειρουργική επέμβαση, θα πρέπει να επικαλεστείτε την καλή κρίση ενός πιστοποιημένου ειδικού πλαστικού χειρουργού στην επέμβαση που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερα για τις δυνατότητες της πλαστικής χειρουργικής στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr