10 κορυφαίες αισθητικές επεμβάσεις για το 2011

Η Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (A.S.A.P.S) κυκλοφόρησε πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, για τις πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις και τις ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες του 2011.

Περίπου 9,2 εκατομμύρια αισθητικές επεμβάσεις έγιναν στις ΗΠΑ, ενώ οι Αμερικανοί ξόδεψαν  περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο αριθμός των γυναικών σχετικά με τις αισθητικές επεμβάσεις αγγίζει σχεδόν τα 8,4 εκατομμύρια, ενώ στους άνδρες ανέρχεται στο 800.000. Ο αριθμός για τους άνδρες ήταν πάνω από 121%  το 1997, όταν η ASAPS άρχισε την παρακολούθηση αυτών των στατιστικών. Ο αριθμός των γυναικών αυξήθηκε κατά 208%.

Οι αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις ανέβηκαν σχεδόν κατά 1% από το 2010, ενώ οι μη χειρουργικές ή οι ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες μειώθηκαν σχεδόν 2% την ίδια περίοδο. Οι πέντε πρώτες χειρουργικές επεμβάσεις για το 2011 ήταν:

Οι κορυφαίες πέντε μη χειρουργικές επεμβάσεις για το 2011, που εκτελούνται από πλαστικούς χειρουργούς, ήταν:

Για πρώτη φορά, η ASAPS, με έδρα το Γκάρντεν Γκρόουβ, ζήτησε από τους γιατρούς της να προσθέσουν και τις μη χειρουργικές διαδικασίες, που εκτελούνται από γιατρούς καθώς και τους βοηθούς τους σε γιατρούς και νοσηλευτές πέρυσι. Τα αποτελέσματα ήταν:

Οι στατιστικές αυτές στηρίζονταν στις απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο από 420 πλαστικούς χειρουργούς.

Περισσότερα για τις πλαστικές επεμβάσεις στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr