Στατιστικές για τις νέες τάσεις της πλαστικής χειρουργικής το 2011

Τα στατιστικά στοιχεία της αισθητικής χειρουργικής είναι μια κατηγορία από μόνα τους.

Σε αντίθεση με άλλα χειρουργικά στατιστικά στοιχεία, δεν αντικατοπτρίζουν την εθνική μας υγεία, αλλά αντανακλούν τις εθνικές αισθητικές επιλογές και εκφράζουν τις πολιτιστικές και οικονομικές τάσεις.

Η Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS) δημοσίευσε πρόσφατα στατιστικά στοιχεία για το 2011.Με βάση τις στατιστικές αυτές, το WebMD αναφέρει ότι, οι αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις αυξήθηκαν σχεδόν κατά 1 % από το 2010, ενώ οι ελάχιστες επεμβατικές διαδικασίες μειώθηκαν σχεδόν κατά 2 % την ίδια χρονική περίοδο.

Ερμηνεύοντας αυτή την τάση, ο Jeffrey M. Kenkel, πρόεδρος της, λέει ότι η χειρουργική φαίνεται να επανέρχεται σιγά-σιγά. Είπε στο WebMD ότι οι ενέσιμες και οι άλλες μη επεμβατικές θεραπείες έχουν ένα ρόλο, αλλά σε μια ανταγωνιστική αγορά του σήμερα οι άνθρωποι αναζητούν μακροχρόνια αποτελέσματα.

Λόγω των οικονομικών πιέσεων, πρέπει να μείνουν στον εργασιακό χώρο πλέον περισσότερο, πράγμα που σημαίνει ανταγωνισμός για θέσεις εργασίας με πολύ νεότερους ανθρώπους.

Μια μεγάλη ανατροπή, για πρώτη φορά μέσα σε τρία χρόνια, στο "ASAPS Γρήγορα γεγονότα", στην ιστοσελίδα surgery.org, δείχνει ότι η λιποπλαστική έχει ξεπεράσει την προσθετική στήθους ως την πιο δημοφιλή αισθητική χειρουργική επέμβαση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μέχρι το 2008, η λιποαναρρόφηση ήταν η πιο δημοφιλής αισθητική χειρουργική επέμβαση, αλλά το 2008 - 2010 η αύξηση του μαστού κρατούσε τον τίτλο. Αλλά υπάρχουν και άλλες σημαντικές ειδήσεις για την αύξηση του μαστού.

Σύμφωνα με το WebMD, τα δύο τρίτα των γυναικών που έλαβαν εμφυτεύματα στήθους το 2011, επέλεξαν εμφυτεύματα σιλικόνης. Η σημασία αυτού του γεγονότος, αναφέρει ο Kenkel, είναι ότι οι γυναίκες και οι πλαστικοί χειρούργοι είναι όλο και πιο άνετοι με την ασφάλεια αυτών των εμφυτευμάτων. Αυτή η εμπιστοσύνη έχει ξαναχτιστεί μετά από 14 χρόνια απαγόρευσης των εμφυτευμάτων σιλικόνης, η οποία ήρθη το 2006.

Η FDA ενέκρινε μόλις ένα νέο εμφύτευμα σιλικόνης στήθους από Sientra. Σε φθίνουσα σειρά οι κορυφαίες πέντε χειρουργικές επεμβάσεις για το 2011 ήταν η λιποαναρρόφηση, η αυξητική μαστών, η κοιλιοπλαστική, η βλεφαροπλαστική και η ανόρθωση στήθους. Οι ενέσεις αλλαντικής τοξίνης τύπου Α (Botox και Dysport, συνέχισαν να κατατάσσονται στις πιο δημοφιλείς μη χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο Joan Kron, δημοσιογράφος από το περιοδικό Allure, είναι εντυπωσιασμένος από το ότι για πρώτη φορά η ASAPS ξεκίνησε την δημοσίευση στατιστικών στοιχείων, ενώ η ASAPS επέκτεινε την έρευνα και ρώτησε τους γιατρούς εάν έχουν χορηγήσει το Botox και Dysport στον εαυτό τους ή στους βοηθούς τους.

 Σύμφωνα με τον Kron, οι γιατροί που εκτελούν ενέσεις τοξίνης στους ίδιους ανέρχονται σε μόλις 2,6 εκατομμύρια περιπτώσεις. Ενώ οι βοηθοί τους ανέρχονται σε 1,4 εκατομμύρια περιπτώσεις. Τα στατιστικά στοιχεία της ASAPS βασίστηκαν στις απαντήσεις από ερωτηματολόγιο από 420 πλαστικούς χειρουργούς.

Περισσότερα για την πλαστική χειρουργική του σώματος,του στήθους και του προσώπου μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr