Άτομα στην μέση ηλικία θα πρέπει να αποφεύγουν τις αντιγηραντικές θεραπείες;

Μετά την ηλικία των '50 ετών θα πρέπει να αποφεύγουμε την πλαστική χειρουργική;

Οι άνθρωποι, που θέλουν να δείχνουν μικρότεροι από την ηλικία τους και πλησιάζουν τη μέση ηλικία, είναι μια νέα γενιά που εμφανίστηκε το τελευταίο μισό του αιώνα.

Αυτή η γενιά δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει τη γήρανση να την καταβάλει.

Ως συνέπεια αυτής της γενιάς είναι και η τάση να θέλουν να εμφανίζονται τόσο νέοι όσο νιώθουν, η οποία έχει οδηγήσει σε μια άνοδο της πλαστικής χειρουργικής.

Οι Αμερικανοί ξόδεψαν 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε αισθητικές διαδικασίες το 2011 και δεν είναι οι μόνοι, υπάρχουν πολλοί που ορκίζονται σε αυτήν την τάση. Η ηθοποιός Cate Blanchett, 42 ετών, είπε πρόσφατα στο Fashionista.com: "Υπάρχουν άνθρωποι, που παρεμβαίνουν χρόνια στο πρόσωπό και στο σώμα τους.

Τώρα που η νεανική εμφάνιση είναι απαραίτητη, αυτοί οι άνθρωποι που έκαναν αισθητικές παρεμβάσεις μακροπρόθεσμα δεν δείχνουν ωραίοι και φυσικοί τώρα . Αυτό είναι κάτι που δεν με γεμίζει με θαυμασμό, αλλά με οίκτο. "Αντίθετη γνώμη έχει η Joan Rivers, η οποίος φέρεται να είχε κάνει περισσότερες από 700 αισθητικές επεμβάσεις.

Στην συνέντευξη που έδωσε στο Huff/Post50 είπε: "Δεν δίνω δεκάρα τι σκέφτονται οι άλλοι. Αν δεν σας αρέσουν οι επιλογές μου, δεν με ενδιαφέρει." Στο πρώτο μέρος της σειράς ‘’ Άλλαξε μου την γνώμη’’, ζητήσαμε από δύο γυναίκες να υπερασπιστούν τις απόψεις τους για την πλαστική χειρουργική.

 Ενάντια σε αυτήν μίλησε η σκηνοθέτρια και ακτιβίστρια Susan Logeais Hess, η οποία έχει ασχοληθεί με θέματα εικόνας του σώματος ως χορεύτρια μπαλέτου, μοντέλο, ηθοποιός, σκηνοθέτρια και κοινωνική ακτιβίστρια.

Ενώ υπέρ της μίλησε η Deborah Gaines, μια από τις πιο πολυδιαβασμένες bloggers, βετεράνος της δημοσιογραφίας και απόφοιτη του Yale και του Πανεπιστήμιου της Columbia, που η γραφή της έχει προβληθεί στο The New Yorker, στο The American Lawyer, στο Redbook, στο San Francisco Chronicle και στην εφημερίδα New York.

Μπορείτε παρακολουθώντας την να δείτε αν θα σας αλλάξει την γνώμη.

  

Περισσότερα για τις επεμβατικές και μη επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής μπορείτε να δείτε στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr