Γιατί  η πλαστική χειρουργική έχει αυξητική τάση στους έφηβους;

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Herald της Γιούτα, οι έφηβοι θεωρούν την πλαστική χειρουργική ως την καλύτερη λύση για να βελτιώσουν τις πιθανότητές τους σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική κοινωνία.

Προβλήματα με την αυτοεκτίμηση ή την αυτο-εικόνα τους είναι οι πιο κοινές αιτίες, που έφηβοι επιλέγουν να υποβληθούν σε αυτές τις διαδικασίες όπως η ρινοπλαστική, η ωτοπλαστική, η χειρουργική του μαστού, και η μικροδερμοαπόξεση.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της επέμβασης και ότι "δεν είναι μια γρήγορη λύση στα κοινωνικά προβλήματα". Η πηγή ειδήσεων τονίζει ότι, "Είναι σημαντικό να μιλήσετε με έναν έφηβο με ένα βαθμό σοβαρότητας για τις ανησυχίες του.

Δεδομένου ότι πολλά θέματα σχετίζονται με την αυτοεκτίμηση, το να μην τους παίρνουμε στα σοβαρά τους κάνει να αισθάνονται χειρότερα από ότι ήδη αισθάνονται για τον εαυτό τους. "Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS), οι περισσότεροι πλαστικοί χειρουργοί συνιστούν, οι ασθενείς να περιμένουν έως ότου αναπτυχθούν πλήρως, πριν υποβληθούν σε μια πλαστική χειρουργική επέμβαση εκτός απο την ωτοπλαστική και την γυναικομαστία.

Αν και οι ασθενείς μπορεί να είναι σωματικά έτοιμοι για αυτήν την χειρουργική επέμβαση από τα εφηβικά τους χρόνια, οι ειδικοί λένε ότι είναι σημαντικό να είναι και ψυχικά προετοιμασμένοι επίσης.

Οι γονείς θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι ο έφηβος τους έχει ρεαλιστικές προσδοκίες και να κατανοεί πλήρως τους κινδύνους της επέμβασης και το πρωτόκολλο αποκατάστασης.

Όπως είναι σημαντικό και για οποιαδήποτε άλλη αισθητική χειρουργική επέμβαση, οι ασθενείς θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι ο γιατρός τους είναι πιστοποιημένος, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα ασφαλές και ευνοϊκό αποτέλεσμα.

Περισσότερρα για τις πλαστικές επεμβάσεις στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr