20 και κάτι κάνουν Botox για προληπτικούς λόγους

BotoxΕνώ η πλειοψηφία των ατόμων που κάνουν ενέσεις Botox είναι άνω των 35 ετών, οι γιατροί λένε ότι η αντιγηραντική θεραπεία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής μεταξύ των ανδρών και των γυναικών στα 20 τους, που είναι ακόμα καλά.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS), περισσότερα από 370.000 άτομα (15,2%) μεταξύ των ηλικιών 19 και 34 υποβλήθηκαν σε αυτή τη δημοφιλή μη-χειρουργική επέμβαση το 2010. Αν και το φάρμακο αυτό έχει έναν μακρύ κατάλογο προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίσει, όπως ημικρανίες, μυϊκοί σπασμοί και πολλοί άλλοι, χρησιμοποιείται συχνότερα για τη θεραπεία για το πόδι της χήνας, τις γραμμές γέλιου και τις ρυτίδες του προσώπου παραλύοντας προσωρινά τους μυς που τις προκαλούν.

Μερικοί γιατροί υποστηρίζουν ότι πολλοί από τους νεότερους ασθενείς τους, κάνουν Botox ενώ δεν χρειάζεται για να μειώσουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες .

Αντ 'αυτού, το κάνουν προληπτικά για να αποφύγουν εξ’αρχής τις ρυτίδες από τη διαμόρφωση τους. Αν και ένας γιατρός είπε στην ιστοσελίδα του ότι έχει ασθενείς που έχουν κάνει προληπτικά Botox για περισσότερο από μια δεκαετία, με εξαιρετικά αποτελέσματα και λίγες παρενέργειες, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οι ενέσεις Botox μπορεί να εμποδίσουν την εμφάνιση των ρυτίδων.

Χρησιμοποιώντας το Botox για προληπτικούς λόγους, δεν σημαίνει ότι θα το να χρησιμοποιήσουν λιγότερο. Ο γιατρός που μίλησε στο TheGloss.com λέει ότι το πόσο απαιτείται εξαρτάται από το άτομο και όχι από την ηλικία. "Το Botox δρα αναστέλλοντας την κίνηση των μυών", είπε. "Για να χαλαρώσετε τους μύες κάποιου παίρνετε το ίδιο ποσό είτε είσαι 20 είτε 50.

μποτοξΗ δοσολογία δεν θα αλλάξει με την ηλικία, απλώς θα λειτουργήσει καλύτερα στο νεώτερο άτομο." Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι οι επιπτώσεις του φαρμάκου είναι προσωρινές και θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε τρεις έως έξι μήνες για καλύτερα αποτελέσματα.

Είναι σημαντικό να συζητήσετε αυτούς τους κινδύνους και τις επιπτώσεις με έναν πιστοποιημένο πλαστικό χειρουργό.

Περισσότερα για το βοτοχ στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr