Μπορεί ένας επικυρωμένος  ωτορινολαρυγγολόγος να εκτελέσει ένα λίφτινγκ προσώπου;

Μερικά πράγματα δεν είναι πυρηνική φυσική. Από την άλλη πλευρά, η διαχείριση της ιατρικής σας περίθαλψης απαιτεί να χρησιμοποιήσετε το μυαλό σας.

Για παράδειγμα, όσοι ασκούν την ιατρική στις ΗΠΑ, θα πρέπει να έχουν άδεια από τις πολιτείες στις οποίες εργάζονται. Ωστόσο, η άδεια δεν αποτελεί εγγύηση ότι ο γιατρός σας έχει τα προσόντα, για να ασκήσει τον συγκεκριμένο ιατρικό τομέα που ενδιαφέρεστε.

Γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει να ελέγχετε την πιστοποίηση του. Αλλά εδώ είναι, όπου οι περισσότεροι άνθρωποι μπερδεύονται.

Μια πιστοποίηση δεν τους δίνει το δικαίωμα να μπορούν να ασκήσουν όλους τους ιατρικούς τομείς, αλλά μόνο αυτούς που είναι επικυρωμένοι. Βασική αρχή: μην πάτε να προσαρμοστείτε αλλά ακολουθήστε τους κανόνες.

Μπορείτε να πάρετε ένα μάθημα από την Joan. Η Joan ήθελε να φρεσκάρει το βλέμμα της, όταν ξεκίνησε μια νέα δουλειά, οπότε έκανε ένα λίφτινγκ προσώπου και μια κοιλιοπλαστική από έναν πιστοποιημένο γιατρό στο Λος Άντζελες. 


Η Joan είπε στην εφημερίδα New York Times, στις 31 Ιανουαρίου του 2012, "Όταν ο γιατρός έχει μια ωραία κλινική και όλα αυτά τα διπλώματα και τις πιστοποιήσεις στον τοίχο, θα έλεγε κανείς ότι ξέρει τι κάνει." Αυτό που η Joan δεν ήξερε ήταν ότι ο γιατρός της πιστοποίησης ήταν στην πραγματικότητα ωτορινολαρυγγολόγος ,τομέας του ήταν τα αυτιά, η μύτη και ο λαιμός , δεν είχε καμία σχέση δηλαδή με την πλαστική χειρουργική.

Η Joan κατέληξε με παχιά σημάδια στους κροτάφους της και με μια κυματιστή τομή στην κοιλιά της. Στη συνέχεια, έπρεπε να χρησιμοποιήσει όλες τις οικονομίες της για να προσλάβει έναν πραγματικό πλαστικό χειρουργό για να την διορθώσει.

Πρόσφατα, έχει υπάρξει μια αύξηση δυσαρεστημένων και παραμορφωμένων ασθενών σαν την Joan, που αναζητούν μια διορθωτική επέμβαση. Καθώς μειώνεται η ασφάλιση, όλο και περισσότεροι γιατροί, ανεξάρτητα από την ειδικότητα τους, έχουν την τάση να επεκτείνουν τις πρακτικές τους, ώστε να συμπεριλαμβάνουν και τις αισθητικές επεμβάσεις για μεγαλύτερο εισόδημα.

 Γυναικολόγοι προσφέρουν αύξηση του μαστού, οφθαλμίατροι κάνουν  λιποαναρρόφηση, ενώ οικογενειακοί  γιατροί κάνουν ενέσεις Botox . Μόνο στο Τέξας, στην Καλιφόρνια, στη Λουιζιάνα και στη Φλόριντα υπάρχει εντολή που διευκρινίζει, ότι οι γιατροί ειδικεύονται μόνο στην ειδικότητα που υπάρχει στην πιστοποίηση τους.

Πολλοί επιδιώκοντας να γίνουν πλαστικοί χειρουργοί, μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης, κάποια από τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε κρουαζιερόπλοια και διαρκούν ένα σαββατοκύριακο, για να μάθουν Botox και άλλα ενέσιμα υλικά, λιποαναρρόφηση και αύξηση του μαστού.

Πολλοί γιατροί υποστηρίζουν τέτοιες πιστοποιήσεις, που ακούγονται παρόμοιες με την Αμερικανική Εταιρία Πλαστικής Χειρουργικής, αλλά φυσικά δεν είναι. Αν θέλετε ένα λίφτινγκ, βρείτε έναν γιατρό που να είναι πιστοποιημένος από την Αμερικανική Εταιρία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής  (ASAPS).
Περισσότερα για τις πλαστικές επεμβάσεις και το λίφτινγκ προσώπου στο κεντρικό μας web site:

Περισσότερα για την πλαστική χειρουργική του προσώπου δτο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr