Η νέα προσέγγιση στην ρινοπλαστική

Ένας γιατρός του City Center, κοντά στα 60, δεν του άρεσε η ελαφρά κλίση προς την άκρη της μύτης του.

Ο πρώην Ισραηλινός στρατιώτης είναι τώρα διευθυντής ενός νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στη Νέα Υόρκη, και αισθάνθηκε ότι η γαμψή του μύτη διαβρώνει την αυτοπεποίθηση του.

Ένας έφηβος από το New Jersey,  αστέρι στην ομάδα χόκεϊ του σχολείου του, νιώθει άβολα για την μύτη του και αναρωτιέται αν ο καθένας την παρατηρεί.

 Μια τζαμαϊκανή γυναίκα, που αγαπά τα καραϊβικά χαρακτηριστικά της, αισθάνεται την μύτη της δυσανάλογη σε σχέση με το υπόλοιπο του προσώπου της. Σήμερα και οι τέσσερις έχουν νέες μύτες -είναι συμμετρικές, ισιωμένες, έχουν λειανθεί, ή έχουν ενισχυμένο χόνδρο, ή έχει αναδιαμορφωθεί η άκρη τους ή έχει περιοριστεί η γέφυρα.

Μαζί, αντιπροσωπεύουν το σημερινό πρόσωπο της ρινοπλαστικής, μιας διαδικασίας που δεν περιορίζεται πλέον σε μια στερεότυπη πελατεία του Long  Island, που αρχίζουν τις ρινοπλαστικές τους επεμβάσεις από τα 16.

"Δεν υπάρχει πλέον μία μόνο ιδανική εμφάνιση για τη μύτη", δήλωσε ο Julius Few, ένας πλαστικός χειρουργός από το Σικάγο, η άσκηση του οποίου περιλαμβάνει Λατίνους, Αφρικανούς της Αμερικής, και Ασιάτες  ασθενείς. "Υπάρχουν πολλοί ορισμοί της ομορφιάς τώρα."

 Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρία των Πλαστικών Χειρούργων, 252.000 άνθρωποι είχαν υποβληθεί σε ρινοπλαστική το 2010.Από αυτούς, το 25 % ήταν άνδρες και 57 %  ήταν άνω των 29 χρόνων.

Όπως τα δημογραφικά στοιχεία των ασθενών δείχνουν - οι εθνικές μειονότητες αντιπροσώπευαν το 29 % του συνόλου των αισθητικών διαδικασιών, το 2010, δηλαδή πάνω από το 14 % το 2000 - μερικοί χειρουργοί έχουν αναπτύξει μια ειδικότητα στην "εθνική ρινοπλαστική," διατηρώντας την όψη της κληρονομιάς του ασθενούς μετά από την επέμβαση.

"Ο καθένας έρχεται και θέλει να μοιάσει με τον εαυτό του," δήλωσε ο Robert Glasgold, ένας πλαστικός χειρούργος προσώπου από το Highland Park, NJ".  Δεν θέλουν να δείχνουν σαν να είχαν κάνει την επέμβαση."

Αυτό ήταν αλήθεια για τον Bruce, έναν ιατρό από την Φιλαδέλφεια, που ζήτησε να μην δοθεί στην δημοσιότητα το επίθετό του λόγω των ανησυχίας για την ιδιωτική του ζωή. Ένας τραυματισμός ποδοσφαίρου στο γυμνάσιο μου άφησε την αριστερή μεριά της μύτη μου με μια μικρή συστροφή, και μια προηγούμενη ρινοπλαστική δεν ήταν επιτυχής", είπε.

"Όλοι οι άλλοι είπαν ότι δεν το είχαν προσέξει αυτό, εγώ ήξερα όμως. Ειδικά όταν μεγάλωνε το μουστάκι, τόνιζε ακόμα περισσότερο την ασυμμετρία στην άκρη της μύτης του. "Πριν από τρία χρόνια, στα 57 του χρόνια, υποβλήθηκε σε μια δεύτερη ρινοπλαστική. Όταν ήρθε η ώρα να εξετάσει τα αποτελέσματα, μία εβδομάδα μετά την επέμβαση, είδε ότι ήταν πρησμένη, αλλά φαινόταν καλή. Φαινόταν υπέροχη. Πολλές ρινοπλαστικές φαίνονται, η δική μου όμως κανείς δεν θα μπορούσε να την καταλάβει."
 Δείτε τις δυνατότητες στην μοντέρνας ρινοπλαστικής στο εξειδικευμένο μας web site:

Περισσότερα για την ρινοπλαστική στο κεντρικό μας web site:

 www.kapositas.gr