ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ ΜΕ ΛΙΠΟΣ: ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΚΑΤΑ

Η αυξητική ή προσθετική του στήθους είναι μια επέμβαση που ονειρεύονται πολλές γυναίκες και μάλιστα εάν είναι δυνατόν χρησιμοποιώντας το δικό τους λίπος από την κοιλιά τα ισχία,ή τους μηρούς βελτιώνοντας παράλληλα και το περίγραμμα του σώματος τους. Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται κατά πόσο μια τέτοια επέμβαση είναι ασφαλής και αποτελεσματική.

Η μεταφορά λίπους στο στήθος για την αύξηση του συζητήθηκε στο ετήσιο συνέδριο της American Society for Aesthetic Plastic Surgery στο San Diego. To panel συντονίσθηκε από τον Jack Fisher M.D,και ομιλητές ήταν ο Sydney Coleman, M.D, ο Scott Spear, M.D, ο Grant Carlson, M.D,και ο Roger Khuri, M.D.

Το λίπος αφαιρείται με την λιποαναρρόφηση από διάφορα σημεία του σώματος. Αυτός ο τύπος της αύξησης του στήθους χρησιμοποιείται για αύξηση του μεγέθους του στήθους ή και να καλύψει δυσμορφίες του σε υπάρχοντες μαστούς όπως μετά από μαστεκτομή.

Ο Syndney Coleman,M.D,πλαστικός χειρουργός στην Νέα Υόρκη που θεωρείται από τους πρωτοπόρους στην μικρομεταμόσχευση λίπους στο πρόσωπο σημείωσε:Η τεχνική επεκτάθηκε πρόσφατα και στην αυξητική του στήθους και απαιτούνται μεγαλύτερες ποσότητες λίπους για να επιτύχουμε καλό αποτέλεσμα. Πάντως το αποτέλεσμα κρίνεται καλό.

Όμως δεν έχουμε ακόμα μακροχρόνιες μελέτες για την αποτελεσματικότητα της μεθόδου αλλά και πόσο εύκολα μπορεί να γίνει ο μαστογραφικός έλεγχος του μαστού για κακοήθεια και αυτά ακόμα μελετούνται πειραματικά.

Επίσης υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για το πόσο λίπος επιβιώνει μετά από καιρό στο γυναικείο στήθος μια και είναι γνωστό ότι το λίπος απορροφάται όταν μεταμοσχεύεται. Έχουν αναφερθεί επίσης σχηματισμός κύστεων, αποτιτανώσεις και σχηματισμός ουλώδους ιστού που καθιστά δύσκολη την διαφορική διάγνωση των αποτιτανώσεων λόγω ογκολογικών παραγόντων και αυτών λόγω μεταφοράς λίπους στον μαστό.

Αυτή η μέθοδος αυξάνει τον μαστό κατά ένα μέγεθος. Πολλές ερωτήσεις μένουν ακόμα να απαντηθούν όπως πόσο λίπος θα μείνει,πόσες επαναλήψεις χρειάζονται και το πιο σημαντικό είναι κατά πόσο επηρεάζεται η διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Ο Scott Spear πλαστικός χειρουργός στην Washington DC,δηλώνει ότι η μεταφορά λίπους στον μαστό είναι μια ακόμα μέθοδος στην αυξητική του στήθους, αλλά μένει να αποδειχθεί η ασφάλεια της. Είναι μια νέα τεχνική και πρέπει να δούμε τα μακροχρόνια αποτελέσματα της.

Ο Dr Khouri που έχει 5-ετή πείρα στην αυξητική του στήθους με λίπος λέει ότι πρέπει ο κόσμος να ενημερωθεί ότι η μεταφορά λίπους είναι μια νέα τεχνική στην προσθετική του στήθους και πρέπει να ξέρουν ότι μελετάται ακόμη.

  

Περισσότερα για την αυξητική στήθους στο κεντρικό μας web site:

 www.kapositas.gr