Πώς να δείχνετε καλή ή τουλάχιστον καλύτερη, αμέσως μετά την πλαστική σας επέμβαση

Μετά από μήνες σκέψης, διαβουλεύσεων, και έρευνας, παίρνετε την μεγάλη απόφαση να υποβληθείτε σε ένα λίφτινγκ προσώπου. Ο πλαστικός σας χειρουργός σας βεβαιώνει ότι πήγαν όλα τέλεια και είστε πια σε θέση να επιστρέψετε σπίτι στο πλήρως εξοπλισμένο ψυγείο σας και στο αγαπημένο σας σύστημα ψυχαγωγίας.

Τα κοντινά σας πρόσωπα κάνουν σχέδια για ιστιοπλοΐα μέχρι να δουν εσάς και τους ενσωματωμένους σωλήνες από πλαστικό στο πρόσωπο σας. Έτσι μπορείτε να χαμήλωσε το βλέμμα σας, όταν κάποιος σας λέει, "Φαίνεστε καταπληκτική." Σύμφωνα με το Forbes.com, στις 18 Νοεμβρίου του 2011, "οι σωλήνες είναι από καιρό ένα από τα αναγκαία κακά." Μετά από τη χειρουργική επέμβαση, υπάρχει μια ανοικτή πληγή. Τα στρώματα του ιστού πρέπει να επανατοποθετηθούν με ασφάλεια το ένα πάνω στο άλλο πριν το τραύμα συρραφτεί ή ραφτεί.

Χωρίς αυτούς, το υγρό θα συσσωρευτεί στο χώρο του τραύματος. Μια χειρουργική παροχέτευση, δηλαδή ένας σωλήνας χρησιμοποιείται για την αφαίρεση πύον, αίματος ή άλλων υγρών από την πληγή, που είναι αναγκαίο για την αποστράγγιση των υγρών του σώματος, ώστε να μην συσσωρεύονται και να μην δημιουργηθεί λοίμωξη. Μια νέα τεχνολογία που εξαλείφει τους αντιαισθητικούς σωλήνες έγινε διαθέσιμη στην Ευρώπη πριν από δύο μήνες.

Η TissuGlu, η χειρουργική κολλητική φιλοδοξεί να κρατήσει τα στρώματα του ιστού στη θέση του και να αποτρέψει τη συσσώρευση υγρού, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για αποστράγγιση. Είναι ένα βιοσυμβατό υλικό, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να διαλυθεί και να αφομοιωθεί στο σώμα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη κόλλα ιστού που είναι ήδη στην αγορά, αλλά λέγεται ότι είναι πέντε φορές ισχυρότερη από οποιοδήποτε εμπορικά διαθέσιμο προϊόν, που χρησιμοποιείται στις χειρουργικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της πλαστικής χειρουργικής στο Wesseling, Γερμανικό νοσοκομείο, με τη χρήση αυτού του προϊόντος, " η συσσώρευση υγρού είχε μειωθεί δραματικά. Όσο πιο γρήγορα ένα συγκολλητικό μπορεί να σφραγίσει την πληγή, τόσο καλύτερα θα ενωθούν οι ιστοί και θα μπορεί να περιοριστεί η συσσώρευση υγρού.

TissuGlu Surgical Adhesive from Cohera Medical, Inc. on Vimeo.

"Η TissuGlu παραδίδεται με οδηγίες χρήσεις, τουλάχιστον τρείς σταγόνες κάθε φορά επάνω στην ανοιχτή πληγή μέσα από ένα φορητό σύστημα εφαρμογής, που τις απελευθερώνει αυτόματα.
Αν υποστηρικτές λένε την αλήθεια, τότε η TissuGlu αφήνει πίσω τους σωλήνες από καουτσούκ, οι οποίοι μπορεί να μολύνουν την πληγή, ή να προκαλέσουν φραγή ή και διαρροή.

Ωστόσο, η TissuGlu χειρουργική κόλλα δεν έχει ακόμη εγκριθεί για χρήση στις ΗΠΑ ή οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τις πρώτες κλινικές δοκιμές θα είναι στις ΗΠΑ το 2012. Εάν σχεδιάζετε να υποβληθείτε σε πλαστική χειρουργική επέμβαση, ρωτήστε έναν πιστοποιημένο πλαστικό χειρουργό σχετικά με το αν κάνει χρήση σωλήνων ή κάποιου άλλου συγκολλητικού υλικού.

Περισσότερα για την πλαστική χειρουργική στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr