Νιώθω σαν να είμαι παραμορφωμένη εκεί κάτω»: Reality show παρουσιάζει γυναίκα, που έχει υποβληθεί σε πλαστική επέμβαση στα γεννητικά της όργανα.

Πολλοί αποκαλούν την επέμβαση αυτή ως το «τελευταίο σύνορο» της αισθητικής χειρουργικής. Τώρα, μια γυναίκα μοιράζεται ανοιχτά τις εμπειρίες της για την πλαστική της χειρουργική επέμβαση στα γεννητικά της όργανα, σε πρωινή εκπομπή στις ΗΠΑ.

Οι γιατροί, που μίλησαν χθες στο CBS, παρουσίασαν ένα 23 χρονών κορίτσι, που δεν ήθελε τίποτα περισσότερο από το να διορθώσει τα «οδυνηρά μεγάλα χείλη της».  Το τμήμα της παρουσίασης ήταν μέρος του επεισοδίου με τον ανησυχητικό τίτλο «Ακαθόριστη Ανατομία».

Ο εκπαιδευόμενος νοσοκόμος, γνωστός μόνο ως Shannon, είπε ότι τα παραμορφωμένα γεννητικά όργανα δεν ήταν μόνο μια καθημερινή ταλαιπωρία για την ασθενή, αλλά την αποθάρρυνε από το σεξ και αυτός είναι ένας βασικός παράγοντας διάλυσης της σχέσης.

Η κοπέλα είπε: «Είμαι ευσυνείδητη. Πραγματικά, δεν ήθελα να κάνω σεξ, προσπαθούσα να το αποφύγουμε, και αυτό είναι ένα μεγάλο πλήγμα σε μια σχέση ». Η κοπέλα περιέγραψε πώς απέφευγε το μπάνιο ή κάθε άλλη δραστηριότητα που προϋπέθετε το μαγιό της και ότι ένιωθε διαφορετική από τα άλλα κορίτσια στο γυμνάσιο. Ο χειρουργός της Shannon, ο Dr Grant Stevens, εργαζόμενος στο Marina Plastic Surgery στο Marina del Rey, στην Καλιφόρνια, αφαίρεσε μια λωρίδα, μήκους όσο ένα δάχτυλο από τον αιδοίο της.

Είπε ότι κανείς δεν είναι αρκετά σκληρός για να προτείνει σε μια γυναίκα να ζει σαν την Shanon, αν και παραδέχθηκε ότι σε πολλούς από τους πελάτες του δεν ήταν απαραίτητη η χειρουργική επέμβαση. «Αν ακούσω τον πόνο λέξη ή γδάρσιμο ή νιώθω ευαισθησία, είναι εντελώς διαφορετικό για εμένα από το να ακούσω "Νιώθω ντροπή. " Νομίζω ότι ακούγετε παράξενο αλλά το “Νιώθω ντροπή δεν αποκλείει αυτόματα κάποιον”, είπε, στο ABC.

ΑιδιοπλαστικήΗ  «Κολπική αναζωογόνηση» είναι όρος, που περικλείει μια σειρά από διαδικασίες όπως μείωση και αύξηση των χειλιών του αιδοίου και σύσφιξη του κόλπου. Για μερικές γυναίκες, όπως αυτές που υποφέρουν από κολπική χαλάρωση λόγω τοκετού, μια τέτοια χειρουργική ανανέωση μπορεί να τους είναι απολύτως απαραίτητη. Για πολλούς όμως, το πρόβλημα μπορεί να είναι διαφορετικό.

Όπως ο Dr Grant Stevens, το έθεσε: "Ας είμαστε ρεαλιστές ... η εμφάνιση μετράει, είτε πρόκειται για το πρόσωπό σας τα μαλλιά σας ή ακόμα και για εκεί κάτω.

Η μαιευτήρας του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης και γυναικολόγος, Dr Erin Tracy, είπε: «Οι περισσότεροι από τους ασθενείς μου, που ενδιαφέρονται γι΄αυτήν  την επέμβαση είναι έφηβοι, που μοιάζουν εντελώς φυσιολογικοί. «Η πλειοψηφία από αυτούς, μετά από διερεύνηση, εμφανίζονται να έχουν κάποια υποκείμενη διαταραχή δυσμορφίας του σώματος ή προβλήματα στη σχέση τους, που τους κάνουν να πιστεύουν ότι είναι μη φυσιολογικοί».

Τα ευρήματά της είχαν απήχηση από την Dr Hilda Hutcherson, μια μαιευτήρα και γυναικολόγο στο Presbyterian νοσοκομειακό επιστημονικό ιατρικό κέντρο της Columbia ,της Νέας Υόρκης. Εκείνη κατηγορεί εν μέρει τον αντρικό πληθυσμό για την άνοδο της αιδοιοπλαστικής.

Η Shannon είναι ενθουσιασμένη με τα αποτελέσματα της χειρουργικής της επέμβασης της: «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη ... φαίνονται καταπληκτικά ... Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενη », είπε.  Αλλά δεν είναι κάθε γυναίκα είναι τόσο τυχερή. Οι κίνδυνοι που εμπλέκονται με τη χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνουν λοίμωξη, αιμορραγία, πόνο και δυσφορία. «Νομίζω ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν επιλογές, αλλά επίσης είναι στο χέρι των γιατρών τους να τις εκπαιδεύσουν σχετικά με το τι είναι φυσιολογικό», λέει η  Dr Hutcherson.

Δείτε την συνέντευξη του Δρ Ν.Καποσίτα για την αιδιοπλαστική

Περισσότερα για την αιδιοπλαστική στο κεντρικό μας web site: http://labial-reduction.kapositas.gr