Η πλαστική χειρουργική είναι πιο δημοφιλής από ποτέ

Για τα φετινά Χριστούγεννα, η 24 χρονών Amanda Haack, οπτικός στα προάστια του Michigan, θα πάρει για δώρο από την αδελφή της, αυτό που πολλές νέες γυναίκες ονειρεύονται: μια κοιλιοπλαστική.

Η χειρουργική επέμβαση της Haack έχει προγραμματιστεί για τις 6 Ιανουαρίου.

Για να καταστείλει τα νεύρα της και να περάσει πιο ευχάριστα ο χρόνος αναμονής της, ασκείτε μανιωδώς και οργανώνει τη φροντίδα του 2 χρονών γιού της, Conrad, ο οποίος θα μείνει με τους γονείς της την περίοδο ανάρρωσης της.

Μόλις η Haack αποκτήσει και πάλι το σώμα που είχε, θα εγκατασταθεί στην Boca Raton, Fla, για να ξεκινήσει μια νέα ζωή, με μια νέα κοιλιά, το 2012. Αναμένει ότι αυτή η χειρουργική επέμβαση θα βοηθήσει την σταδιοδρομία της και την αυτοεκτίμησή της για να προχωρήσει. "Θα αισθάνομαι λυγερή και ευτυχισμένη», λέει.

Η οικονομία μπορεί να είναι ένα χάος αυτή την εορταστική περίοδο, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Μετά από μια μικρή βουτιά το 2008, έχει ανακάμψει τα τελευταία δύο χρόνια, ακόμη και δεδομένου ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί κάνουν οικονομία σε τόσους άλλους τομείς.

Μεταξύ του 2009 και του 2010, οι Αμερικανοί ξόδεψαν 3,8 % λιγότερο για τρόφιμα, 2 % λιγότερο για στέγαση, 1,4 % λιγότερο σε ρούχα, και 7% λιγότερο σε διασκέδαση.

Την ίδια στιγμή, αυξήθηκε κατά 1,3 % η αύξηση του μαστού, κατά 5,1 % η λιποαναρρόφηση, κατά 8,1 % η βλεφαροπλαστική, και κατά 24,4 % η ανόρθωση γλουτών. Το μέσο Αμερικανικό εισόδημα μειώθηκε αυτή την περίοδο κατά 0,6 %, σε 62.481 δολάρια.

Φυσικά, οι άνθρωποι που μπορούν να αντέξουν οικονομικά τέτοιες επεμβάσεις τείνουν να έχουν περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα, αλλά μόνο το 1% αντιπροσωπεύει αυτό το ποσοστό.

Περίπου το ένα τρίτο των ασθενών των αισθητικών χειρουργικών επεμβάσεων λαμβάνουν λιγότερα από 30.000 δολάρια το χρόνο, και περίπου το 70 % λιγότερα από 60.000 δολάρια, σύμφωνα με μια μελέτη του 2009 της Αμερικανικής Εταιρείας της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.

Ακόμα και για εκείνους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, μια ολόκληρη βιομηχανία έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια ,που δανείζει χρήματα σε ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν το σώμα τους.

Μερικές από αυτές είναι η CareCredit της General Electric και η Cosmetic Surgery Financing. Η CareCredit συνεργάζεται με περισσότερους από 150.000 γιατρούς σε όλη τη χώρα και οι επιβαρύνσεις των επιτοκίων της αγγίζουν ως και το 26,99 % των δανείων.

Μερικοί γιατροί λένε ότι αυτή η εορταστική περίοδος είναι ακόμα πιο πολυσύχναστη από την προηγούμενη. Ο χειρουργός της Haack είναι ο Dr. Tony Youn, ο οποίος είναι κλεισμένος για τρεις μήνες. Σε μια περίοδο τεσσάρων εβδομάδων, θα εκτελέσει μια ντουζίνα αυξήσεις στηθών, 11 λιποαναρροφήσεις και οκτώ κοιλιοπλαστικές.

Οι ασθενείς του προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα, από τους πλούσιους σε αυτούς που παλεύουν για επιβίωση, και από τους πετυχημένους στους ανέργους. Περίπου ένας στους έξι ασθενείς του Youn θα δανειστεί χρήματα για να πληρώσει για τις επεμβάσεις του.

Επίσης κλεισμένος είναι και ο Dr. Jeffrey Kenkel, ο οποίος κάνει την πρακτική του στον τομέα της αισθητικής χειρουργικής στο Τέξας και είδε περίπου 2.000 ασθενείς το περασμένο έτος, με περίπου το 90 % από αυτούς γυναίκες.

Οι περισσότεροι έρχονται σε επειδή θέλουν να δείχνουν νεότεροι, λέει. Αλλά τον τελευταίο καιρό, περισσότερο από μερικές ασθενείς, που εργάζονται στον τραπεζικό τομέα έχουν πει ότι είναι μια ώθηση για την καριέρα τους. "Η πλαστική χειρουργική μπορεί να σας επιτρέψει να παραμείνετε ανταγωνιστικοί", λέει ο Kenkel. "Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται τουλάχιστον ότι τους επιτρέπει να παραμείνουν στο παιχνίδι.

Αν έχετε αντίθετη άποψη απλά ρωτήστε την Angela Hitsous. " Στις αρχές Οκτωβρίου, η 59χρονών φυσιοθεραπεύτρια και σχεδιάστρια κήπων παρακολούθησε το Fab Over Fifty Beauty Bash, μια διήμερη εκδήλωση στο Metropolitan Pavilion στο Μανχάταν.

Για 170 δολάρια η είσοδος, οι παρευρισκόμενοι θα μπορούσαν να συζητήσουν με αισθητικούς, ειδικούς στα μαλλιά, έναν ειδικό για makeover εμμηνόπαυσης , και το σημαντικότερο αισθητικούς δερματολόγους και χειρουργούς, μερικοί από τους οποίους έκαναν διαδικασίες μπροστά στο κοινό.

Τα θέματα που υπήρχαν ήταν "ο Dr. Howard Sobel’s Trifecta λίφτινγκ " " Υπέροχο στήθος μετά τα 50:Λίφτινγκ, εμφυτεύματα και μειώσεις, και τέλος".

 Το μυστικό για μια γρήγορη επούλωση μετά την επέμβαση. " "Υπάρχουν πιέσεις για να δείχνουμε νέοι στο χώρο της εργασίας", λέει η Hitsous, της οποίας η δερματολόγος ήταν έτοιμη για να εκτελέσει τρεις αισθητικές διαδικασίες προσώπου: μια θεραπεία με λέιζερ στο άνω χείλος, το οποίο μειώνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, μια ένεση Juvederm στην περιοχή γύρω από τη μύτη, επίσης για να γεμίσει τις ρυτίδες, και λίγο Botox γύρω από τα χείλη.

Όταν η παρουσίαση "σέξι χαμόγελο & υπέροχα χείλη" τελείωσε, το μικρό κοινό χειροκρότησε.
Περισσότερα για την πλαστική χειρουργική και τις δυνατότητες στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr