Ανειδίκευτος χειρούργος της ένωσε το στήθος

Η εμπειρία μιας γυναίκας από τη Καλιφόρνια με την πλαστική χειρουργική, μπορεί να βοηθήσει άλλους να συνειδητοποιήσουν, πόσο σημαντικό είναι να ελέγχουν την πιστοποίηση ενός πλαστικού χειρουργού, πριν τον εμπιστευτούν.

Η Dinora Rodriguez, η οποία είναι 40 χρονών, κατέληξε με ενωμένους τους μαστούς της (συμμαστία), μετά από χειρουργική επέμβαση που εκτέλεσε ανειδίκευτος χειρουργός. =

Σύμφωνα με την Daily Mail, κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο χειρουργός προσπαθώντας να δημιουργήσει χώρο για να τοποθετηθούν τα ενθέματα, αποκόλλησε το δέρμα άνωθεν του στέρνου, με αποτέλεσμα την ένωση του στήθους της. Επιπλέον η χειρουργική επέμβαση της προκάλεσε πόνο στα πλευρά, γιατί ο γιατρός είχε κόψει τα νεύρα και τους μυς.

Ο ίδιος γιατρός πραγματοποίησε επίσης και βλεφαροπλαστική δυστυχώς και αυτή αποτυχημένη, που είχε ως αποτέλεσμα η Rodriguez να μην μπορεί να κλείσει τα μάτια της. Ευτυχώς γι’ αυτήν το χειρουργικό λάθος στο στήθος της ήταν αναστρέψιμο, όχι όμως και η αποτυχημένη βλεφαροπλαστική της, η οποία δεν μπορεί να διορθωθεί με πρόσθετες χειρουργικές επεμβάσεις και θα απαιτήσει τη χρήση φαρμακευτικής αγωγής κάθε μέρα για το υπόλοιπο της ζωής της. «Ήταν μια απαίσια εμπειρία, να ξυπνάς από το χειρουργείο και να βλέπεις αυτά τα αποτελέσματα. Δεν έψαξα για τα προσόντα του γιατρού και το μετανιώνω» είπε η  Rodriguez στην Daily Mail.

Οι ειδικοί λένε ότι μια κακή οικονομική κατάσταση αναγκάζει πολλούς γιατρούς να στραφούν στην πλαστική χειρουργική για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα, ακόμη και αν δεν έχουν τα κατάλληλα προσόντα.

Με το να επιλέξετε έναν επικυρωμένο πλαστικό χειρουργό εξασφαλίζετε, ότι έχει ειδικά εκπαιδευθεί για να εκτελέσει αυτές τις διαδικασίες. Οι ασθενείς θα πρέπει να ενθαρρύνονται να ελέγχουν το μέρος που θα γίνει η χειρουργική επέμβαση, θα πρέπει να γίνεται σε νοσοκομείο, όπου ο χειρουργός έχει δικαιώματα ή σε κάποια αναγνωρισμένη εγκατάσταση.

Επίσης καλό θα ήταν να ζητήσετε να δείτε φωτογραφίες πριν και μετά ασθενών, που έχουν υποβληθεί στην ίδια επέμβαση και να του εκφράσετε σχετικές απορίες. Η χειρουργική επέμβαση του μαστού είναι μια από τις πιο δημοφιλείς διαδικασίες της πλαστικής χειρουργικής στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρίας της Πλαστικής Χειρουργικής, 318.123 άτομα υποβλήθηκαν σε αυτή την επέμβαση το 2010.

Περισσότερα για τις πλαστικές επεμβάσεις στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr