Το λίφτινγκ λαιμού μπορεί να είναι αποτελεσματικό στον αγώνα της αντιγήρανσης

Πολλοί πλαστικοί χειρουργοί λένε ότι υπάρχουν τρεις τομείς που μπορεί να φανεί αμέσως η ηλικία του ατόμου, τα μάτια, τα χείλη και ο λαιμός.

Πολλοί άνθρωποι επικεντρώνονται στα χαρακτηριστικά του προσώπου, όταν πρόκειται να υποβληθούν σε χειρουργικές ή μη αισθητικές επεμβάσεις, παραμελώντας έτσι τον λαιμό, που όπως κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν, είναι ζωτικής σημασίας.

"Το μπροστινό μέρος του λαιμού είναι ένα από τα κύρια σημεία που παρατηρούμε, για να μαντέψουμε την ηλικία ενός ατόμου", δήλωσε ένας πλαστικός χειρουργός με βάση το Τέξας. "Είναι από τα σημεία που βλέπουν πρώτα τα μάτια μας”.

Η χαλάρωση του δέρματος του λαιμού είναι από τα πιο αποκαλυπτικά σημάδια της αληθινής γήρανσης, γι’ αυτό τον λόγο η αποκατάσταση του λαιμού είναι ένα σημαντικό μέρος της αναζωογόνησης του προσώπου. Οι ρυτίδες και η χαλάρωση του δέρματος του λαιμού, κάνουν το λαιμό να φαίνεται γερασμένος.

Οι ειδικοί λένε ότι κάθε περίπτωση πρέπει να εξετάζεται μεμονωμένα, ώστε να μπορεί να καθοριστεί σωστά και με ακρίβεια η μέθοδος αποκατάστασης του λαιμού του κάθε ασθενή.

"Το κλειδί είναι να προσδιορίσει ποιο είναι το βασικό του πρόβλημα", εξηγεί ο ειδικός. "Είναι οι ρυτίδες ή μόνο οι βαθιές γραμμές που ενοχλούν τον ασθενή ; Ίσως είναι το κρεμασμένο δέρμα και όχι οι ρυτίδες.  Ίσως το πρόβλημα να είναι και το δέρμα και το λίπος ή θα μπορούσε να είναι και οι τρεις: Το δέρμα, το λίπος και οι μύες.

"Οι βαθιές γραμμές στο λαιμό μπορούν να αντιμετωπιστούν με Botox, το υπερβολικό λίπος στο λαιμό μπορεί να αφαιρεθεί με λιποαναρρόφηση, ενώ το χαλαρό δέρμα μπορεί να τεντώσει με λίφτινγκ.

Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, και οι τρεις διαδικασίες μπορούν να γίνουν ή αλλιώς ο πλαστικός σας χειρουργός, θα επικεντρωθεί στη βελτίωση της περιοχής του αυχένα σας κατά την επέμβαση λίφτινγκ.

Αν διορθωθεί σωστά η χαλάρωση του δέρματος του λαιμού και αν είναι πετυχημένο το λίφτινγκ προσώπου, τότε το αποτέλεσμα θα είναι ένα νεανικό πρόσωπο και ένας ευτυχισμένος ασθενής.

Περισσότερα για το λίφτινγκ προσώπου και λαιμού στο: www.kapositas.gr