Η λιποαναρρόφηση μπορεί να είναι ωφέλιμη για την υγεία σας

Η λιπογλυπτική, κοινώς ονομαζόμενη λιποαναρρόφηση, μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από το να αφαιρέσει τα επίμονα αποθέματα λίπους και να βελτιώσει την εμφάνιση και το περίγραμμα του σώματος σας.

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει, ότι αυτή η πλαστική επέμβαση, μπορεί να είναι και ευεργετική για τη φυσική ευημερία του ασθενούς.

Οι ερευνητές λένε ότι τα ευρήματά τους, αποκαλύπτουν ότι σε ασθενείς με λιποαναρρόφηση, παρουσιάζεται μείωση στα επίπεδα των τριγλυκεριδίων και των λευκοκυττάρων του αίματος, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά και διαβήτη.

Οι επιστήμονες, μέτρησαν το επίπεδο των τριγλυκεριδίων και της χοληστερόλης σε 322 ασθενείς, που υποβλήθηκαν σε λιποαναρρόφηση ή και κοιλιοπλαστική. Το 71% των ασθενών είχε κάνει μόνο λιποαναρρόφηση.

Ενώ τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων σε ασθενείς με φυσιολογικά προεγχειρητικά επίπεδα παρέμειναν αμετάβλητα μετά την αισθητική επέμβαση, οι ασθενείς με αυξημένο κίνδυνο, παρουσίασαν κατά μέσο όρο 43%  μείωση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων μετά από τη χειρουργική επέμβαση, η επιτυχία του αποτελέσματος ήταν διπλάσια, από αυτή που επιτυγχάνεται με ένα φάρμακο που συνήθως συνταγογραφείται για την μείωση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων.

Η επίδραση ήταν όμοια σε άνδρες και γυναίκες. «Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν, ότι οι ασθενείς που εξετάζουν την λιποαναρρόφηση και έχουν υψηλά τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης αυτών των σοβαρών προβλημάτων υγείας, παράλληλα με τη διόρθωση των δυσαναλογιών του σώματος τους», δήλωσε ο υπεύθυνος της μελέτης. Οι ασθενείς δεν φαίνονται μόνο καλύτερα, αλλά είναι και πιο υγιείς.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η λιποαναρρόφηση μπορεί να μειώσει και τα επίπεδα των λευκών αιμοσφαιρίων, που μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή και έχουν συνδεθεί με ασθένειες όπως η στεφανιαία νόσος, η παχυσαρκία, η υπέρταση και ο διαβήτης.

Κατά μέσο όρο, οι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε αυτή τη διαδικασία είδαν τα λευκά κύτταρα του αίματος τους μειωμένα κατά 11%.Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρία της Πλαστικής Χειρουργικής, η λιποαναρρόφηση ήταν η δεύτερη πιο συχνή πλαστική χειρουργική επέμβαση, που εκτελέστηκε από τα μέλη της το 2010, με περισσότερους από 289.000 ασθενείς.

Κατά τη διάρκεια μιας λιποαναρρόφησης, το ανθεκτικό λίπος έχει αφαιρεθεί από το σώμα μέσω ενός κοίλου μεταλλικού σωλήνα, που έχει εισαχτεί από μια μικρή τομή.

Συχνές περιοχές που γίνεται αυτή η διαδικασία, περιλαμβάνουν το στομάχι, τους γλουτούς, τους γοφούς, το χώρο ανάμεσα στα χέρια και το στήθος, το πλαϊνό μέρος της κοιλιάς, τους μηρούς, τις  γάμπες, τους αστραγάλους, το στήθος, την πλάτη, τα χέρια και το λαιμό.

Εκτός από την απομάκρυνση των επίμονων περιοχών λίπους, η χειρουργική επέμβαση χρησιμοποιείται και για τη βελτίωση του περιγράμματος του σώματος. Αν και τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης είναι συνήθως μακράς διαρκείας, μπορούν να επηρεαστούν από την αύξηση του σωματικού βάρους, τη γήρανση, την εγκυμοσύνη και τον τρόπο ζωής του ασθενή.

Οι επιπλοκές από την λιποαναρρόφηση είναι σπάνιες, παρόλα αυτά, είναι σημαντικό ο ασθενής να διασφαλίσει ότι ο γιατρός του είναι ένας επικυρωμένος πλαστικός χειρούργος.

Περισσότερα για την λιποαναρρόφηση στο εξειδικευμένο web site μας www.liposuction.gr