Ωτοπλαστική: Η πιο δημοφιλής αισθητική επέμβαση το 2010 για έφηβους

ΩτοπλαστικήΣτατιστικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, δείχνουν μια μείωση του συνολικού αριθμού των αισθητικών χειρουργικών επεμβάσεων των εφήβων ( 18 και κάτω), σε σύγκριση με μη χειρουργικές διαδικασίες,όπως της αποτρίχωση με λέιζερ, και το χημικό πίλινγκ, που ήταν οι πιο δημοφιλείς επεμβάσεις το 2010, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS).

Η πιο συχνά εκτελούμενη χειρουργική επέμβαση, για αυτή την ηλικιακή ομάδα το 2010, ήταν η πλαστική χειρουργική στο αυτί (ωτοπλαστική). Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι, για κατάλληλα επιλεγμένους έφηβους ασθενείς, η πλαστική χειρουργική μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη σωματική και συναισθηματική τους ανάπτυξη.

Αξιολόγηση έφηβων για την αισθητική πλαστική χειρουργική

Καθώς ολόκληρη η Κοινωνία της Αμερικανικής Εταιρία της Πλαστικής Χειρουργικής έχει πιστοποιημένους χειρουργούς που ειδικεύονται στην αισθητική χειρουργική, η Αμερικανική Εταιρία για την αισθητική πλαστική χειρουργική, προσφέρει τις κατευθυντήριες γραμμές για την αξιολόγηση των εφήβων, που σκέπτονται την πλαστική χειρουργική:

Συνήθεις αισθητικές πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις για εφήβους

Πιο κάτω θα δείτε τις πιο κοινές χειρουργικές διαδικασίες που εκτελούνται σε άτομα των 18 ετών και κάτω, σύμφωνα με τις στατιστικές της ASAPS:

Ωτοπλαστική

Η χειρουργική επέμβαση των αυτιών ήταν η πιο δημοφιλής χειρουργική διαδικασία το 2010 για εφήβους. Αυτή η χειρουργική επέμβαση συχνά συνιστάται για παιδιά, καθώς υπάρχει σχεδόν ολική ανάπτυξη του αυτιού σε ηλικία μετά τα 5. Η διόρθωση των αυτιών πριν το παιδί πάει στο σχολείο βοηθά στην εξάλειψη πιθανού ψυχολογικού τραύματος από τα πειράγματα των συμμαθητών του.
Διαβάστε και δείτε περισσότερα στο: http://www.oto-plasty.gr

ΡινοπλαστικήΡινοπλαστική

Η αναμόρφωση της μύτης είναι η μεγαλύτερη σε ζήτηση αισθητική χειρουργική διαδικασία από την εφηβική ηλικία. Μπορεί να γίνει όταν η μύτη έχει ολοκληρώσει το 90% της ανάπτυξης της, η οποία μπορεί να προκύψει από την ηλικία των 13 ή 14 στα κορίτσια και 15 ή 16 στα αγόρια.
Διαβάστε και δείτε περισσότερα στο:
http://www.rinoplastiki.com.gr

 

Μείωση του Μαστού

 Η μείωση του μαστού συχνά εκτελείται σε κορίτσια με υπερβολικά μεγάλο στήθος, που μπορεί να προκαλέσει πόνο στην πλάτη και τον ώμο, καθώς και να περιορίσει τη σωματική του δραστηριότητα. Η μείωση του μαστού συνήθως καθυστερεί μέχρι το στήθος να έχει φθάσει στην πλήρη ανάπτυξη.
Διαβάστε και δείτε περισσότερα στο:
http://www.breast-surgery.gr

Διόρθωση της ασυμμετρίας του μαστού

 Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να γίνει όταν το ένα στήθος διαφέρει σημαντικά από το άλλο, είτε στο μέγεθος ή στο σχήμα.

Εκτός από τις περιπτώσεις της ασυμμετρίας και της επανόρθωσης μετά από τραύμα, οι ομοσπονδιακοί κανονισμοί των ΗΠΑ απαγορεύουν τα εμφυτεύματα στήθους για αυτές κάτω των 18 ετών.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα στο:
http://www.breast-surgery.gr

 

Θεραπεία της Γυναικομαστίας

Σε ορισμένους έφηβους, η υπερβολική ανάπτυξη του στήθους (γυναικομαστία) μπορεί να γίνει ένα σημαντικό ψυχοκοινωνικό πρόβλημα.

Ο περίσσιος ιστός μπορεί να αφαιρεθεί για να επιτευχθεί ένα πιο αρρενωπό περίγραμμα σώματος.

Διαβάστε περισσότερα στο:
http://www.gynecomastia.gr

 

Οι τάσεις των εφήβων στην αισθητική χειρουργική

Οι αναφορές της σημαντικής αύξησης των εφήβων για την πλαστική χειρουργική, δεν υποστηρίζονται από έγκυρα στατιστικά στοιχεία που καταρτίζονται από την ASAPS:

Για εκείνους κάτω των 18 ετών:

Ο αριθμός των επεμβάσεων της λιποπλαστικής που πραγματοποιήθηκε για τα άτομα των 18 και κάτω παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, γεγονός που αντικατοπτρίζει την προσεκτική επιλογή των ασθενών σε αυτή την ομάδα: Οι στατιστικές της ASAPS δείχνουν ότι ο αριθμός των επεμβάσεων μειώθηκε από 2.504 το 1997 σε 1.798 το 2010.

Το 2010, υπήρχαν 4.153 επεμβάσεις αύξησης του μαστού που έγιναν σε γυναίκες των 18 και κάτω, το 1,3% του συνολικού αριθμού των επεμβάσεων ήταν της αύξησης του μαστού. Οι λόγοι για τη χειρουργική επέμβαση ήταν οι εξής:

Περισσότερα για τις πλαστικές επεμβάσεις στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr