Η μαζική απώλεια βάρους μετά από χειρουργική επέμβαση του στομάχου οδηγεί συχνά στην πλαστική χειρουργική

Απώλεια βάρουςΟι χειρουργικές επεμβάσεις απώλειας βάρους, όπως το γαστρικό banding, Sleeve gastrectomy και το γαστρικό bypass, έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία για τη Μεταβολική και Βαριατρική Χειρουργική (ASMBS), περίπου 220.000 άτομα με νοσογόνο παχυσαρκία στις ΗΠΑ υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση το 2009. Αν συγκρίνετε αυτό το ποσοστό με τις 17.000 χειρουργικές επεμβάσεις απώλειας βάρους που έγιναν το 1993 όπως αναφέρει το WebMD, θα δείτε πόσο δημοφιλείς είναι αυτές οι επεμβάσεις σήμερα.

ΑδυνάτισμαΑν και αυτές οι επεμβάσεις μπορούν να βοηθήσουν παθολογικά παχύσαρκα άτομα να χάσουν σημαντικά ποσά βάρους και να βελτιώσουν τη γενική υγεία τους, πολλοί που υποβάλλονται σε αυτές τις χειρουργικές επεμβάσεις, συχνά μένουν με ενα πολύ χαλαρό δέρμα.

Το υπερβολικό δέρμα και  λίπος μπορεί να είναι σωματικά και συναισθηματικά άβολα για τους ασθενείς μετά από μια απώλεια βάρους, αναφέρει ένας πιστοποιημένος πλαστικός χειρουργός με έδρα το Ιλλινόις που εκτελεί συχνά βαριατρικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Πολλοί από αυτούς έχουν προσπαθήσει χρόνια να χάσουν βάρος και να επιτύχουν το ποσοστό που πάντα ήθελαν. Συχνά, οι ασθενείς αυτοί μπορεί να αναπτύξουν εξανθήματα ή άλλα σωματικά προβλήματα από τη περίσσεια ποσότητα δέρματος.

Για πολλούς, η πλαστική χειρουργική είναι το τελικό βήμα για την ολοκλήρωση του ταξιδιού τους στην απώλεια βάρους. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS), αυτή η χαλάρωση του δέρματος αναπτύσσεται συχνά γύρω από το πρόσωπο, το λαιμό, τους βραχίονες, το στήθος, την κοιλιά, τους γλουτούς και τους μηρούς και μπορεί να κάνει το περίγραμμα του σώματός σας να εμφανίζεται ακανόνιστο και παραμορφωμένο.

ΒαριατρικήΗ βαριατρική επέμβαση είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της επανόρθωσης, υποστηρίζει μια πιστοποιημένη πλαστικός χειρουργός από τη  Νέα Υόρκη στο WebMD.

Στην πραγματικότητα, πολλά άτομα που έχουν υποστεί δραματική απώλεια βάρους, που οφείλεται σε χειρουργική επέμβαση ή σε άλλους τρόπους, συχνά θα χρειαστούν αρκετές άλλες χειρουργικές επεμβάσεις διαμόρφωσης περιγράμματος σώματος για να ενισχύσουν την εμφάνιση των νέων οργάνων τους.

Γρήγορο αδυνάτισμαΟι πλαστικοί χειρουργοί συχνά εκτελούν και άλλες χειρουργικές επεμβάσεις, όπως ανορθώσεις στο πρόσωπο, στο λαιμό, στους βραχίονες, στους μαστούς, στους έσω μηρούς, ακόμα και στο χαμηλότερο σώμα και panniculectomies, που αφαιρούν το δέρμα στο κάτω μέρος της κοιλιάς, κάτω από τον αφαλό, που συχνά παραμένει.

Οι διαδικασίες που επιλέγονται συχνά εξαρτώνται από την αισθητική, τους στόχους, την ανατομία του ασθενούς και την σωματική του υγεία. Ενώ ορισμένες από αυτές τις χειρουργικές επεμβάσεις μπορούν να γίνουν σε μία συνεδρία, οι ασθενείς συχνά πρέπει να έχουν πολλαπλές επεμβάσεις που εκτελούνται σε στάδια.

Απώλεια κιλώνΜπορείτε να πάθετε ζημιά και δεν είναι ασφαλές να τις κάνετε όλες μαζί ,είπε η χειρουργός από τη Νέα Υόρκη στο WebMD. Ακόμα είπε ότι πολλοί ασθενείς με απώλεια βάρους ξεκινούν με μια χαμηλότερη ανόρθωση σώματος και στη συνέχεια εξετάζουν άλλες διαδικασίες, αρκετούς μήνες μετά.

Ο ασθενής θα υποβληθεί σε ανόρθωση του μαστού και σε πλήρη εσωτερική ανασυγκρότηση του μηρού και στη συνέχεια μήνες μετά σε ανόρθωση προσώπου, λαιμού και χεριών.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για την πλαστική μετά απο μεγάλη απώλεια βάρους στο: http://www.meta-paxysarkia.gr