Μείωση στήθους vs βαριατρική χειρουργική: Ποια θα πρέπει να γίνει πρώτα;

μείωση μαστού παχυσαρκίαΗ απώλεια βάρους και η πλαστική αισθητική χειρουργική, είναι δύο κοινοί τρόποι που πολλά άτομα επιλέγουν για να ενισχύσουν την συνολική τους εμφάνιση.

Ωστόσο, πολλές υπέρβαρες γυναίκες επιλέγουν και τις δύο χειρουργικές επεμβάσεις, τη μείωση στήθους καθώς και μια βαριατρική χειρουργική επέμβαση, όπως ο γαστρικός δακτύλιος και η γαστρική παράκαμψη,η sleeve για να χάσουν βάρος και να δείξουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Σύμφωνα με τα Aμερικανικά Nέα, μια καινούργια δημοσιευμένη μελέτη αποκαλύπτει, ότι η σειρά με την οποία εκτελούνται αυτές οι δύο χειρουργικές επεμβάσεις, μπορεί να βελτιώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Rochester Medical Center ανέλυσαν το πόσο ικανοποιημένες είναι 29 παχύσαρκες γυναίκες με την εμφάνισή του στήθους τους, οι 15 από αυτές υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση μείωσης στήθους πριν από τη μαζική απώλεια βάρους και οι υπόλοιπες 14 δεν υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση μείωσης στήθους πριν χάσουν αρκετά κιλά.

Όλες οι γυναίκες που υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση μείωσης στήθους τους ήταν ευχαριστημένες με τα αποτελέσματα της επέμβασης. Ωστόσο, αυτές που έχασαν βάρος λόγω βαριατρικής χειρουργικής επέμβασης ή με άλλες μεθόδους μετά τη χειρουργική επέμβαση μείωσης του στήθους διαπίστωσαν ότι τα στήθη τους μειώθηκαν περαιτέρω σε μέγεθος, προκαλώντας τους δυσαρέσκεια με την εμφάνισή τους.

Έτσι, οι ασθενείς που εξετάζουν μια χειρουργική επέμβαση λόγω παχυσαρκίας θα πρέπει να ενθαρρυνθούν να ακολουθήσουν την εν λόγω επέμβαση πριν προχωρήσουν στην μείωση μαστών, λένε οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS), οι ασθενείς που ενδιαφέρονται για τη χειρουργική επέμβαση μείωσης του στήθους συχνά αναζητούν ανακούφιση από τα σωματικά συμπτώματα που προκαλούνται από το υπερβολικά μεγάλο βάρος του. Η χειρουργική αυτή επέμβαση μπορεί να λύσει τα προβλήματα αυτά καθώς και να βελτιώσει το μέγεθος και το σχήμα του.

Οι γιατροί λένε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, οι γυναίκες ενδέχεται να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση μείωσης στήθους πριν από την απώλεια του βάρους τους, προκειμένου να μειωθεί ο πόνος στην πλάτη, στον αυχένα και στους ώμους, που συνδέεται συχνά με το μεγάλο στήθος και να βοηθηθούν στην προσπάθεια απώλειας του βάρους τους, αυξάνοντας την ικανότητά τους να ασκηθούν.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kapositas.gr

και στο εξειδικευμένο μας web site: www.meta-paxysarkia.gr