Γιατί μερικοί άνθρωποι εθίζονται στο Botox και στα Fillers;

Εξωσώματα

Αν δυσκολεύεστε να θυμηθείτε την εποχή που το μπότοξ και τα fillers ήταν μόνο για τους πλούσιους και τους διάσημους ας πάμε το χρόνο πίσω. Από το 2000 έως το 2015, οι επεμβάσεις αυξητικής χειλιών αυξήθηκαν κατά 50%. Και μεταξύ του 2016 και 2022, η χρήση κοινών πληρωτικών υλικών αυξήθηκε από 2 εκατομμύρια σε 5 εκατομμύρια, σύμφωνα με την American Society of Plastic Surgeons. Αυτή η αύξηση έχει επισημάνει και μία ανεπιθύμητη παρενέργεια αυτών των επεμβάσεων: Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να σταματήσουν τα τσίμπηματα της βελόνας μόλις τα ξεκινήσουν.

Απλώς ρίξτε μια ματιά στα βίντεο με τίτλο «παρακολουθείστε με να εθίζομαι στο Filler» στο TikTok, περιγράφοντας τις διαδρομές και τα ταξίδια πολλών γυναικών που καταλήγουν να εθιστούν στα fillers χειλιών και στο Botox. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι οι περισσότερες μικρό-αλλαγές είναι προσωρινές, «οπότε εάν επιθυμείτε μια συγκεκριμένη εμφάνιση, πρέπει να συμπληρώνετε (διαρκώς)» λέει η ψυχολόγος Ann Kearney-Cooke, PhD. Έτσι, μόλις αλλάξετε το πρόσωπό σας, μπορείτε να να σταματήσετε ποτέ;

Τι μπορεί να αυξήσει τον παράγοντα ατομικού κινδύνου;

Πολλοί άνθρωποι έχουν μία υγιή σχέση με αυτές τις διαδικασίες. «Αυτές οι μέθοδοι βοηθούν πραγματικά τους ανθρώπους με την ποιότητα ζωής και την αυτοπεποίθησή τους», λέει ο Evan Rieder, MD, πιστοποιημένος από το διοικητικό συμβούλιο δερματολόγος και ψυχίατρος.

Αλλά για άλλους το αίσθημα του εθισμού είναι πραγματικό. «Η περίοδος ικανοποίησης μετά από τη διαδικασία μπορεί να έχει μικρή διάρκεια, και έτσι προκαλείται ένα φαινόμενο ντόμινο κατά το οποίο το άτομο θέλει περισσότερες αλλαγές» λέει η πιστοποιημένη πλαστική χειρουργός Lara Devgan, MD. Το πόσο φαινομενικά εθισμένοι είναι οι άνθρωποι μπορεί να εξαρτάται από μερικά πράγματα όπως:

Η ψυχική υγεία:

Μερικές μελέτες έχουν ανακαλύψει μία συσχέτιση μεταξύ της σωματικής δυσμορφίας και των αισθητικών επεμβάσεων. «Μία αρνητική εικόνα σώματος μπορεί να σας κάνει πιο ευάλωτους στο να είστε μονίμως ανικανοποίητοι με το πρόσωπό σας, ακόμα και μετά από τις διαδικασίες επανόρθωσης» σημειώνει η Devgan. Άλλοι ειδικοί αποκαλούν αυτό το συναίσθημα «μετατροπή αντίληψης».

Τεχνολογία

Τα πρόσωπα που έχουν χρησιμοποιήσει φίλτρα ή photoshop στο διαδίκτυο καθιστούν πολύ εύκολο να νιώσετε πως εξακολουθείτε να μην ανταποκρίνεστε στα κοινωνικά πρότυπα ομορφιάς. Αυτό σε συνδυασμό με τις ώρες που αφιερώνουμε κοιτάζοντας τα πρόσωπά μας στις συναντήσεις Ζοοm, ενισχύει τα ελαττώματα που αντιλαμβανόμαστε. «Γεγονός που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τις νέες γενιές που μεγαλώνουν με τα Iphone στα χέρια τους» λέει ο Rieder.

Τι να κάνετε εάν νομίζετε ότι είστε (ή θα είστε) εθισμένοι;

Εάν είστε ήδη για μήνες ή χρόνια σε αυτόν τον δρόμο και δεν ξέρετε πως να σταματήσετε, δοκιμάστε να:

Εάν ξεκινήσατε πρόσφατα ή σας ενδιαφέρει να πάρετε ενέσιμα προϊόντα, αλλά είστε νευρικοί, δεν θα μπορέσετε να σταματήσετε τη χρήση τους.

Skimm

Στην εποχή της αντιγήρανσης και του προσώπου του ίνσταγκραμ είναι δύσκολο να μην θέλεις να φτάσεις σε ένα ανέφικτο πρότυπο ομορφιάς. Αλλά το κυνήγι αυτού του στόχου μπορεί να αφήσει πολλές γυναίκες πιο δυσαρεστημένες με τα πρόσωπά τους από ότι ήταν πριν ξεκινήσουν τις αλλαγές.

Αυτό το περιεχόμενο είναι μόνο για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί ιατρική γνωμάτευση, ιατρική συμβουλή ή διάγνωση ή θεραπεία οποιασδήποτε συγκεκριμένης πάθησης.


Περισσότερα για τις θεραπείες με ενέσιμα στο kapositas.gr