Εάν σπάσει το ένθεμα σιλικόνης ποια είναι τα συμπτώματα;

Αύξηση στήθους

Η ρήξη του ενθέματος του στήθους μπορεί να προκαλέσει πόνο στον μαστό ή αλλαγές του περιγράμματος και του σχήματος του στήθους. Η ρήξη της σιλικόνης δεν ενοχοποιείται για καρκίνο του μαστού,νόσο του κολλαγόνου όπως είναι η αυτοάνοση ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Η ρήξη του ενθέματος της σιλικόνης πολλές φορές περνάει απαρατήρητη γιατί το τζέλ της σιλικόνης είναι συνεκτικό και παραμένει εντός του τοιχώματος του ενθέματος και λέγεται σιωπηλή ρήξη.

Τις πιο πολλές φορές υπάρχει αντίδραση των γύρω ιστών που αντιδρούν και πρήζονται. Επιπλέον μπορεί να σχηματισθεί κάψα γύρω από το σπασμένο ένθεμα και να προκαλέσει πόνο,δυσφορία,πρήξιμο,αλλαγές του σχήματος των μαστών και σκληρότητα του στήθους (κάψα στήθους).

Εάν έχετε παρόμοια συμπτώματα πρέπει να συμβουλευτείτε τον πλαστικό χειρουργό σας και να προχωρήσετε σε μαγνητική τομογραφία μαστών και σε υπέρηχο στήθους.

Εάν έχετε μια σιωπηλή ρήξη τότε μπορεί να προχωρήσετε στις εξετάσεις που αναφέραμε πριν και σε αλλαγή και αντικατάσταση των ενθεμάτων είτε σε πλήρη αφαίρεση αυτών αφού συζητήσετε με τον πλαστικό σας χειρουργό τα υπέρ και κατά.

Εάν η ρήξη συνοδεύετε από συμπτώματα τότε θα πρέπει να προχωρήσετε σε αφαίρεση και τοποθέτηση νέων ενθεμάτων ή σε πλήρη αφαίρεση τους. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να απαιτηθεί μια ανόρθωση στήθους.

 

Δείτε περιπτώσεις από διορθώσεις πλαστικής στήθους από το αρχείο του Δρ Νώντα Καποσίτα.