Λιπομαστία-ψευδογυναικομαστία

Λιπομαστία

Η Λιπομαστία είναι ο ορισμός του λιπώδη μαστού.Είναι η κατάσταση αυτή που ορίζεται σαν συνδυασμός υπερβολικού δέρματος και λίπους στους μαστούς χωρίς να υπάρχει πραγματικός αδενικός ιστός. Συνήθως παρουσιάζεται σε άνδρες με υπερβολικό βάρους (υπέρβαρους) και ιδιαίτερα σε άνδρες που έχουν χάσει πολλά κιλά με δίαιτα ή βαριατρική χειρουργική.

Ο συνώνυμος όρος είναι η λέξη ψευδογυναικομαστία.Η κατάσταση αυτή είναι διαφορετική από την γυναικομαστία που εμφανίζεται κυρίως με αδενικό ιστό στους ανδρικούς μαστούς. Οι δυο αυτές καταστάσεις ξεχωρίζονται εύκολα με την ψηλάφηση από τον πλαστικό χειρουργό για την παρουσία ή όχι αδενικού ιστού που χαρακτηρίζει την γυναικομαστία.

Το άλλο που διαφοροποιεί είναι ο πόνος στην ψηλάφηση που χαρακτηρίζει την γυναικομαστία και όχι την ψευδογυναικομαστία. Πολλές φορές γυναικομαστία και ψευδογυναικομαστία συνυπάρχουν.

Αυτό συνδέεται στο ότι το λίπος εκκρίνει αρωματάση που είναι υπεύθυνη για την σύνθεση οιστρογόνων που δημιουργούν αυτόματη αύξηση του αδένα του μαστού και γυναικομαστία-ψευδογυναικομαστία.

 Η αντιμετώπιση της λιπομαστίας-ψευδογυναικομαστίας αναλύεται στο κεντρικό website του Δρ Νώντα Καποσίτα.Για να διαβάσετε σχετικά κάντε κλικ εδώ.

Περίπτωση λιπομαστίας και χαλαρού δέρματος μετά απώλεια βάρους που έγινε αποκατάσταση του ανδρικού στήθους σε συνδυασμό με εκτεταμένη κοιλιοπλαστική


 

Μπορείτε να δείτε πολλές περιπτώσεις στο κεντρικό website του Δρ Νώντα Καποσίτα κάνοντας κλικ εδώ:


www.kapositas.gr