Ποια τρόφιμα πρέπει να φάτε μετά από τη ρινοπλαστική;

 φαγητό μετά από ρινοπλαστικήΟι πρώτες 24-48 ώρες είναι πραγματικά κρίσιμες μετά από χειρουργική επέμβαση ρινοπλαστικής. Κάθε χειρουργός έχει τις δικές του τεχνικές και δεν είναι συνήθως η ίδια για όλους. Αλλά ενθαρρύνω τους ασθενείς μου να παίρνουν ελαφριά γεύματα και πολύ νερό συν να μαθαίνουν να αποφεύγουν πικάντικα, ποτά με καφεΐνη, αλκοόλ και εξαιρετικά καυτά υγρά μετά από ρινοπλαστική.

Μην πάρετε τίποτα που μπορεί να οδηγήσει σε διαστολή των αιμοφόρων αγγείων που θα έχει ως αποτέλεσμα το πρήξιμο της μύτης και πιθανώς θα αυξήσει την αιμορραγία της μύτης

Προσπαθήστε να φάτε μαλακά, απλά τρόφιμα μετά τη ρινοπλαστική, ειδικά στις πρώτες ημέρες που ακολουθούν. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει ενυδατωμένο το σώμα σας πίνοντας αρκετό νερό και τρώτε τρόφιμα που γνωρίζετε ότι μπορείτε να αφομοιώσετε.

Προσπαθώ να συμβουλεύσω τους ασθενείς μου να αποφύγουν τα πικάντικα τρόφιμα και τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, καθώς το αλάτι είναι γνωστό ότι αυξάνει και παρατείνει το πρήξιμο.

φαγητό μετά από ρινοπλαστικήΕκτός από τις πρώτες 24 - 48 ώρες μετά τη ρινοπλαστική, δεν απαιτείται ειδική διατροφή. Για τις πρώτες 24-48 ώρες μετά τη χειρουργική επέμβαση, συμβουλεύω τους ασθενείς μου να τρώνε κάτι δροσερό, μαλακό και ελαφρύ.

Οι στόχοι είναι να αποφευχθεί η ναυτία και ο εμετός , επίσης με τις καυτές τροφές διαστέλλονται τα αιμοφόρα αγγεία και μπορεί να αυξηθεί η πιθανότητα αιμορραγίας. Η δυσκοιλιότητα προκαλείται από δυνατά φάρμακα κατά την νάρκωση. Οι ασθενείς με ρινοπλαστική δεν παρουσιάζουν σημαντική δυσφορία και αποφεύγουμε τα φάρμακα που προκαλούν δυσκοιλιότητα.

Δείτε περισσότερα για την ρινοπλαστική στο εξειδικευμένο μας web site:

Ρινοπλαστική
www.rinoplastiki.com.gr

Περισσότερα για την ρινοπλαστική στο κεντρικό μας website:

www.kapositas.gr