Ανατομικά ενθέματα στήθους

Τι είναι τα ανατομικά εμφυτεύματα στήθους;

Τα ανατομικά εμφυτεύματα στήθους είναι σχηματισμένα( shaped) ή "διαμορφωμένα"(contoured) αντί για στρογγυλά. Χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για σκοπούς ανακατασκευής του μαστού μετά απο μαστεκτομή, αλλά τελικά έγιναν δημοφιλή στις γυναίκες που επιθυμούσαν να προχωρήσουν σε χειρουργική επέμβαση αύξησης του στήθους.

Ποια είναι κάποια άλλα ονόματα-είδη για τα ανατομικά εμφυτεύματα στήθους;

Τα ανατομικά εμφυτεύματα ονομάζονται επίσης εμφυτεύματα στήθους με σχήμα δακρύων(teardrop), εμφυτεύματα στήθους με περίγραμμα(contoured), και(shaped) ανατομικά εμφυτεύματα στήθους.

Γιατί όλα τα ανατομικά εμφυτεύματα στήθους έχουν υφή τραχείας επιφανείας;

Τα ανατομικά εμφυτεύματα στήθους έχουν υφή κελύφους επειδή πρέπει να προσκολληθούν στον ιστό στην θήκη που δημιουργεί ο πλαστικός χειρουργός για το κάθε εμφύτευμα. Η προσκόλληση είναι απαραίτητη, ώστε το εμφύτευμα να μην "αναστρέφεται". Όταν ένα ανατομικό εμφύτευμα στήθους αναποδογυρίζει, το κατώτερο τμήμα (το τμήμα με την μεγαλύτερη προβολή) μπορεί πραγματικά να καταλήξει στην κορυφή του μαστού. Με αποτέλεσμα το στήθος να φαίνεται παραμορφωμένο.

Τι συμβαίνει αν τα ανατομικά μου εμφυτεύματα αναποδογυρίσου(φύγουν από την θέση τους);

Απαιτείται χειρουργική επέμβαση για την επανατοποθέτηση τους.

Τα ανατομικά εμφυτεύματα στήθους φαίνονται πιο φυσικά από τα στρογγυλά ενθέματα στήθους;

Όχι απαραίτητα. Πολλά εξαρτώνται από το χειρουργό, πώς δημιουργείται η θήκη, το προφίλ του εμφυτεύματος, η τοποθέτηση του και το μέγεθος. Αυτό ισχύει για όλα τα εμφυτεύματα στήθους, ανεξάρτητα από το σχήμα του σχήματος τους.

 

ανατομικά εμφυτεύματα στήθους

 

Έχουν ληφθεί ακτίνες Χ από γυναίκες με αμφότερα στρογγυλά εμφυτεύματα και ανατομικά εμφυτεύματα στήθους. Σε όρθια θέση, η αλατούχα ή σιλικόνη μετατοπίζεται στο κάτω μέρος του εμφυτεύματος λόγω βαρύτητας. Όταν ξαπλώνει, η σιλικόνη ή ο φυσιολογικός ορός(αλατούχο γέμισμα) εξαπλώνεται, όπως ακριβώς και ο φυσικός ιστός του μαστού. Ωστόσο, τα ανατομικά εμφυτεύματα μπορούν να διατηρήσουν το σχήμα της τους που μοιάζει με δάκρυ ακόμη και όταν βρίσκονται σε οριζόντια θέση, η οποία δεν καθίσταται και πολύ φυσική.

Τα ανατομικά εμφυτεύματα στήθους δεν δίνουν τόσο μεγάλη στρογγυλότητα όσο μπορούν να δώσουν τα στρογγυλά εμφυτεύματα στήθους. Ωστόσο, αν τα ανατομικά εμφυτεύματα στήθους τοποθετούνται πολύ ψηλά στο τοίχωμα του θώρακα, μπορεί να εμφανιστούν "κολλημένα", πράγμα το οποίο μεταφράζεται ότι τα εμφυτεύματα είναι πολύ ψηλά στο στήθος και αποδίδεται επίσης μια πολύ αφύσικη εμφάνιση/αποτέλεσμα.

Επειδή τα ανατομικά προσκολλώνται στον ιστό σας, η τσέπη-θήκη πρέπει να γίνεται με εξαιρετικά ακριβή τρόπο.

Είναι η τοποθέτηση των ανατομικών εμφυτευμάτων στήθους πιο δύσκολη από την τοποθέτηση στρογγυλών εμφυτευμάτων στήθους;

Απολύτως. Εάν είστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσετε ανατομικά εμφυτεύματα στήθους, είναι επιτακτική ανάγκη να βρείτε έναν χειρούργο με μεγάλη εμπειρία σε αυτά. Η τσέπη( pocket) για το εμφύτευμα πρέπει να δημιουργηθεί με έναν πολύ ακριβή τρόπο, έτσι ώστε το εμφύτευμα να μην κινδυνεύει να αναποδογυρίσει . Εάν η τσέπη είναι πολύ μεγάλη, το εμφύτευμα κινδυνεύει πολύ να γλιστρήσει (flipping). Εάν συμβεί κάτι τέτοιο απαιτείται χειρουργική επέμβαση για να διορθωθεί.

Θα χρειαστεί να κάνω μασάζ ή μαλάξεις στα ανατομικά εμφυτεύματα στήθους μου;

Συνήθως όχι. Με τα εμφυτεύματα στήθους με υφή (είτε στρογγυλά είτε διαμορφωμένα / ανατομικά), ο στόχος είναι το κέλυφος με υφή να προσκολληθεί στους ιστούς σας, διατηρώντας έτσι το εμφύτευμα στη θέση του. Το μασάζ διακόπτει-παρεμποδίζει αυτή τη διαδικασία.

Τα ανατομικά εμφυτεύματα στήθους κοστίζουν περισσότερο από τα στρογγυλά εμφυτεύματα στήθους;

Ναι, μπορεί να κοστίσουν έως και μερικές εκατοντάδες ευρώ περισσότερο από τα στρογγυλά εμφυτεύματα.

Δείτε περιπτώσεις του Δρ Νώντα Καποσίτα

http://www.kapositas.gr/ayxitiki-stithous.php

και Διαβάστε τα πάντα για την αυξητικη στήθους-Subfascial
http://www.breast-surgery.gr