Βοτοχ και υαλουρονικο απο τα 20

Γιατί οι πολλοί νέοι άνθρωποι στρέφονται στο μπότοξ και ( fillers=γεμίσματα) από τα 20 τους έτη;

Τι κυβερνά σήμερα τον κόσμο;Οι Selfies φυσικά(οι κοντινές φωτογραφίες προσώπου)!Ας το παραδεχτούμε,τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης είναι παντού και δεν πρόκειται να “φύγουν” σύντομα. Ζούμε σε μια εποχή που κυβερνάται από την εικόνα και πώς είναι η εξωτερική σου εμφάνιση είναι εξίσου σημαντικό με τον εσωτερικό σου κόσμο, αυτό που είσαι.

Το στίγμα του "δουλεύει κάποιος πολύ σκληρά" δεν υπάρχει πλέον και σε ορισμένους κοινωνικούς κύκλους που ενισχύουν την ομορφιά ενός ατόμου μέσω επεμβατικών και μη επεμβατικών διαδικασιών μπορεί να βελτιώσουν ταυτόχρονα και την κοινωνική κατάσταση του ατόμου(κοινωνικό status). Επί του παρόντος, η γενιά των selfie αποτελεί στιγμιαία ικανοποίηση, οπότε δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι οι νέοι άνθρωποι επιλέγουν επεμβατικές και μη επεμβατικές διαδικασίες με την ελπίδα να επιτύχουν την τέλεια εμφάνιση-εικόνα. Στην πραγματικότητα, η μέση χιλιετηρίδα υπολογίζεται ότι βγάζει 28000 selfies ετησίως.

Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι συνεχώς βλέποντας τους εαυτούς τους μέσα από το φακό της κάμερας οδηγούνται στο να αντιλαμβάνονται την αληθινή εμφάνιση τους με διαφορετική πλευρά, προοπτική.

Για να συμβαδίσουν με τα φίλτρα, τις εφαρμογές τροποποίησης προσώπου και τις εφαρμογές του Photoshop, περισσότεροι νέοι άνθρωποι από ποτέ σπεύδουν να κάνουν Botox και υλικά πληρώσεως (fillers). Σε πρόσφατη έρευνα,το 64% των μελών δήλωσαν ότι έχουν δει δραματική αύξηση στον αριθμό των ασθενών ηλικίας κάτω των 30 ετών που επιθυμούν να υποβληθούν σε αισθητική χειρουργική προσώπου ή να δεχθούν ενέσιμη θεραπεία.

Ετήσια στατιστικά στοιχεία από την Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών επιβεβαιώνουν αυτή την τάση, όπως αναφέρθηκε και οι ενέσεις Botox σημειώσαν αύξηση 28% από το 2010 και τα δερματικά πληρωτικά (dermal fillers) έχουν αυξηθεί κατά 32% από το 2010 στους νέους μεταξύ 20-29 ετών.

Τι είναι λοιπόν το Botox; Το Botox είναι μια εμπορική ονομασία που χρησιμοποιείται συνήθως για την αναφορά σε οποιοδήποτε αριθμό νευρο-διαμορφωτών, ο μοναδικός σκοπός του οποίου είναι να αποδυναμώσει επιλεκτικά ορισμένους μυς του προσώπου για να μειώσει τις ρυτίδες στο πόδι της χήνας,να ανυψώσει τα φρύδια, να αυξήσει τα χείλη και να μαλακώσει το πηγούνι σας(chin pad).

Όταν χρησιμοποιείται σωστά το Botox μπορεί να μειώσει δραματικά τα πρώιμα και μέτρια σημεία της γήρανσης ελαχιστοποιώντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων ή αναδιαμορφώνοντας τα φρύδια. Ένας εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός έχει την απόλυτη οικειότητα, ανατομική γνώση αυτών των μυϊκών ομάδων και μπορεί να καθορίσει με ακρίβεια την τοποθέτηση και την ποσότητα που απαιτείται για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτοί οι νευροδιαμορφωτές που έχουν εγκριθεί από την FDA έχουν διάρκεια συνήθως 5 έως 6 μήνες.

Μια κοινή τάση που αναδύεται είναι η χρήση του Botox για προληπτική γήρανση και όχι η διόρθωση της υπάρχουσας διαδικασίας γήρανσης. Όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι στρέφονται στο Botox για την πρόληψη της δημιουργίας ρυτίδων σε αντίθεση με τη διόρθωση των ρυτίδων μόλις εμφανιστούν. Θεωρείται ότι ίσως αυτή η προληπτική χρήση θα αναιρεί την ανάγκη για διορθωτική χειρουργική κατά της γήρανσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο χρόνος θα δείξει εάν αυτό θα επαληθευτεί.

Τα πληρωτικά, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιούνται κυρίως για να γεμίζουν τις περιοχές του προσώπου(plump and fill areas of the face).

Παραδείγματα καθίσταται τα πληρέστερα χείλη, πληρέστερα μάγουλα, ενίσχυση των βυθισμένων ματιών(sunken eyes) και μείωση της εμφάνισης πιο σημαντικών/κυρίαρχων ρυτίδων. Τα πληρωτικά είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την καταπολέμηση της διαδικασίας γήρανσης και την ενίσχυση της εμφάνισής σας.

Επί του παρόντος, υπάρχουν αρκετά υλικά που έχουν εγκριθεί από την FDA και δεν δημιουργούνται όλα τα πληρωτικά υπό την ίδια διαδικασία. Έτσι, αν ενδιαφέρεστε για τα πληρωτικά, θα πρέπει να αναζητήσετε συμβουλές από έναν πραγματικά πιστοποιημένο γνώστη της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής.

Τα πρόσφατα εγκεκριμένα πληρωτικά έχουν ειδικές χρήσεις και πλεονεκτήματα για συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου.Η μη χειρουργική βελτίωση πραγματοποιείται στο γραφείο του γιατρού. Όλοι οι άλλοι χώροι αισθητικής πρέπει να αποφεύγονται για την δική σας ασφάλεια, όπως ιαματικά λουτρά, μικρά στούντιο σε εμπορικά κέντρα.

Αν διανύεται τα 20 σας χρόνια πρέπει να τρέξετε στον πλαστικό χειρούργο σας για την τελευταία και σημαντικότερη διαδικασία, ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε την φρέσκια σας εμφάνιση?
Η απάντηση είναι όχι!

Το να υποβληθείτε σε μία αισθητική διαδικασία είναι μία προσωπική επιλογή και θα πρέπει να γίνει για τους σωστούς λόγους, όχι για να επιτευχθεί ένα κοινωνικό status.

Δείτε περιπτώσεις του Κου Καποσίτα