Γιατί δεν πρέπει να ντρέπεστε για την πλαστική σας

Πέντε λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να ντρέπεστε για να υποβληθείτε σε πλαστική χειρουργική

 Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων που υποβάλλονται σε πλαστική χειρουργική: αυτοί που μιλάνε στον κόσμο για την εμπειρία τους και εκείνοι που προσπαθούν να το πάρουν μαζί τους στον τάφο.
Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εκείνους που το κρατούν μυστικό νιώθουν ντροπιασμένοι λόγω της κοινωνικής περιφρόνησης.
Ακόμη και αν κάποιος χειρουργηθεί για μη αισθητικούς λόγους, εξακολουθεί να αισθάνεται την ανάγκη να το κρατήσει μυστικό. Και συνήθως οι άνθρωποι που είναι διαφανείς σχετικά με τη διαδικασία, φροντίζουν πάντα να διευκρινίζουν ότι ήταν για μη αισθητικούς λόγους.

Ακόμα κι αν ένας παχύσαρκος ασθενής προβεί στην σωτήρια διαδικασία της πλαστικής χειρουργικής, αντιμετωπίζει το στίγμα ότι πήρε την «εύκολη διέξοδο» για την απώλεια βάρους.

Έχουμε πραγματικά λόγο να ντροπιάζουμε ανθρώπους που υπόκεινται σε χειρουργική επέμβαση για αισθητικούς λόγους; Έχουμε αυτό το δικαίωμα; Και τελικώς ,τα κίνητρα που ωθούν τους ανθρώπους να προβούν σε αυτές τις διαδικασίες είναι αποτέλεσμα κοινωνικών προτύπων ομορφιάς ή προσωπικών;

Ανεξάρτητα από το κίνητρο, ένα πράγμα είναι σαφές. Πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα που έχουμε για την πλαστική χειρουργική.

1.Η εμπιστοσύνη και η αυτοεκτίμησή σας πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα.

Αν η χειρουργική επέμβαση μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τον εαυτό σας, τότε γιατί δεν είναι τόσο αποδεκτή όσο οποιαδήποτε άλλη μορφή αυτοεξυπηρέτησης;

Κάποιος μπορεί να προβεί σε πλαστική χειρουργική για πολλούς λόγους, οι οποίοι κυμαίνονται από την απομάκρυνση κάποιου ανεπιθύμητου λίπους σε διαγραφή ουλών ή εγκαυμάτων που σας υπενθυμίζουν κάποιο τραύμα καθημερινά.

Ορισμένες γυναίκες προχωρούν σε χειρουργική επέμβαση για να επισκευάσουν το σώμα τους αφού έχουν υποστεί κακοποίηση.

Όπως και να έχει, μετά την επέμβαση, η αυτοεκτίμησή σας θα αυξηθεί, πράγμα που θα επηρεάσει θετικά κάθε μέρος της ζωής σας, για παράδειγμα, θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στα συναισθήματά σας, οδηγώντας σας σε μια υγιέστερη εκδοχή σας.

2. Η ματαιοδοξία είναι μια βιομηχανία

Η βιομηχανία ομορφιάς είναι από τις πιο επικερδείς βιομηχανίες εκεί έξω, οπότε γιατί παιδεύουμε τον εαυτό μας στην σκέψη ότι η πλαστική χειρουργική δεν είναι κοινή;
Η αρχή της πλαστικής χειρουργικής είναι η ίδια με την αρχή της γυμναστικής και της φροντίδας του εαυτού σας.

Η κοινωνία μας εκτιμά το πως βλέπουμε ποιοι είμαστε, οπότε γιατί οι άνθρωποι ενεργούν τόσο σοκαρισμένοι όταν συμμορφωνόμαστε με τα πρότυπα που θέτουν;

Ένα ορισμένο επίπεδο ματαιοδοξίας δεν είναι αμαρτία, αλλά πρέπει να γίνει αυτές τις μέρες. Ακριβώς όπως αισθανόμαστε την πίεση να λευκάνουμε τα δόντια μας, η ίδια πίεση μας ωθεί να προχωρήσουμε σε επεμβάσεις που απαιτούν “νυστέρι”.

3. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σας κρίνει.

Οι γυναίκες αμφισβητούνται σχεδόν καθημερινά από όλους τους ανθρώπους που συναντούν. Συνήθως κρίνουμε το πόσο μακιγιάζ φοράει μια γυναίκα, κρίνουμε εάν το χρώμα των μαλλιών της είναι κολακευτικό ή αν μπορούμε να δούμε τις φυσικές ρίζες της. Κρίνουμε αν μια γυναίκα είναι ντυμένη συντηρητικά ή προκλητικά σε ένα σπίτι κτλπ.

Δεν υπάρχει “νίκη” ανεξάρτητα από το τι κάνετε και ο ίδιος κανόνας ισχύει για την πλαστική χειρουργική. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, θα υπάρξουν άνθρωποι που θα κρίνουν την επιλογή σας.

Η χειρουργική επέμβαση (ή η έλλειψή της) δεν θα αλλάξει τη ζωή κάποιου άλλου εκτός από τη δική σας. Επομένως, η απόφαση πρέπει να είναι αποκλειστικά δική σας, ανεξάρτητα από την πιθανή αντίδραση των άλλων.

4. Με τον καθορισμό των ανασφαλειών σας, μπορείτε να εστιάσετε στις άλλες δυνάμεις σας.

Όταν μια γυναίκα κοιτάζετε στον καθρέφτη, αρχίζει να παρατηρεί ,για παράδειγμα, ότι τα μαλλιά της πέφτουν. Ελέγχει το μέγεθος των χειλιών της, το δέρμα της κλπ.

Κατά τη σταθεροποίηση αυτών των αυτοαποκαλούμενων ατελειών, ξεχνάμε να θυμηθούμε τι άλλο φέρνουμε στο τραπέζι. Η δύναμή μας, το χιούμορ μας και η νοημοσύνη μας έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Αν όλη αυτή η εμπιστοσύνη προέρχεται από ένα δερματικό υλικό πλήρωσης, τότε αφήστε το, ειδικά αφού υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι οι καλλυντικές επεμβάσεις βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

5. Οι γυναίκες πρέπει να είναι ενωμένες.

Μια γυναίκα, ανεξάρτητα από το ποια είναι ή τι κάνει, είναι πάντα αντικείμενο σχολιασμού. Εξαιτίας αυτού, ως γυναίκες τείνετε να τροφοδοτείτε το διπλό πρότυπο και να επικρίνετε η μια την άλλη.
Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούνται γυναικείες προσωπικότητες , οι οποίες στη συνέχεια δίνουν στους άνδρες την άδεια να συνεχίσουν να κριτικάρουν.

Ενισχύοντας τη δική σας αυτοεκτίμηση, είναι πιθανό να έρθετε κοντά με ανθρώπους, οι οποίοι θα δημιουργήσουν μια υγιέστερη σχέση μεταξύ των γυναικών. Και όταν στεκόσαστε ενωμένες μαζί, μπορείτε να αντιμετωπίσετε καλύτερα τα διπλά πρότυπα που όλοι συναντάμε στην κοινωνία.

Εάν δεν αισθάνεστε την ανάγκη για πλαστική χειρουργική, μην αφήσετε την κοινωνία να σας πείσει ότι το χρειάζεστε. Αν από την άλλη θέλετε να προβείτε σε πλαστική χειρουργική, μπορείτε να προχωρήσετε με ασφάλεια σε αυτή!