Κρυολιπόλυση έναντι Λιποαναρρόφησης: Υπέρ και κατά

Τα σακάκια,τα παλτά και τα jackets καμουφλάρουν τις τοπικές εναποθέσεις λίπους αλλά όταν οι εποχές αλλάζουν τότε αποκαλύπτονται οι ατέλειες στο σώμα που κάνει επιτακτική μια λιποαναρρόφηση. Το ίδιο και η κρυολιπόλυση.Αλλά ποιά από τις δύο είναι ηκαλύτερη τεχνική?Και οι δυο τεχνικές είναι καλές όταν απευθύνονται σε ιδανικούς υποψηφίους αλλά κάποια τεχνική είναι καλύτερη από την άλλη.

Λιποαναρρόφηση

Με την λέξη λιποαναρρόφηση,λιπογλυπτική,λιποπλαστική,λιπο εννοούμε το ίδιο πράγμα που λέγεται λιποαναρρόφηση.Αν και η λιποαναρρόφηση εισήχθηκε στην Γαλλία το 1920 μέχρι το 1980 η επέμβαση δεν είχε χρησιμοποιηθεί.Η επέμβαση απογειώθηκε το 1982 και ο πλαστικός χειρουργός άρχισε να αφαιρεί χωρίς νυστέρι λίπος μέσω μιας κάνουλας και μιας αναρρόφησης.

Πως γίνεται η λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση βασίζεται στην αρνητική πίεση. Γίνεται με μικρές τομές του 1mm για να έχουμε πρόσβαση στην τοπική αποθήκη λίπους. Πριν από αυτό εκχέουμε τοπικό αναισθητικό για ελαχιστοποίηση του πόνου και αδρεναλίνη για μείωση της απώλειας αίματος.

Μετά από 15-20 λεπτά τοποθετούμε την κάνουλα των 3 mm και αρχίζουμε την αναρρόφηση του λίπους από τα διάφορα σημεία του σώματος που έχουμε πριν σχεδιάσει και συζητήσει. Η εξέλιξη της πορείας της επέμβασης στηρίζεται στην εμφάνιση,στην αίσθηση,και στην μέτρηση της ποσότητας του αφαιρούμενου λίπους.

Πόσο επιτυχημένη είναι μια λιποαναρρόφηση στην αφαίρεση ανεπιθύμητων εναποθέσων λίπους?Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής πλαστικής Χειρουργικής,η λιποαναρρόφηση είναι η πιο δημοφιλής αισθητική επέμβαση στις ΗΠΑ.

 

Κρυολιπόλιση

Η κρυολιπόλυση είναι μια μη χειρουργική τεχνολογία που ουσιαστικά εμφανίσθηκε απο την εταιρεία ZELTIQ Aesthetics, Inc.Αφού έλαβε την έγκριση από το FDA η κρυολιπόλυση άρχισε να εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο και στηρίζεται στο εξωτερικό πάγωμα της περιοχής του λίπους. Το πάγωμα ήταν το παιδί δυο Δερματολόγων από το Harvard.Οι γιατροί αυτοί διαπίστωσαν οτι μπορούν να ελαττώσουν το λίπος κατά 20-25%.Οι ασθενείς χρειάζονται 1-3 συνεδρίες της ίδιας περιοχής για να πάρουν καλά αποτελέσματα.

Πως γίνεται η κρυολιπόλυση

Ο γιατρός σχεδιάζει την περιοχή που θέλει να αντιμετωπίσει.Κατόπιν τοποθετεί ενα τζελ για να προστατεύσει το δέρμα και κατόπιν την κεφαλή του μηχανήματος.Κατόπιν ανοίγει το vacum και δυο άκρα πιάνουν το δέρμα που πρόκειται να το κρυώσουμε.Οι συσκευές παγώνουν το λίποκύτταρα χωρίς να κάνουν ζημιά στο δέρμα,στους μύες ή τα νεύρα.Μετά από μια ώρα αφαιρείται η συσκευή και αρχίζουμε να κάνουμε μασαζ στην περιοχή για να σπάσουμε επιπλέον λιπώδη κύτταρα.

Λιποαναρρόφηση vs Κρυολιπόλυση: Πλεονεκτήματα

Η λιποαναρρόφηση δεν θα ήταν η πιο δημοφιλής επέμβαση εαν πραγματικά είχε τόσα πλεονεκτήματα η Κρυολιπόλυση:

Αλλά και η κρυολιπόλυση δεν θα ήταν δημοφιλής εάν δεν είχε κάποια πλεονεκτήματα όπως:

Μειονεκτήματα Λιποαναρρόφησης και Κρυολιπόλυσης

Λιποαναρρόφηση

Κρυολιπόλυση

Οι δυνατότητες της πλαστικής χειρουργικής έχουν δείξει τα αποτελέσματα τους στην πορεία των χρόνων

Μπορείτε να διαβάστε περισσότερα στο κεντρικό μας web site

www.kapositas.gr