Πώς έχει αλλάξει το στήθος σας με το πέρασμα των δεκαετιών

Το στήθος μας έχει απασχολήσει αρκετά κατά το πέρασμα του χρόνου.. Ξεκινώντας από τα εφηβικά μας χρόνια, που οι γυναίκες παρακαλούσαν να αυξηθεί σε μέγεθος, ώστε να αγοράσουν το πρώτο τους σουτιέν. Στη συνέχεια, όμως μετά από κάποια εγκυμοσύνη, το στήθος χάνει την αίγλη του και δεν είναι ποια ένας ανθρώπινος μαγνήτης ,αλλά πηγή τροφής για ένα μικροσκοπικό άτομο!

Τα βλέπουμε να φουσκώνουν και αργότερα βλέπουμε προς μεγάλη μας απογοήτευση, την χαλάρωση τους.

Επίσης η γήρανση μπορεί να δει κανείς, το πόσο επηρεάζει την εμφάνισή τους, γι’ αυτό χαρείτε τα καλύτερα χρόνια τους!

Το μέγεθος και το σχήμα του γυναικείου στήθους είναι, σε μεγάλο βαθμό, η αντανάκλαση του βιολογικού ρολογιού μιας γυναίκας, λέει ο επικυρωμένος πλαστικός χειρουργός, Δρ Michael Yaremchuk.

"Ως εκ τούτου, η εμφάνισή του αλλάζει με την ικανότητά του να παρέχει γάλα για το μωρό της. Περίπου δύο χρόνια μετά την έναρξη της εφηβείας, η ορμόνη οιστρογόνα, σε συνδυασμό με την αυξητική ορμόνη, διεγείρει την ανάπτυξη των αδένων, του λίπους, και του μαζικού ιστού, που συνθέτουν το στήθος.

Αυτό συνεχίζεται για περίπου τέσσερα έως έξι χρόνια ή μέχρι να πάρουν το τελικό τους σχήμα (μέγεθος, όγκο, πυκνότητα) περίπου στα 21 έτη. Ακόμα ο όγκος και το σχήμα του μαστού μπορεί να επηρεαστεί από τις αλλαγές βάρους.

 Οι ορμονικές αλλαγές που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη επηρεάζουν επίσης το μέγεθος του στήθους, " λέει ο Δρ Yaremchuk. " Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το στήθος μεγαλώνει λόγω της υπερτροφίας που προκαλεί η προλακτίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για την παραγωγή μητρικού γάλακτος, την αύξηση των θηλών και του πιο σκούρου χρώματος των θηλών.

Μετά από την εγκυμοσύνη, το στήθος γενικά θα επανέλθει στο μέγεθος που είχε, έχοντας όμως ραγάδες και χαλάρωση, δηλαδή πτώση. Οι επαναλαμβανόμενες εγκυμοσύνες μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση. Κατά την εμμηνόπαυση εμφανίζεται, ατροφία του μαστού.

 Τα επίπεδα των οιστρογόνων πέφτουν, έχοντας ως αποτέλεσμα την πτώση του λιπώδους ιστού και των αδένων γάλακτος.

Άλλοι παράγοντες που το επηρεάζουν αρνητικά, είναι ο υψηλότερος δείκτης μάζας του σώματος, το μεγάλο μέγεθος, μια σημαντική απώλεια βάρους (> 50 κιλά) και το κάπνισμα, " εξηγεί ο Δρ Yaremchuk.

Ποια είναι τα καλύτερα χρόνια του μαστού μας;

"Είναι σαφές ότι τα καλύτερα χρόνια του μαστού είναι οι δεκαετίες 20 ,30 ακόμη και 40 , μέχρις ότου πραγματοποιηθεί η πρώτη εγκυμοσύνη με τις ορμονικές της αλλαγές. Φυσικά, οι μαζικές διακυμάνσεις του βάρους μπορούν να χαλαρώσουν το στήθος, "λέει ο Δρ Yaremchuk.

Η πηγή της νεότητας

Γυρίζοντας πίσω το ρολόι στο στήθος μας, σημαίνει την αντιστροφή της χαλάρωσης που έχει προκαλέσει μια εγκυμοσύνη, η γήρανση ή οι σημαντικές αλλαγές βάρους. Οι λύσεις περιλαμβάνουν την χειρουργική επέμβαση του μαστού, ώστε να αποκατασταθεί το σχήμα τους.

"Όταν οι θηλές και το δέρμα παρουσιάζουν πτώση, αλλά υπάρχει επαρκής όγκος συνιστάται η ανόρθωση στήθους. Αυτή η επέμβαση αφαιρεί την περίσσεια ποσότητα δέρματος και επανατοποθετεί δέρμα, ώστε να αποκατασταθεί το σχήμα και η θέση της θηλής.

Όταν υπάρχει απώλεια όγκου και χαλάρωση, συνιστάται η αύξηση του μαστού, με εμφυτεύματα ή η μεταφορά του δικού σας λίπους μετά από κάποια λιποαναρρόφηση σας, η όποια μπορεί να αποκαταστήσει το σχήμα και τον όγκο του μαστού", εξηγεί ο Δρ Yaremchuk.

Περισσότερα για τις πλαστικές επεμβάσεις του στήθους στο εξειδικευμένο μας web
http://www.breast-surgery.gr

 

Περισσότερα για τις πλαστικές επεμβάσεις στο κεντρικό μας web site:

 www.kapositas.gr