Οι νέες τάσεις στην Πλαστική Χειρουργική που εκπλήσσουν

Τα στατιστικά στοιχεία του 2014-15, όσο αφορά την πλαστική χειρουργική κυκλοφορήσαν από την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS) και με μια γρήγορη ματιά, μπορούμε να αναφέρουμε ότι τα οπίσθια είναι στο προσκήνιο ενώ το στήθος υποχωρεί!

Η αυξητική των γλουτών άγγιξαν το 86 % το 2013. Ο Michael C. Edwards, πλαστικός χειρουργός και πρόεδρος της ASPS αναφέρει ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν θέλουν γιγάντιο πίσω μέρος, απλά πιο καλοσχηματισμένο. Η άλλη μεγάλη είδηση είναι οι επανεπεμβάσεις του μαστού, οι οποίες καταλαμβάνουν το 30,4% .

Πολλές νιώθουν την ανάγκη αντικατάστασης παλιών αλατούχων εμφυτευμάτων με γέλη σιλικόνης, τα οποία ίσως να μην ήταν διαθέσιμα όταν υποβλήθηκαν στην χειρουργική επέμβαση. Επιπλέον πηγές λένε οι περισσότερες από αυτές τις γυναίκες ανταλλάσσουν τα παλιά τους εμφυτεύματα με μικρότερα.

Η άλλη είδηση είναι η 5 % μείωση στις συνολικές επεμβάσεις: 10.663.607 έγιναν το 2014 και κάτω από 11.419.610 το 2013. Η μείωση ήταν ως επί το πλείστον αισθητή στις ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες, όπως το Botox και τα υλικά πληρώσεως. Δεν υπάρχει καμία εξήγηση γι’ αυτό από την ASAPS, αλλά θα μπορούσε να είναι απολύτως λογικό. Πολλές γυναίκες δεν θέλουν να επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά τις συνεδρίες και στρέφονται στην μεταφορά λίπους . Οι χειρουργικές επεμβάσεις μειώθηκαν μόλις 1,5 %, δηλαδή από 1.883.048 σε 1.764.956, έναν αριθμό στατιστικά ασήμαντο.

Οι νέες τάσεις της πλαστικής χειρουργικήςΤο να απαλλαγούμε από το λίπος, εξακολουθεί να είναι υψηλή προτεραιότητα. Τα τελευταία χρόνια οι κορυφαίες χειρουργικές επεμβάσεις για τις γυναίκες, είναι τα ενθέματα του στήθους και η λιποαναρρόφηση. Το 2014, η λιποαναρρόφηση ήταν στην πρώτη θέση, ακολουθούμενη από την αύξηση του μαστού (κάτω από το 8,5%), την κοιλιοπλαστική, και την βλεφαροπλαστική.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η ανόρθωση στήθους και στην όγδοη το λίφτινγκ. Η λιποαναρρόφηση μπορεί να εξακολουθεί να είναι ο βασιλιάς των χειρουργικών επεμβάσεων, αλλά η μείωση λίπους με μη χειρουργικές συσκευές, όπως το CoolSculpting και το VASERshape κινούν τα βλέμματα, καθώς αυξήθηκαν 42,7%, από 94.922 το 2013 σε 135.448 το 2014.

Ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο φέτος, αν το ATX-101, μια ένεση για τη μείωση του λίπους κάτω από το πηγούνι, πάρει την έγκριση που πιστεύεται από το FDA. Περισσότερα για την πλαστική χειρουργική στο κεντρικό μας web site